Kanerva: "Haluamme antaa sille kannustukselle palkinnon voiton myötä"

Huuhkajat kohtaa Montenegron UEFA Nations Leaguen ottelussa tiistaina Olympiastadionilla klo 19.00. 

Markku Kanerva Huuhkajien Bosnia-Hertsegovina-ottelussa.Kuva: Ⓒ Riku Laukkanen / SPL /Riku Laukkanen

6.6.2022 klo 19:38

Huuhkajat kohtaa Montenegron UEFA Nations Leaguen ottelussa tiistaina Olympiastadionilla klo 19.00. 

Huuhkajien avausottelu Nations Leaguessa päättyi pettymykseen, kun Bosnia-Hertsegovina onnistui nousemaan tasapeliin ottelun lisäajalla lauantaina. Tasapeli tuntui tappiolta, mutta Bosnia-Hertsegovina-ottelu on nyt analysoitu ja katse on tiukasti Montenegrossa, joka avasi Nations League -taipaleensa kaatamalla Romanian lukemin 2-0 kotikentällään.

– Olemme analysoineet ottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja ottaneet sieltä asiat, joissa meidän pitää parantaa. Toki siinä pelissä oli myös paljon hyvää. Huomenna kohtaamme Montenegron, joka osoitti olevansa hyvä joukkue voittamalla Romanian vakuuttavasti. Ottelusta tulee meillä kova haaste, mutta uskomme pelaajien kanssa, että pystymme ottamaan huomenna voiton, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi maanantaina kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa

Lauantaina Teemu Pukki vei Huuhkajat johtoon rangaistuspotkusta, mutta Smail Prevljak tasoitti pelin lisäajalla. Loppuhetkien takaiskut ovat olleet harvinaisia Kanervan Huuhkajissa – päävalmentaja uskoo, että sama ei tule enää toistumaan.

– Lähtökohtaisesti, jos maalin edessä on alivoimatilanne, on suuri vaara, että vastustaja tekee maalin. Kävimme sen läpi ja katsomme, että sellaista ei enää tapahdu. Otimme siitä opiksi. Uskon, että pelaajilla on selvä käsitys siitä, miten se pitää jatkossa hoitaa.

Suomi ja Montenegro kohtaavat tiistaina ensimmäistä kertaa ikinä. Vastustaja ei ole kuitenkaan Huuhkajille tuntematon, sillä Montenegron peliä on tutkittu tarkkaan joukkueen taustoissa. Monissa ennakkokaavailuissa Montenegroa pidettiin mahdollisesti lohkon heikoimpana joukkueena, mutta voitto Romaniasta osoitti Miodrag Radulovicin joukkueen kovuuden.

– Meillä oli heidän Romania-ottelussaan scoutti paikalla ja saimme materiaalia. Olimme valmistaneet etukäteen infopaketin Montenegrosta ja päivitimme sitä heidän viimeisen pelinsä jälkeen. Näiltä Balkanin mailta löytyy taitoa. Montenegro on myös fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. He ovat nyt kahden ottelun voittoputkessa. Tilastojen puolesta voitto Romaniasta oli ansaittu. Se kertoo joukkueen tasosta.

Montenegron suurimmat tähdet Stefan Savic ja Stevan Jovetic eivät pelanneet Romaniaa vastaan loukkaantumisten johdosta. Montenegro pystyy vaihtamaan pelisysteemiään ottelusta otteluun, mutta Kanervan mukaan tähän on varauduttu.

– On mielenkiintoista nähdä, millä ryhmityksellä ja millä pelaajilla he lähtevät huomenna. He ovat käyttäneet myös kolmen topparin ryhmitystä, mutta ovat saaneet viime aikoina hyviä tuloksia kahdella topparilla. Olemme valmistautuneet molempiin ryhmityksiin.

Tasaisessa B-liigan lohkossa on tärkeää kerätä pisteitä kotikentällä. 

– Tässä lohkossa tulee paljon ristiinpelaamista, mutta kotivoitot ovat aina lähtökohta. Saimme viime pelissä fantastista kannustusta kotiyleisöltä, ja nyt me haluamme antaa sille kannustukselle palkinnon voiton myötä. Meillä on tietty pelisuunnitelma, jolla me tulemme saamaan sen voiton. 

Kun Kanervalta kysyttiin pelaajien rasituksesta, päävalmentaja kertoi suoraan, että kokoonpanossa tulee olemaan muutoksia Bosnia-Hertsegovina-otteluun verrattuna. 

– Mietimme aina kuormitusta pelaajakohtaisesti. Seuraamme hyvin tarkkaan pelaajien palautumista ja fiilistä kokonaisvaltaisesti harjoitusten ja pelien jälkeen. Seuraava kysymys on varmaan "tuleeko huomiseen kokoonpanoon muutoksia" – voin sanoa, että tulee.

Suomen ja Montenegron välinen Nations League -ottelu käynnistyy huomenna Olympiastadionilla kello 19.00. Hanki lippusi otteluun täältä! >>

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit