Naisten Futsal-Liiga: Kampuksen Dynamon joukkue on sekoitus kovaa kokemusta ja nuorta voimaa

Vakaasti liigaportaita ylöspäin kiivennyt Kampuksen Dynamo lähtee uuteen kauteen osin uudistetulla joukkueella. Muuttoliikettä KaDyn suuntaan on ollut jopa poikkeuksellisen paljon. Kaudelle 2022–2023 lähtee siis monipuolinen joukkue, joka on sekoitus kovaa kokemusta, hiottuja taktiikoita ja uusia tuulia. Jo aiemmilla kausilla KaDyn liigajoukkueeseen nousseet nuoret lupaukset jatkavat suurelta osin riveissä myös tällä kaudella.

Alina Nieminen taistelee joka kerta kentällä loppuun asti

Alina Nieminen taistelee joka kerta kentällä loppuun astiKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

23.9.2022 klo 15:21

Mukana ovat luonnollisesti myös jo pitkään Dynamossa vaikuttaneet pelaajat, kuten Kirsi Airikainen, Heidi Malkki ja kapteeni Henni Parkkinen. Joukkueeseen on saatu uusia pelaajia ja lisäksi mukana jatkavat vanhat tutut konkarit. Parkkinen valottaa joukkueen kokoonpanoa:

- Poikkeuksellisesti muuttoliikettä joukkueeseen on ollut tälle kaudelle reilusti, ja enemmän sisään kuin ulos. On saatu täydennettyä joukkuetta pelaajilla, joilla on jo kokemusta liigakentiltä ja vahvaa henkilökohtaista taitoa. Lisäksi porukkaan on löytänyt täysin uusia kasvoja muilta sarjatasoilta. Pelaajia on joukkueessa nyt runsaasti, mikä luo positiivista painetta myös "vanhoille" runkopelaajille kasvaa ja kehittyä lajissa.

Henni Parkkinen karkaa FC Sportilta

Henni Parkkinen karkaa FC SportiltaKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Uusia ja nuoria pelaajia

KaDy-uransa aloittaa HIFK:ssä kaksi edellistä kautta pelannut Anna-Kaisa Hannuksela. Hannuksela kuuluu myös maajoukkueen kalustoon, kuten uusi seurakaverinsa, jo pari kautta KaDyssa pelannut Malkki, jonka ensimmäinen futsal-liigakausi kului Liikunnan Riemun riveissä 2018–2019. 

Anna-Kaisa Hannuksela ja Alina Nieminen vielä viime kaudella eri puolilla, nyt Anna-Kaisan päällä nähdään KaDyn värit alkavalla kaudella

Anna-Kaisa Hannuksela ja Alina Nieminen vielä viime kaudella eri puolilla, nyt Anna-Kaisan päällä nähdään KaDyn värit alkavalla kaudellaKuva: Kalevi Hämäläinen

Lisäksi joukkueessa vaikuttavat jo edellisillä kausilla tutuiksi tulleet nuoremman polven pelaajat, kuten Laura Toivanen, Vilma Terävä ja Alina Nieminen. Nieminen on nuoresta iästään huolimatta monipuolinen pelaaja, joka on pukenut ylleen myös maalivahdin viitan, kun futsal-ykkösessä on kaivattu apua. Liigajoukkueessa KaDyn maalia puolestaan vartioivat Maria Halla-aho ja Aliisa Terävä.

Myös Heidi Malkki on päässyt antamaan näytöt maajoukkueessa

Myös Heidi Malkki on päässyt antamaan näytöt maajoukkueessaKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Maalivahtivalmennus

Maria Halla-ahon maalivahtiura alkoi jalkapallokentiltä. Maalivahdin pesti on hänestä aina tuntunut omimmalta jutulta ja jonkinlainen "hulluus" roolissa viehättää. Maalivahtina oleminen vaatii paljon kanttia ja välillä saattaa tuntua myös siltä, että omalla tontilla on "yksin". 

