Kanerva: "Huomenna olemme iskussa"

Huuhkajien kesäkuun neljän Nations League -ottelun urakka huipentuu tiistaina Zenicassa Bilino polje -stadionilla, kun Bosnia-Hertsegovina isännöi Suomea kello 21.45.

Markku Kanerva median edessä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Zenicassa.

Markku Kanerva median edessä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Zenicassa.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen / SPL /Juha Tamminen

13.6.2022 klo 19:07

Huuhkajat matkusti sunnuntaina Bukarestista Zenicaan. Lauantain ottelu Romaniaa vastaan päättyi pettymykseen ja tappioon lukemin 1-0. Romaniasta olisi ollut otettavissa enemmän – Suomella oli ottelussa useita todella hyviä maalintekomahdollisuuksia. Päävalmentaja Markku Kanerva sanoo, että Huuhkajat onnistui monissa asioissa, mutta maalit lopulta ratkaisevat. 

– Olemme katsoneet Romania-ottelun tilastoja ja klippejä pelistä – sieltä löytyi paljon positiivisia asioita. Pelasimme vieraissa ja silti meillä oli pallonhallinta ja maalintekoyritykset menivät tasan. Kaksinkamppailupelaaminen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa oli meillä hieman parempaa kuin Romanialla. Eli olimme hyvin pelissä mukana. Jos lopputulos pitäisi määritellä tilastojen avulla, niin ehkä se olisi tasuri. Mutta jalkapallo ei mene niin. Yksittäiset tilanteet ratkaisevat. He onnistuivat tekemään maalin ja me emme, päävalmentaja summaa Romania-ottelun.

Kanerva kehuu Suomen pelaajien asennetta ja itseluottamusta vaikealla vieraskentällä.  Kolmen ottelun rasitus näkyy väkisinkin joukkkueessa, mutta "Rive" uskoo, että joukkue on tiistaina täydessä pelikunnossa.  

– Joukkueen usko siihen, että nousemme tasoihin ja menemme ohi, oli kova. Se näkyi kentällä. Se usko ei saa koskaan hiipua. Pelaajat joutuivat koville fyysisesti. Se oli jo kolmas pelin lyhyen ajan sisään – kyllä se on haastavaa. Nyt on se neljäs vielä edessä. Matkustamisen jälkeen itse kukin oli väsynyt. Mutta nyt, kun on katsellut kavereita, niin virtaa alkaa olla. Pääsemme tänään matsistadionille vetämään valmistavat treenit, ja sieltä se vire alkaa hiljalleen tulla. Huomenna olemme iskussa.

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan toistamiseen 11 päivän sisään. Lauantaina 4.6. Olympiastadionilla pelatussa Nations Leaguen avausottelussa Teemu Pukki vei Suomen johtoon rangaistuspotkusta, mutta Smail Prevljak toi vieraat tasoihin ottelun lisäajalla. Huuhkajat vieraili Zenicassa viimeksi viime vuoden marraskuussa MM-karsinnoissa. Silloin Suomi haki upean 1-3-vierasvoiton, vaikka joukkue pelasi noin tunnin miehen vajaalla. 

– Edellinen Bosnia-Hertsegovina-ottelu opetti meille, että peli kestää 90 plus 3,4 tai 5 minuuttia, Kanerva toteaa ja jatkaa:

– Yksittäiset tilanteet täytyy pystyä puolustamaan paremmin. Heidän tasoitusmaalinsa oli meiltä tietynlainen lapsus. Siinäkin pelissä oli paljon positiivisia asioita, ja tunnemme Bosnia-Hertsegovinan todella hyvin. Meillä on heistä pääasiassa hyviä muistoja. Heillä on tietty kunnioitus meitä kohtaan. Kaksinkamppailupelaaminen on pelissä kuin pelissä aika ratkaisevassa roolissa. Miten voitamme ykkös- ja kakkospallot, sitä kautta määritellään kumpi peliä lähtee viemään.

Nations Leaguen B-liigan lohko 3 on äärimmäisen tasainen. Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoa viidellä kerätyllä pisteellä ja Suomi on toisena pisteen perässä. Montenegro on tasapisteissä Suomen kanssa ja Romania on lohkon viimeisenä kolmella pisteellä. Huuhkajilla on mahdollisuus tiistaina nousta lohkokärkeen ja samalla luoda itselleen loistavat asetelmat kahteen viimeiseen otteluun, jotka pelataan syyskuussa. Lohkovoittaja nousee Nations Leaguen korkeimmalle tasolle A-liigaan ja varmistaa paikan EM-jatkokarsintoihin.

Suomen pelaajilta tarvitaan kaksinkamppailuvoimaa tiistaina Bilino polje -stadionilla.

– Saamme olla taas tarkkana Bosnia-Hertsegovinan kanssa. Siellä on taitavia ja älykkäitä yksilöitä. Heillä on maalintekouhkaa aika lailla, ja välillä he hakevat aika suoraviivaisesti maalintekopaikkoja. Juuri ykkös- ja kakkospallojen voittaminen tulee olemaan aika oleellisessa roolissa puolustuspelaamisessa, Kanerva päättää.

UEFA Nations Leaguen ottelu Bosnia-Hertsegovina - Suomi käynnistyy Zenicassa tiistaina Suomen aikaa kello 21.45. Yle TV2 näyttää ottelun suorana.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit