Jukka Raitalan maajoukkueura päättyy

34-vuotias luottopuolustaja Jukka Raitala pelasi Huuhkajissa yhteensä 64 A-maaottelua.

Jukka Raitalan maajoukkueura päättyy.

Jukka Raitalan maajoukkueura päättyy.

19.9.2022 klo 15:34

Ennen läpimurtoaan A-maajoukkueeseen Raitala edusti Suomen eri poikamaajoukkueita vuosien ajan, kuuluen muun muassa Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin vuonna 2009 pelatuissa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Myös debyytti A-maajoukkueessa tuli aiemmin samana vuonna harjoitusottelussa Japania vastaan.

Toista A-maaotteluaan “Jugi” sai vielä odotella vuoteen 2011 asti, mutta sen jälkeen molemmilla laidoilla viihtyneestä puolustajasta tuli vuosien ajaksi osa Huuhkajien alakerran vakiokalustoa. Kokenut ja varmaotteinen Keravan Pallo -75:n kasvatti oli yksi päävalmentaja Markku Kanervan avauskokoonpanon vakionimiä sekä historiallisen EM-kisapaikan tuoneissa karsinnoissa 2019 että itse EM-kisoissa vuonna 2021. Viimeiset yhteensä 64 A-maaottelustaan Raitala pelasi menneenä syksynä päättyneissä MM-karsinnoissa.

Seurajoukkueurallaan Raitala debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa vuonna 2007. Vahvat otteet erityisesti kesän 2009 EM-kisoissa poikivat unelmasiirron Saksan Bundesliigassa pelanneeseen 1899 Hoffenheimiin saman vuoden syksyllä. Raitalan kansainvälisestä seurajoukkueurasta sukeutui komea ja monipuolinen, vaikka pelit Bundesliigassa jäivät lopulta vain pariin: myöhemmällä urallaan Euroopassa Raitala pelasi sekä Espanjan, Hollannin, Tanskan ja Norjan pääsarjoissa että Saksan 2. Bundesliigassa.

Kaudella 2017 “Jugi” siirtyi Pohjois-Amerikkaan ja MLS-liigaan, jossa hän pelasi Columbuksessa, Montrealissa ja Minnesotassa neljän vuoden ajan ennen keväällä koittanutta paluuta kotimaahan ja HJK:n paitaan. Tällä kaudella puolustaja onkin taas esittänyt tutun vahvoja otteita sekä Veikkausliigan mestaruustaistossa että Eurooppa-liigassa.

Kanssapelaajien ja kannattajien suuresti arvostaman Raitalan ura Klubin paidassa jatkuu edelleen, mutta pitkä ja menestyksekäs maajoukkueura on tullut nyt päätökseen. Kiitos Jukka!

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit