Huuhkajat haastaa Norjan – "Kilpailu kovenee"

Suomi ja Norja kohtaavat sunnuntaina Oslossa kello 15.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport 2 Suomi -kanavalla.

Markku Kanerva.

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Norja on Huuhkajille hyvä haaste.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

19.11.2022 klo 17:07

Huuhkajat matkusti perjantaina Osloon Skopjesta, jossa se kohtasi torstaina Pohjois-Makedonian. 1-1-tasapeliin päättyneessä vauhdikkaassa ottelussa nähtiin muun muassa Oliver Antmanin upea maali sekä peräti viisi Huuhkaja-debytanttia. Päävalmentaja Markku Kanerva kehui Tuomas Ollilan, Arttu Hoskosen, Anssi Suhosen, Niilo Mäenpään ja Diogo Tomasin torstaisia debyyttejä kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa lauantaina Ullevaal Stadionilla.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten he esiintyivät. Kilpailu kovenee. Tämän tapahtuman yksi tarkoitus oli nimenomaan antaa näyttöpaikkoja – niitä tulee myös huomisessa pelissä.

Huuhkajiin on murtautunut viime vuosina paljon uusia pelaajia.

– Uudistaminen tehdään aina tarpeiden mukaan. Olen nähnyt vuoden aikana aika paljon pelaajia, ja on tärkeää kerätä informaatiota ajatellen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja. Jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi lyödä lukkoon joku tietty permanentti, mutta kokoonpanomme on vuosien varrella aina vähän elänyt. Se tuo tiettyä turvallisuutta pelaajille ja valmennustiimille, että vaikka meillä olisi poissaoloja, mitat täyttäviä pelaajia löytyy silti joukkueesta, päävalmentaja sanoi.

Jesse Joronen, Joel Pohjanpalo ja Kaan Karinen ovat sivussa sunnuntain ottelusta. Joronen ja Pohjanpalo joutuivat palaamaan Venezia FC:n vahvuuteen ja vatsataudista kärsinyt Kairinen ei ehtinyt tervehtymään Norja-otteluun. Myös vastustajalla on isoja poissaoloja. Norjan jalkapalloliitto tiedotti perjantaina, että supertähti Erling Braut Haaland ei ole pelikunnossa Suomea vastaan. Huuhkajien toppari Daniel O'Shaughnessy olisi mielellään haastanut hurjassa vireessä olevan Haalandin.

– Olisi ollut hienoa pelata häntä vastaan, mutta kyllä siellä riittää laatupelaajia. Ensi kerralla sitten, O'Shaughnessy kommentoi.

Norja on Huuhkajille kova mittari. FIFA:n rankingissa sijalla 42 olevasta joukkueesta löytyy Martin Ødegaardin kaltaisia tähtipelaajia ja paljon laatua. Norja voitti torstaina Irlannin vieraskentällä lukemin 1-2. Sunnuntain ottelu valmistaa Huuhkajia ensi vuoteen.

– Näitä haasteita me kaipaamme. Niitä tulee EM-karsinnoissa myös vastaan, "Rive" summasi.

Pohjois-Makedonia-ottelussa upeasti peliä avannut toppari Robert Ivanov kertoi joukkueen haluavan päättää maajoukkuevuoden voitokkaasti.

– Tosi siisti peli varmasti edessä. Hienoa, että saimme tällaiset vastustajat. Koko jengi odottaa peliä innolla. Seuraava leiri on tammikuussa ja kaikki eivät sinne pääse. Karsinnat alkavat maaliskuussa, joten tämä on viimeinen peli pitkään aikaan maajoukkueen kanssa. Puitteet täällä ovat hienot. Sää on vähän kylmä, mutta sen kanssa on elettävä. Norjalla on todella hyvä joukkue, josta löytyy tulivoimaa. Toivottavasti saamme hyvän tuloksen. Edellinen peli jäi harmittamaan, kun emme voittaneet, Ivanov sanoi.

Joukkue löysi Pohjois-Makedonia-ottelusta paljon hyviä asioita, mutta myös parannettavaa.

– Tasapainon pitää olla parempi. Se oli aika päästä päähän -peliä ja viihdyttävää futista, mutta yksi kehityskohde on estää vastustajan tilanteenvaihdot paremmin, O'Shaughnessy sanoi.

– Meidän pitää olla kliinisempiä maalipaikoissamme. Loimme niitä todella hyvin Pohjois-Makedoniassa, mutta emme laittaneet palloa tarpeeksi montaa kertaa maaliin, hyökkääjä Benjamin Källman totesi.

Suomen ja Norjan välinen ottelu käynnistyy sunnuntaina 20.11. Oslossa Suomen aikaa kello 15.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport 2 Suomi -kanavalla.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit