Jenny Danielssonin Rangers jatkoon Mestarien liigassa

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelattiin viime viikolla ja viimeiselle karsintakierrokselle raivasivat tiensä Jenny Danielssonin Rangers sekä Kansallisen Liigan hallitseva mestari KuPS.

Jenny Danielsson taistelee Mestarien liigan lohkovaihepaikasta.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

23.8.2022 klo 23:16

Rangers pelasi oman karsintaturnauksensa Thessalonikissa Kreikassa ja avausvastustajanaan sillä oli unkarilainen Ferencvaros. Danielsson oli joukkueensa ykkösnimi tehden kaksi maalia 3-1 (1-0)-voitossa. Hänet otettiin vaihtoon 79. minuutilla.

Karsintafinaalissa Rangers sai vastaansa emäntäjoukkueen. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen Rangers lisäsi kaasua toisella ja voitti lopulta 4-0 (0-0). Danielsson sai peliaikaa 73. minuuttia.

KuPS sen sijaan pelasi omaa karsintaturnaustaan Puolan Lodzissa ja sai avausottelussaan vastaan Liettuan mestari Gintran. KuPS voitti ottelun 2-0 (2-0) Nanne Ruuskasen ja Lavdije Begollin maaleilla.

Finaalissa KuPS:n vastustajaksi tuli Anderlecht. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja KuPS:n kannalta näytti pahalta, kun Anderlecht meni jatko-ottelussa johtoon. Gentjana Rochi tasoitti kuitenkin 119. minuutilla illan toisella osumallaan ja näin ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Siinä KuPS oli vahvempi 4-3 ja eteni jatkoon.

Emmi Alasen Kristianstadin taival sen sijaan päättyi karsintaturnaukseen. Ensimmäisessä ottelussaan Kristianstad meni johtoon Ajaxia vastaan, mutta lopulta Ajax nousi toisella puoliajalla 3-1 (0-1)-voittoon Alasen tullessa vaihtoon 24. minuutilla.

Alanen huilasi toisen ottelun turnauksen emäntäjoukkue Fortuna Hjörringiä vastaan, jonka Kristianstad voitti jatko-ottelun jälkeen 3-2 (2-2, 1-1).v

Toisella ja ratkaisevalla karsintakierroksella nähdään myös Ria Ölingin FC Rosengård sekä Sanni Franssin Real Sociedad. Viimeisen karsintakierroksen otteluparit arvotaan 1.9. Ensimmäinen osaottelu pelataan 20.-21.9. ja toinen 28.-29.9.

Natalia Kuikan Portland Thorns sen sijaan emännöi International Champions Cupia, johon osallistuivat Thornsin lisäksi Meksikon mestari Monterrey, Englannin mestari Chelsea sekä Mestarien liigan voittaja Lyon. Thorns hävisi ensimmäisen ottelun Monterreylle rangaistuspotkukilpailun jälkeen Kuikan seuratessa ottelua vaihtopenkiltä käsin. Pronssiottelussa Kuikka pelasi koko pelin, mutta Thorns hävisi Chelsealle 0-1.

Danielssonin Rangers jatkoi vahvasti myös Skotlannin liigassa voittamalla Aberdeenin 8-0 (4-0). Danielsson kirjautti vajaan tunnin.

Ruotsin Damallsvenskanissa Jutta Rantala sai nimensä maalitilastoon, kun Vittsjö nappasi 2-0 (0-0)-voiton Eskilstuna Unitedista. Maali oli koko ottelun pelanneeelle Rantalalle jo kauden kuudes. Linda Sällström urakoi myös koko ottelun.

Olga Ahtisen Linköping nousi sarjan kärkeen nappaamalla jo kuudennen peräkkäisen voittonsa sarjajumbo Brommapojkarnan kaatuessa selvästi 4-0 (0-0). Ahtiselle tuttuun tapaan koko ottelun ja Anna Koivunen oli penkillä.

FC Rosengård koki kauden avaustappionsa hävitessään yllättäen Piteålle 1-2 (1-1). Öling pelasi 77 minuuttia. Tappion myötä Rosengård putosi toiseksi, mutta sillä on peli vähemmän pelattuna kuin Linköpingillä.

Hammarby ja Djurgården kohtasivat Tukholman derbyssä lähes 9000 katsojan edessä ja Hammarby otti seitsemännen voittonsa kahdeksaan viime otteluun 3-0 (1-0)-voitolla. Anna Tamminen torjui Hammarbyn maalilla ja Eva Nyström sai tunnin täyteen.

Häntäpään kahinassa AIK ja Umeå IK päätyivät maalittomaan tasapeliin. Kaisa Collin tuli toisen puoliajan alussa kentälle Milla-Maj Majasaaren ollessa penkillä. Umeån suomalaisviisikko Emma Santamäki, Anni Miettunen, Vilma Koivisto, Katariina Kosola ja Henna Honkanen olivat kaikki avauksessa. Kosola ja Honkanen pelasivat 58 minuuttia ja Samuel Fagerholm otti Koiviston vaihtoon 73. minuutilla.