- Maalivahtina on haastavinta ehdottomasti se, että virheet näkyy helpommin ja useammin taululla. Se vaatii paljon sitä, että pää kestää ne virheet ja pystyy jatkamaan eteenpäin.

Halla-aho pitää erityistä maalivahtivalmennusta tärkeänä.

- Maalivahtivalmennus on kyllä ollut tosi hyvää täällä KaDy:ssa. Itsekin lähdin ihan nollista futsalin kanssa, kun aikoinaan ensimmäisiin treeneihin tulin. Valmennus on mahdollistanut kehityksen tälle tasolle. 

Maria Halla-Ahoa valmentaa maalivahtilegenda Niila-Ville Laitinen

Maria Halla-Ahoa valmentaa maalivahtilegenda Niila-Ville LaitinenKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Treenejä aamusta iltaan

KaDyn valmennuspolku mahdollistaa treenaamisen myös osana lukiota. Valmentaja Mikko Kytölä vetää lukiotreenit tiistai- ja torstaiaamuisin. Vilma Terävä avaa aamutreenien merkitystä:

- Aamutreeneissä yleensä keskitytään enemmän teknisiin elementteihin ja yksilösuorituksiin kuin joukkuetaktisiin suorituksiin niin se on ihan eri tavalla kehittävää.

Terävä huomauttaa myös, että lukion aamutreeneissä ollaan usein pienemmällä porukalla, jolloin suorituksia ja toistoja tulee verrattain paljon. 

Vilma Terävä treenaa myös aamuisin Mikko Kytölän akatemia-valmennuksessa

Vilma Terävä treenaa myös aamuisin Mikko Kytölän akatemia-valmennuksessaKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

- Ylipäätään se kun siellä on aina vähän eri ihmisiä tekemässä niin oppii pelaamaan erilaisten pelaajien kanssa ja erilaisia pelaajia vastaan niin se on myös tosi hyödyllistä. On ollu tosi kivaa saada yhdistettyä lukion opinnot ja treenaaminen.

Parketeilta TikTokiin

Kovan treenaamisen lomassa Terävä on yhdessä kahden muun urheilulukiota käyvän pelaajan Alina Niemisen ja Aliisa Terävän kanssa viemässä KaDyn myös TikTokiin. Suunnitelmissa on kuvata kaikenlaisia videoita treeneistä, peleistä ja pelaajista humoristista sisältöä unohtamatta.

- Ajatus TikTokista lähti liikkeelle siitä, kun tehtiin jotain omia pieniä pätkiä treeneistä ja futsalin pelaamisesta ja ajateltiin, että olisi kiva, jos kaikki muutkin saisivat nähdä niitä ja voitaisiin tuoda KaDya enemmän esille.

Luvassa on ainakin maalikoosteita ja muista onnistumisista kuvattuja videoita sekä tansseja ja meemejä.

Uuteen kauteen vahvalla perustalla

Kapteeni Parkkinen kertoo tunnelman olevan positiivisen odottavainen uuden kauden suhteen.

- Meillä on joukkueessa hyvä perusta, jonka pohjalta voidaan kauden mittaan luoda mitä vain, kunhan saadaan uudet pelaajat ajettua sisään meidän pelisysteemin ja opitaan pelaajina tuntemaan toisemme.

Uuden kauden alkua ei tarvitse odottaa enää pitkään, sillä KaDy kohtaa kauden ensimmäisen vastustajansa GFT:n vieraspelissä lauantaina 24.9. 

- Mahtavaa päästä taas pelikentille, mielenkiinnolla odotan mitä kausi tuo tullessaan sillä moni joukkue on kokenut paljon muutoksia ja useita kokeneita pelaajia on parketeilta poistunut.

Joukkueen ryhmähenki on korkealla!

Joukkueen ryhmähenki on korkealla!Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit