Maajoukkueet

Huuhkajaturnauksessa palkittiin onnistujia

16.-19.6.2022 Eerikkilässä järjestetyn Huuhkajaturnauksen finaaliottelun päätteeksi palkittiin tapahtumassa onnistuneita pelaajia sekä turnauksen erotuomareita.

Huuhkajaturnauksen palkintopöytä. Taustalla pelaajia.

Huuhkajaturnauksen finaalin päätteeksi palkittiin turnauksen onnistujia. Kuva: Pinja Akkanen

20.6.2022 klo. 11:42

Sunnuntaina päättyneen Huuhkajaturnauksen voiton vei nimiinsä Team Pohjanpalo, joka voitti finaaliottelussa hopeajoukkueen Team Hradeckyn lukemin 0-5. Nelipäiväisen turnauksen kaikki ottelutulokset ja sijoitukset näet täältä. Finaaliottelun päätteeksi valittiin tuttuun tapaan turnauksen All Stars -joukkue. Tähdistön valitsi pelaajatarkkailutiimi, johon kuului turnauksen kaikki viisi aluevalmentajaa. 

- Pelaajavalintoja tähdistöön ei tehty pelaajien pitkän tähtäimen potentiaalin perusteella, vaan valitsimme tähdistöön yksitoista turnauksen suurinta onnistujaa. Turnauksessa oli yli 250 pelaajaa, joten tähdistöön pääsy on hieno saavutus, josta voi olla ylpeä, kertoo Läntisen alueen poikien aluevalmentaja Teemu Eskola

Turnauksen tähdistö
Maximillian Aerts, VJS
Onni Kallio, OLS
Niilo Kurvinen, FCFJ
Tomi Väkiparta, FC Jazz
Albion Rashica, FC Inter
Linus Abrahamsson, FC Inter
Eeli Kiiskilä, FC Jazz
Leevi Palmula, HJK
Ahti Haikala, LPS
Alberto Velasquez, HJK
Rasmus Tuomi, FC Inter 

Huuhkajaturnauksen All Stars-joukkue

Huuhkajaturnauksen All Stars -joukkue

MAALITYKKI ALBERTO VELASQUEZ KERÄSI PALKINTOJA 

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Alberto Velasquez. Seurajoukkuetasolla HJK:ta edustava Velasquez oli ratkaisevassa roolissa turnauksen välieräottelussa sekä finaalissa, joissa molemmissa hän tehtaili neljä maalia. Yhteensä 15 maalia Huuhkajaturnauksessa tehnyt Velasquez palkittiinkin myös turnauksen parhaana maalintekijänä. 

Huuhkajaturnauksen arvokkain pelaaja Alberto Velasquez

Huuhkajaturnauksen arvokkain pelaaja Alberto VelasquezKuva: Pinja Akkanen

- Turnauksesta jäi todella hyvä fiilis. Joukkuekaverit ovat olleet kivoja ja valmentajat osaavia. Lisäksi vanhemmat ovat tukeneet minua turnauksen aikana. Tavoitteena jalkapallossa minulla on tulla valituksi A-maajoukkueeseen ja päästä ulkomaille pelaamaan, Velasquez kertoo.

Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkittiin turnauksen arvokkain pelaaja. Valinnat kohdistuivat seuraaviin pelaajiin: 

MVP-Pelaajat
Team Pukki: Roopert Tahkola
Team Kamara: Ville Kumpu
Team Arajuuri: Veikka Koistinen
Team Karjalainen: Okko Viinikka
Team Pohjanpalo: Alberto Velasquez
Team Hradecky: Tomi Väkiparta
Team Lod: Leevi Palmula
Team Nissilä: Veikko Ojala
Team Sparv: Jonah Lönnqvist
Team Uronen: Emil Väre
Team Raitala: Timi Hämäläinen
Team Toivio: Caleb Nguyen 

EROTUOMARIT KÄYTÄNNÖNLÄHEISESSÄ KOULUTUKSESSA

Huuhkajaturnauksessa järjestettävään erotuomarikoulutukseen valittiin 12 eri tasoista erotuomaria ympäri Suomea. Käytännönläheinen koulutus pohjautuu ottelutapahtumiin. Otteluiden jälkeen erotuomarointia analysoidaan ja käydään läpi, miten erotuomarit ovat toimineet erilaisissa pelitilanteissa. 

Turnauksessa palkittiin finaalin tuomarikolmikko Miika KiuruNiklas Stenudd sekä Niklas Helenius, joka palkittiin myös koko turnauksen erotuomarina. 

Huuhkajaturnauksen finaalin tuomarikolmikko Miika Kiuru, Niklas Helenius ja Niklas Stenudd.

Huuhkajaturnauksen finaalin tuomarikolmikko Miika Kiuru, Niklas Helenius. ja Niklas Stenudd.Kuva: Pinja Akkanen

ONNISTUNUT TURNAUS TAKANA PÄIN – KIITOSTA VALMENNUSTIIMEILLE

Vuonna 2008 syntyneiden poikien Huuhkajaturnaus järjestettiin Eerikkilässä 16.–19.6. Pelaajatarkkailun lisäksi nykyisin turnauksen keskiössä on osaamisen kehittäminen. Pelaajat harjoittelevat, pelaavat ja opiskelevat peliä ja urheilijan elämää neljän päivän ajan. Joukkueet turnaukseen ovat koonneet aluevalmentajat. Yhteensä Huuhkajaturnaukseen osallistui 12 joukkuetta ja vajaa 270 pelaajaa.  

- Valmennustiimit tekivät todella hyvää työtä joukkueiden ryhmäytymisen ja yhteen hitsautumisen puolesta, mikä näkyi myös positiivisesti kentällä. Meillä oli useita otteluita, joissa molemmat joukkueet pelasivat kovalla asenteella ja hyvällä yhteishengellä. Pelaajat antoivat kaikkensa kentällä, Eskola kehuu. 

 - Turnaus oli pelaajille vaativa monella tapaa, mitä kautta valmennus sai paljon informaatiota. Olemme saaneet hyvää palautetta pelaajilta turnauksesta. Lisäksi oli kiva kuulla, että pelaajat ovat saaneet paljon uusia kavereita turnauksen aikana, Eskola jatkaa.  

IKÄLUOKAN ENSIMMÄISET MAAOTTELUT MARRASKUUSSA

Huuhkajaturnauksen aikana varmistui, että vuonna 2008 syntyneiden poikien ensimmäiset maaottelut pelataan vuoden 2022 marraskuussa. U15 UEFA Development -turnaus pelataan Serbiassa, ja Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi Montenegron ja Kreikan. Turnauksen takia ikäluokan seuraava valtakunnallinen maajoukkuetapahtuma Tähtitarha siirtyy viikkoa suunniteltua aiemmaksi. Tähtitarha järjestetään Eerikkilässä 31.10.–3.11.2022. Tapahtumaan valitaan 88 pelaajaa. Tähtitarhan pelaajavalinnat tehdään pitkälti elokuussa alkavan Palloliiton aluetoiminnan perusteella.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit