Huuhkaja-Helmariliigan kausi 2022 on ollut onnistunut

Huuhkaja-Helmariliigan kaikkien aikojen ensimmäinen kausi on lähestymässä päätöstään. Kilpailujärjestelmässä pelasivat tänä vuonna 12-14 -vuotiaiden, eli tänä vuonna 2008-2010 syntyneiden ikäluokat. Kausi on ollut monin tavoin onnistunut.

Arkistokuva Huuhkaja-Helmariliigan 2. kierrokselta Järvenpäästä huhtikuulta 2022.

Arkistokuva Huuhkaja-Helmariliigan 2. kierrokselta Järvenpäästä huhtikuulta 2022.Kuva: Kalevi Hämäläinen

11.10.2022 klo 15:56

Uudenlaisena formaattina vuonna 2022 aloitettu Huuhkaja-Helmariliiga muodostaa Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminnallisen ytimen, jossa pelit ovat tapahtumien keskiössä. Poikien turnauksia kutsutaan Huuhkajaliigaksi ja tyttöjen turnauksia Helmariliigaksi.

Huuhkajaliigan pelijärjestelmä.

Huuhkajaliigan pelijärjestelmä.

Helmariliigan pelijärjestelmä.

Helmariliigan pelijärjestelmä.

Aikataulut
  • Ensimmäinen kierros 18.1.-13.3.2022 (alueellinen) 

  • Toinen kierros 14.3.-1.5.2022 (alueellinen) 

  • Kolmas kierros 6.6.-15.6.2022 (valtakunnallinen) 

  • Ylä- ja alaloppusarjat 4.9-14.10.2022 (Eerikkilä) 

  • Kansainväliset turnaukset 20.11.-20.12.2022 (Eerikkilä) 

Aivan alkuvaiheessa Huuhkaja-Helmariliiga jaoteltiin alkusarjoihin ja karsintoihin. Keskitetysti Eerikkilässä pelattaviin alkusarjoihin osallistuivat Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurat. 

Ne seurat, jotka ovat Huuhkaja- ja Helmaripolun tasoilla 1-3 tai eivät ole tasojärjestelmässä ollenkaan, osallistuvat karsintoihin, jotka järjestettiin 6–8 joukkueen tapahtumina alueellisesti (Etelä, Länsi, Itä ja Pohjoinen). Karsintoihin osallistui myös turnaukseen osallistumattomien tai turnauksesta jo karsiutuneiden joukkueiden pelaajista koostettuja aluejoukkueita. Tällä varmistettiin yksittäisten pelaajien eteneminen Huuhkaja- ja Helmaripolulla. 

Tammi-maaliskuussa pelatun ensimmäisen kierroksen lohkovoittajat etenivät nyt meneillään olevalle toiselle karsintakierrokselle. 

Arkistokuva Huuhkaja-Helmariliigan 2. kierrokselta Järvenpäästä.

Arkistokuva Huuhkaja-Helmariliigan 2. kierrokselta Järvenpäästä.

Tunnelmia toiselta karsintakierrokselta Järvenpäästä kuvien muodossa (kaikki kuvat: Kalevi Hämäläinen) >>

Toisen kierroksen turnausvoittajat etenivät kesäkuussa pelattavalle valtakunnalliselle kolmannelle karsintakierrokselle. Kolmannen kierroksen voittajat pääsivät Huuhkaja- ja Helmariliigan yläloppusarjoihin asti yhdessä alkusarjoihin osallistuneiden Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4 ja 5 joukkueiden kanssa.

Ala- ja yläloppusarjat ovat käynnissä paraikaa, ja niistä parhaimmisto selviytyy marras-joulukuussa Eerikkilässä pelattaviin kansainvälisiin turnauksiin. Kansainvälisiin turnauksiin tulee vieraaksi joukkueita sekä tyttöjen että poikien sarjoihin Hammarby IF:stä, minkä lisäksi tyttöjen sarjoihin tulee joukkueita FC Nordsjaellandista, ja poikien sarjoihin FC Midtjyllandista, Vitesse Arnhemista ja Shamrock Roversista.

Huuhkaja- ja Helmaripolun palvelupäällikkö Tero Koskela pitää kautta ja Huuhkaja-Helmariliigaa kokonaisuudessaan onnistuneena. Koskela on tyytyväinen muun muassa siihen, miten monta joukkuetta on selviytynyt Huuhkaja-Helmariliigan ensimmäisiltä kierroksilta kansainvälisiin peleihin asti. 

– Kansainvälisiin turnauksiin on selvittänyt tiensä jo ainakin yhdeksän joukkuetta koko polun läpi. Määrä on oikein hieno, Koskela sanoo.

Positiiviseksi Koskela kokee myös yhteisjoukkueiden suuren määrän.

– Toivomme, että seurat tekevät tällaista yhteistyötä jatkossakin, Koskela jatkaa. 

Yläloppusarjojen voittajat:

T12 Helmariliiga: FC Espoo
T13 Helmariliiga: SPL United/2
T14 Helmariliiga: Ilves

P12 Huuhkajaliiga: SPL United/2
P13 Huuhkajaliiga: IF Gnistan
P14 Huuhkajaliiga: Etelä 6

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit