Maajoukkueet

Huuhkajat kukisti Montenegron vahvalla esityksellä

Huuhkajat avasi voittotilinsä Nations Leaguessa kaatamalla tiistaina Olympiastadionilla Montenegron kahdella Joel Pohjanpalon osumalla.

Huuhkajat juhlii maalia Montenegroa vastaan.

Huuhkajat juhlii maalia

7.6.2022 klo. 18:52

Päävalmentaja Markku Kanerva oli tehnyt avauskokoonpanoon viisi muutosta sitten lauantaisen Bosnia-Hertsegovina -ottelun, mutta ryhmitys pysyi edelleen samana kolmen topparin ja wingbackien muodostelmana. Huuhkajat otti pallonhallinnan nopeasti itselleen, mutta peli oli hyvin tarkkaa molemmin puolin, eikä varsinaisia maalipaikkoja nähty.

Huuhkajat rakensi peliä maltilla alhaalta asti ja pyrki löytämään syötöillä vapaita tiloja Montenegron puolustuksen selustasta, mutta viimeiset syötöt eivät napsuneet aivan kohdilleen tai tiiviisti puolustanut vastustaja pääsi katkoon.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Montenegron puolustus sahattiin kuitenkin muutamalla nopealla syötöllä rikki ja Teemu Pukki löysi maalinedustalla aivan vapaana olleen Joel Pohjanpalon, joka siirsi varmasti Huuhkajat johtoon ohi voimattoman maalivahti Danijel Petkovićin.

Vain reilu kuusi minuuttia myöhemmin Pohjanpalo iski toistamiseen. Vahvasti laidalta noussutta Albin Granlundia rikottiin ja Huuhkajat sai vapaapotkun hyvästä paikasta hiukan rangaistusalueen ulkopuolelta. Lucas Lingman antoi vapaapotkun kovana etutolpalle, josta Pohjanpalo ohjasi pallon komeasti maalin kattoon.

Kahden maalin johtoasemassa Huuhkajat piti pelin hyvin hallussaan avausjakson lopun ja tauolle Olympiastadionilla siirryttiin lukemissa 2-0.

Montenegro haki muutosta tekemällä tauolla kerralla kolme vaihtoa, mutta suurta vaikutusta pelin kuvaan tällä ei ollut. Montenegro pyrki avausjaksoa hyökkäävämmällä ryhmityksellä saamaan painetta Huuhkajien maalille, mutta isäntien puolustus kesti hyvin ja samalla tämä avasi paikkoja Huuhkajille vastaiskuihin.

64. minuutilla juuri vastaiskun päätteeksi Pukki viittoi jo käsivirhettä Montenegron rangaistusalueella, mutta erotuomari Allard Lindhout viittoi pelin jatkumaan. Montenegro sai paikkansa 70 peliminuutin täyttyessä, mutta toppari Žarko Tomaševićin pusku hyvästä paikasta päätyi suoraan Lukas Hradeckyn syliin. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Ilmari Niskanen pääsi vapaapotkun jälkeen laukomaan hyvin, mutta Petković torjui maanuoliaisen jalallaan.

Kaikkineen ottelu pysyi kuitenkin Huuhkajien hallussa ja vaihdoilla saatiin vielä tuoreita jalkoja kentälle. Kertaalleen Montenegro sai pallon pelattua vaarallisesti boksiin, mutta Niskanen seurasi mainiosti oman miehensä loppuun asti ja tilanne kuivui kokoon.

Todella vaarallisia paikkoja Montenegro ei pystynyt lopussakaan luomaan ja Huuhkajat otti varmat ja erittäin arvokkaat kolme pistettä.

UEFA Nations League, B-liiga, lohko 3:
Suomi – Montenegro (2-0)
31. 1-0 Joel Pohjanpalo
38. 2-0 Pohjanpalo

Yleisöä: 17 009

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky (C)
2 Leo Väisänen
3 Richard Jensen >> 86. 15 Sauli Väisänen
4 Robert Ivanov
6 Glen Kamara >> 67. 11 Rasmus Schüller
7 Ilmari Niskanen
8 Robin Lod >> 67. 14 Onni Valakari
10 Teemu Pukki >> 67. 19 Marcus Forss
13 Lucas Lingman
20 Joel Pohjanpalo
22 Albin Granlund >> 79. 17 Nikolai Alho

Vaihtopelaajat:
12 Jesse Joronen
23 Carljohan Eriksson
5 Miro Tenho
9 Benjamin Källman
16 Urho Nissilä
18 Jere Uronen
21 Mikael Soisalo

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit