Huuhkajien EM-karsintalohko arvottu

EM-karsintalohkot Saksassa vuonna 2024 pelattavaan EM-lopputurnaukseen arvottiin sunnuntaina Frankfurtissa.

EM-karsintalohkojen arvontalava.

EM-karsintalohkot arvottiin Frankfurtissa.Kuva: Ⓒ UEFA

9.10.2022 klo 13:45

Korista 2 arvontaan lähtenyt Suomi sai vastaansa korista 1 Tanskan. Korista 3 Huuhkajien lohkoon arvottiin Slovenia, korista 4 Kazakstan, korista 5 Pohjois-Irlanti ja korista 6 San Marino.

EM-karsintalohko H
Tanska
Suomi
Slovenia
Kazakstan
Pohjois-Irlanti
San Marino

Paikoista Saksassa vuonna 2024 pelattavaan EM-lopputurnaukseen kamppaillaan kymmenessä karsintalohkossa. Kymmenen lohkovoittajaa ja kymmenen lohkokakkosta etenevät suoraan lopputurnaukseen. Lisäksi kolme joukkuetta pääsee turnaukseen maaliskuussa 2024 pelattavien play-offsien kautta.

EM-karsintojen otteluohjelman odotetaan valmistuvan vielä sunnuntain aikana.

Päävalmentaja Markku Kanerva pitää lohkoa mielenkiintoisena.

– Ihan ok arpaonni kävi. Mielenkiintoisia joukkueita. Tanska on varmasti tuossa lohkossa ennakkosuosikki. Neljä muuta ovat haastajia Tanskalle. Lähdemme voittamaan lohkoa, se on ihan selvä. Sloveniaa emme ole kohdanneet karsinnoissa ja Kazakstanista on hyvät muistot, otimme heistä MM-karsinnoissa kaksi voittoa. Pohjois-Irlannin kohtaamisesta on aikaa, se on kova vastustaja. San Marino pitää luonnollisesti hoitaa molemmissa matseissa. Uskon, että lohkosta tulee tasainen. Odotan mielenkiinnolla, että karsinnat pääsee käyntiin maaliskuussa.

– Meillä on ollut viime vuosina hurja etu kotiyleisön tuesta, jota olemme saaneet. Tarvitsemme sitä jatkossakin. Nyt aletaan pikku hiljaa skouttaamaan tulevia vastustajia, katsotaan, mitä otteluohjelma tuo tullessaan, päävalmentaja kertoi tuoreeltaan arvonnan jälkeen.

Karl-Heinz Riedle arpoi Suomen lohkoon H.

Karl-Heinz Riedle arpoi Suomen lohkoon H.Kuva: Ⓒ 2022 UEFA /Lukas Schulze - UEFA

EM-karsintalohko H

EM-karsintalohko H

EM-karsintojen lohkoarvonnan tulokset (UEFA.com) >>

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit