Jani Korpela on futsalmaajoukkueen uusi kapteeni

Jani Korpela täyttää lajilegenda Panu Aution suuret saappaat futsalmaajoukkueen kapteenina.

Jani Korpela suojasi palloa italialaispelaajalta EM-kisoissa.

Jani Korpela suojasi palloa italialaispelaajalta EM-kisoissa.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen / SPL /Juha Tamminen

9.8.2022 klo 12:39

Miesten futsalmaajoukkue leireili Tampereella 3.–8. elokuuta. Leiri oli toinen tapahtuma italialaisluotsi Sergio Gargellin alaisuudessa. Valmennuksen ja joukkueenjohdon lisäksi myös pelaajistossa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi Panu Aution, Juhana Jyrkiäisen ja Jussi Nyströmin päättäessä maajoukkueuransa. Lajilegenda Aution eläköityminen futsalkentiltä tarkoitti myös, että maajoukkue jäi vaille kapteenia.

Tampereen leirin aluksi päävalmentaja Gargelli toivoi, että pelaajat valitsisivat joukostaan uuden kapteenin. Italialaisluotsi korosti, että toivoisi kapteeniksi valittavan henkilön, joka johtaisi joukkuetta esimerkin voimalla niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kuvaus sopi luonnollisesti moneenkin henkilöön. Merkittävän äänisaaliin keräsivät kokeneet pelaajat Mikko Kytölä, Jukka Kytölä sekä Miika Hosio. Äänestyksen ykköseksi kiri kuitenkin 25-vuotias Puolan pääsarjassa pelaava Jani Korpela.

– Totta kai iso kunnia tulla valituksi, varsinkin kun muut pelaajat olivat tehneet valinnan, niin se korostaa entisestään kiitollisuutta. Mutta ei siinä kummempia, ei toi homma nyt muuta mitenkään omaa työntekoa tai muutakaan maajoukkueessa. Isot saappaat on tietenkin täytettävänä, mutta askel kerrallaan eteenpäin, Korpela kommentoi itse pelaajien valintaa.

Nuoresta iästään huolimatta Korpela on ennenkin kantanut kapteenin nauhaa maajoukkueessa. Maaliskuussa 2021 Korpela johti Suomen kapteenina EM-karsintaotteluun Italiaa vastaan.

Jani Korpela kantoi kapteenin nauhaa EM-karsintaottelussa Italiaa vastaan.

Jani Korpela kantoi kapteenin nauhaa EM-karsintaottelussa Italiaa vastaan.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit