Huippuvireinen Jere Koponen äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

Kokenut maalivahti päästi kesäkuun neljässä sarjaottelussa vain yhden maalin.

Jere Koponen on kantanut kapteeninnauhaa Rasmus Holman loukkaantumisen aikana.

Jere Koponen on kantanut kapteeninnauhaa Rasmus Holman loukkaantumisen aikana.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

29.6.2022 klo 16:00

TPS:n Jere Koponen on äänestetty Ykkösen kesäkuun parhaaksi pelaajaksi. Neljättä kauttaan turkulaisseuraa edustava Koponen valittiin viime kaudella sarjan parhaaksi maalivahdiksi, ja veräjänvartija on jatkanut tällä kaudella samaa rataa.

– Mukavaa, että valinta osui omalle kohdalleni – se olisi mielestäni voinut osua kenelle tahansa Tepsistä, sillä olemme pelanneet joukkueena todella hyvin. Kuukauden pelaajaksi äänestetään usein hyökkääjiä, ja oli hienoa, että puolustuspään pelaajille annetaan myös tunnustusta, Koponen kiittelee.

Koponen pelasi keväällä vain kahdessa Ykköscupin ottelussa, ja Ykkösen neljän ensimmäistä kierrosta kuluivat penkin puolella. Aati Marttisella oli päävastuu keväällä – Koponen päästettiin irti toukokuun puolivälissä, minkä jälkeen hän on torjunut seitsemässä ottelussa viisi nollapeliä. Koposen mukaan kova kilpailutilanne on puskenut kollegoita eteenpäin.

– Meillä on treeneissä aina hyvä meno, ja yhteistyömme toimii loistavasti. Olemme Aatin kanssa vähän erityylisiä maalivahteja, joten olemme pystyneet oppimaan toisiltamme paljon uutta. Se, kumpi pelaa, saa toiselta täyden tuen, Koponen sanoo.

– Meillä on ylipäätään todella hyvä joukkuehenki. Se on tärkeää menestyksen kannalta – kuten myös se, että meillä on sopiva yhdistelmä kokeneita sekä nuoria pelaajia. Esimerkiksi Roope Pakkanen ja Jasper Jalonen ovat tulleet mukaan ryminällä, ja he ovat saaneet oikeanlaista tukea kokeneemmilta pelaajilta.

Kesäkuu alkoi Tepsin osalta 2–0-kotivoitolla PK-35:stä, mutta muutamaa päivää myöhemmin joukkue joutui tyytymään 1–1-tasapeliin Mikkelissä. 18. kesäkuuta TPS juhlisti satavuotista historiaansa kaatamalla KPV:n 5–0 – Koponen piti maalinsa puhtaana ja sai syöttöpisteen iltapäivän viimeiseen osumaan.

– Synttärimatsi oli upea kokemus. Oli hienoa, että pystyimme antamaan kotiyleisölle komean juhlaottelun – ketsuppipullomme aukesi sopivassa paikassa. Lehtereillä oli suuria seuralegendoja, ja puhuimme jo ennen ottelua siitä, että haluamme tehdä heidät ylpeiksi, kapteeninnauhaa viime peleissä kantanut Koponen kertoo.

– Pelin jälkeen järjestettiin Kim Suomisen muistokonsertti, jossa pääsimme tapaamaan seuraihmisiä. Oli mukavaa päästä tutustumaan heihin myös kentän ulkopuolella. Päivä oli kokonaisuudessaan todella onnistunut.

Kuukauden kenties parhaan ottelunsa Koponen pelasi viime viikolla, kun Jonatan Johanssonin miehistö haki pisteet Oulunkylästä. Pelin ainoaksi jäänyt maali sai alkunsa Koposen pitkästä avauksesta, ja maalivahti teki pari paraatipelastusta. Koponen myöntää näyttävien koppien kasvattavan itseluottamusta, mutta muistuttaa, että maalivahdilla on paljon muitakin tehtäviä.

– Torjuminen on maalivahdin näkyvin tehtävä, ja Gnistania vastaan torjuntatöitä tuli enemmän kuin muissa peleissä. Pelejä on vaikea verrata keskenään – muissa otteluissa olen ehkä ollut enemmän mukana pelin organisoinnissa ja avaamisessa, kun olemme olleet selkeämmin se hallitseva osapuoli.

TPS pääsi juhannuksen viettoon sarjakärjessä, ja joukkueella on hyvät lähtökohdat runkosarjan toiselle puolikkaalle. Vaikka alkukaudessa on ollut paljon hyvää, Koponen näkee, että Tepsillä on vielä petrattavaa esimerkiksi johtoasemassa pelaamisessa.

– Meillä on monesti ollut mahdollisuuksia tehdä lisäosumia, kun johdamme yhdellä maalilla. KPV:ta vastaan onnistuimme luomaan turvallisen johdon jo avausjaksolla, mutta esimerkiksi Mikkelissä päästimme loppuhetkien maalin ja koimme pistemenetyksen. Kun saamme kasvatettua johtoa hyvissä ajoin, pelistämme tulee huomattavasti vapautuneempaa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit