Ilmari Niskanen kovin tavoittein kauteen – ”Haluan ottaa johtavan roolin joukkueessa”

Ilmari Niskanen aloittaa toisen kautensa Skotlannissa Dundee Unitedissa. Viime kaudella Niskanen kuului jo joukkueen avainpelaajien joukkoon ja täksi kaudeksi tavoitteet ovat entistäkin korkeammalla.

Ilmari Niskanen pelitilannekuva

Ilmari Niskasella on kovat tavoitteet tulevaan kauteen.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

20.7.2022 klo 11:55

Niskanen siirtyi juuri viime kauden alla Dundee Unitediin saksalaisen Ingolstadtista. Nyt Niskanen aloittaa toisen kautensa skottijoukkueen riveissä.

- Nyt tietää tietenkin kaikki kuviot, muttei minulla viime vuonnakaan ollut mitään sopeutumisvaikeuksia. Nyt on kiva, että pääsen olemaan joukkueen kanssa harjoituskauden myös, kun viime vuonna tulin juuri kauden alla. Fiilikset ovat odottavat ja hyvät, Niskanen kertoo kuulumisiaan.

- Olen tykännyt hirmuisesti olla täällä. Tämä on jalkapallohullupaikka ja täällä on ollut kiva olla. Fanit pitävät minusta ja se tuo tietenkin lisäfiilistä, hän jatkaa.

Dundee United leireili kauden alla noin viikon verran Espanjassa Marbellassa ja Niskasen mukaan harjoituksissa on menty kovaa.

- Harjoituskausi on ollut hyvin tiivistahtinen ja tässä on nyt pari viikkoa kauden alkuun. Sain maaotteluiden vuoksi kuusi päivää lisälomaa, mutta sen jälkeen on treenattu 2-3 kertaa päivässä. Aika pitkiä päiviä on ollut, mutta olen tykännyt ja on tuntunut hyvältä. Meillä on uusi valmentaja ja hän vaikuttaa hyvältä.

Niskanen ja hänen joukkuekaverinsa Carljohan Eriksson saivat uuden käskijän täksi kaudeksi, kun Jack Ross korvasi kauden jälkeen paikkansa jättäneen Tam Courtsin. Niskanen on saanut hyvän ensivaikutelman entisestä Hibernianin ja Sunderlandin managerista.

- Hän vaikuttaa pätevältä ja mukavalta. Vielä ei ole tullut mitään radikaaleja muutoksia, kun pelaajat ovat sujuneet suht samana ja viime kausi meni aika mallikkaasti, niin ei ole tarpeen isoja muutoksia tehdä. Kyllähän jokainen päävalmentaja tuo kuitenkin mukanaan omat juttunsa ja ne ovat vaikuttaneet hyviltä asioilta, Niskanen kehaisee.

Niskanen otti viime kaudella oman ruutunsa Dundee Unitedin kenttäryhmityksen laidassa. Hän uskoo saavansa ison roolin myös uudelta managerilta.

- Minulla oli jo viime kaudella vahva asema joukkueessa ja uskon sen jatkuvan vahvana tälläkin kaudella. Emme ole vielä lyöneet lukkoon pelaammeko kolmen vai neljän linjalla. Olen wingback, jos pelaamme kolmen linjalla ja sitten laiturina, jos neljällä.

Vaikka viime kaudella Niskanen nautti jo suurta vastuuta, niin täksi kaudeksi hän löytää vielä paljon kehityskohteita.

- Lähden kauteen kovin odotuksin. Viime kausi oli ihan ok, mutta tehoja ei tullut riittävästi. Se on sellainen asia mitä pitää pystyä parantamaan. Toinen on sitten, että esitysteni pitää olla tasaisempia tällä kaudella. Viime kaudella oli hyviä ja huonoja jaksoja, mutta nyt pitää saada se ailahtelu minimiin. Haluan ottaa johtavan roolin joukkueessa.

Dundee United pitkästä aikaa eurokentillä

Dundee United sijoittui viime kaudella sarjassa neljänneksi ja ansaitsi siten paikan Konferenssiliigan karsintoihin. Joukkue aloittaa pelit kolmannelta karsintakierrokselta ja vastaan asettuu joko bosnialainen Tuzla tai hollantilainen AZ Alkmaar. Dundee United nähtiin eurokentillä edellisen kerran kymmenen vuotta sitten, joten kaupungissa on odottavan sähköinen tunnelma.

- Se on mahtava juttu. Kaikki odottavat niitä jo innolla. Dundee United pelasi eurokentillä viimeksi kymmenen vuotta sitten ja siitä puhutaan täällä jo. Tavoitteena on mennä niin pitkälle kuin mahdollista. KuPS:n kanssa pääsi pelaamaan monia europelejä ja ne ovat hienoja hetkiä.

Skotlannin Valioliigaa hallitsevat perinteisesti Celtic ja Rangers, jotka ovat tälläkin kaudella suurimmat ennakkosuosikit. Sen jälkeen käydään tiukkaa taistelua muista kärkisijoista ja sinne halajaa jälleen myös Dundee United.

- Celtic ja Rangers ovat todennäköisesti taas niitä kovimpia ja muiden mestaruuspuheet ovat utopistisia, mutta kyllä havittelemme sinne neljän joukkoon ja sitä kautta Eurooppaan. Dundee United on iso seura, vaikka tässä on ollut myös hankalia vuosia, mutta nyt se on tekemässä taas uutta nousua ja haluamme jatkaa kärjen tuntumassa. Helppoa se ei tule olemaan, sillä sarjassa on muitakin isoja seuroja, jotka taistelevat kärkisijoista, Niskanen arvioi kauden lähtökohtia.

Skotlannin Valioliiga käynnistyy 30.7. ja Konferenssiliigan karsinnat 4.8.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit