Ilves/2 on vastannut Suomen Cupin toistaiseksi suurimmasta uroteosta ja pyrkii nyt toistamaan temppunsa – “Me voidaan voittaa tässä kilpailussa kenet tahansa”

Lienee helppoa olla yhtä mieltä siitä, että Ilves/2 on vastannut tämän kauden Suomen Cupin suurimmasta uroteosta sen kaadettua Veikkausliigajoukkueen, oman seuransa edustusjoukkueen Ilveksen Suomen Cupin neljännellä kierroksella lukemin 2-1. Viidennellä kierroksella Ilveksen lupaavista nuorista koostuva reservijoukkue kohtaa seuraavan Veikkausliigajoukkueen, kun se matkaa AC Oulun vieraaksi.

Suomen Cup -pokaali

Suomen Cup -pokaali

23.5.2022 klo 16:49

Ilves/2:n joukkue koostuu Ilveksen nuorista lupauksista, jotka ovat matkalla kohti Suomen huippua. Joukkueen kautta onkin viime vuosien aikana suunnattu myös kansainvälisille kentille. Suomen Cupin neljännellä kierroksella Ilves/2 tarjoili kansalle oppikirjamaista cup-romantiikkaa, kun Miesten Kakkosen B-lohkossa pelaava joukkue kaatoi Veikkausliigajoukkue Ilveksen Ratinan nurmella lukemin 2-1. Voittomaali nähtiin dramaattisesti vasta ottelun viidennellä lisäaikaminuutilla.

Ilves/2:n puolustuksen keskustassa pelaava Jere Riissanen, 16, on yksi joukkueen nuorista lupaavista pelaajista. Ilves-kohtaamisessa Riissanen sai olla alati valppaana, kun liigajoukkue painoi hanakasti päälle. 

– Oli kyllä ehdottomasti yksi tähänastisen urani kovimmista haasteista, summaa Riissanen, joka pääsi ottelussa vääntämään muun muassa Veikkausliigakauden 2021 parhaaksi hyökkääjäksi valittua Ariel Tuco Ngueukamia vastaan.

Voiton jälkeen Riissasen piti hetki sulatella, mitä tuli tehtyä. Käteen jäi luonnollisesti hyvä fiilis voitosta ja hyvin käytetystä näyttöpaikasta varsin erityisessä ottelussa.

Viidennelle kierrokselle eteneminen ei kuitenkaan ole tuonut vatsaan kylläisyyden tunnetta. Pikemminkin Suomen Cupissa voittojen myötä nälkä kasvaa syödessä.

– Liigajoukkueen voittaminen lisäsi joukkueen itseluottamusta ja vahvisti yhteishenkeä niin treenikentällä kuin pukukopissa. Kyllä mulle ainakin tuli sellainen fiilis, että jos me voidaan voittaa Ilveksen liigajoukkue, me voidaan voittaa tässä kilpailussa kenet tahansa, Riissanen sanoo päättäväisenä. 

TAUSTALLA VAHVA JUNIORITYÖ JA LAADUKAS PELAAJAKEHITYS

Neljännen kierroksen ottelussa Ilves/2:n riveissä nähtiin kentällä viisi vuonna 2004 syntynyttä pelaajaa ja kolme vuonna 2005 syntynyttä pelaajaa. Pääosin joukkue koostuukin 16-21 -vuotiaista nuorista, jotka ovat matkalla miesten jalkapallon kirkkaisiin valoihin. Onpa  seurasta lähtenyt ulkomaillekin jo kaksi vuonna 2005 syntynyttä talenttia – Juho Talvitie (Lommel SK, Belgia) ja Daniel Armstrong (Atalanta BC, Italia). Muitakin esimerkkejä löytyy aiemmilta vuosilta pelaajista, jotka ovat ottaneet ensiaskeliaan aikuisten jalkapalloon Ilves/2:n riveissä ja sittemmin suunnanneet kansainvälisille kentille.

– Moni pelaaja, esimerkiksi nykyään Ranskassa pelaava Naatan Skyttä, on nostanut esille Ilves/2:n tärkeän roolin omassa kehityksessään matkalla aikuisten peleihin, Ilveksen valmennuspäällikkönä työskentelevä Jouko Turunen mainitsee.

Turunen on seurannut Ilves/2 joukkueen pelaajien kehitystä jo pidempään ja painottaa Suomen Cup -menestyksen kertovan seurassa kehittyvistä hyvistä junioreista sekä Ilves/2:n parissa tehdystä laadukkaasta valmennus- ja pelaajakehitystyöstä. Turunen jakaa kunniaa myös kaikille Ilveksessä seuran ja pelaajien eteen vapaaehtoishengessä työskenteleville, jotka rooliin katsomatta mahdollistavat laadukkaan tekemisen ja yhteisen kehittymisen arjessa.

Riissasen tapaan Turunen on asennoitunut Suomen Cupin viidenteen kierrokseen ja AC Oulun kohtaamiseen positiivisin ja luottavaisin mielin. 

– Viime kierroksella pelaajat todistivat kykynsä haastaa ja voittaa liigajoukkueen ja nyt on hieno mahdollisuus päästä näyttämään se uudelleen, Turunen pohtii. AC Oulu lähtee otteluun toki selvänä ennakkosuosikkina, mutta kuten edelliselläkin kierroksella, Ilves/2 ei varmasti lähde kumartelemaan vastustajalleen.

Ilves/2 matkustaa Ouluun keskiviikkona 25.5. ja ottelu alkaa klo 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

VIIDENNELLÄ KIERROKSELLA NÄHDÄÄN USEAMPI OTTELU, JOISSA SEURAN EDUSTUSJOUKKUE KOHTAA RESERVINSÄ

Cupin viidennellä kierroksella nähdään peräti kolme kamppailua, joissa seurojen reservijoukkueilla on mahdollisuus seurata Ilves/2:n mallia ja kaataa edustusjoukkueensa. Tiistaina 24.5. Klubi 04 kohtaa HJK:n Helsingissä ja Turussa FC Inter II mittelee FC Interin kanssa. Keskiviikkona 25.5. puolestaan SJK Akatemia ottaa mittaa SJK:sta Seinäjoella.

Näitä ja kierroksen kaikkia muitakin otteluita voi seurata Ruutu+ -palvelussa. Viidenneltä kierrokselta Suomen Cup -taivalta jatkaa vielä 16 joukkuetta.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit