Huippukaudet pelanneet SexyPöxyt ja HyPS iskevät yhteen Regions’ Cupin finaalissa

Lauantaina toisessa Cup-finaalissa kilvoitetllaan Regions’ Cupin voitosta. Miesten Kolmosen etelän A-lohkossa pelaava SexyPöxyt kohtaa juuri sarjanousun Kolmoseen varmistaneen Hyvinkään Palloseuran. Molemmat finaalijoukkueet ovat pelanneet loistavat kaudet omilla sarjatasoillaan ja ovatkin omien lohkojensa kärkipäässä, HyPS toki sarjatasoa alempana.

SexyPöxyt pelaa Regions* Cupin mestaruudesta HyPS:a vastaan

30.9.2022 klo 15:33

Juhlavuodelle kruunu Cupista?

HyPS pääsi finaaliin pienen onnenkantamoisen avittamana, kun Atlantis FC/Akatemia peluutti ottelussa rekisteröimätöntä pelaajaa tullen hylätyksi 1-0 voitosta huolimatta. HyPS:lla on joukkueena paljon näytettävää sarjatasoa korkeammalla pelaavaa vastustajaa vastaan, sillä seura varmisti odotetun paluun Kolmoseen viikolla pelatussa ottelussa 2-1 lukemin Orimattilan Petoja vastaan. 

HyPS:llä ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastassaan korkeamman sarjatason joukkue. Hyviä pelisuorituksia on tullut useampia ylempänä pelaavia vastustajia vastaan, kuten voitto RiPS:ta vakuuttavasti 4-0, sekä FC Inter/2:sta tiukan 1-1 pelin jälkeen 9-8 rangaistuspotkutrillerissä, jossa maalivahti Elmeri Palander nousi sankariksi torjuen peräti neljä pilkkua. 

Nelosessa HyPS on painanut koko kauden tappioitta, ja mahdollinen Cup-voitto maistuisi varmasti sitäkin makeammalta, sillä HyPS:lla on takana todellinen juhlavuosi. Aikaisemmin kaudella käydyssä Suomen Cupin ottelussa Keski-Uudenmaan paikallisvastustajat HyPS ja JäPS pitivät yhteisen 150-vuotis juhlaottelun molempien seurojen juhliessa 75:ttä vuotta viheriöillä. Ottelussa HyPS esiintyi edukseen, kun Ykkösessä pelaava JäPS kaatoi joukkueen tiukoin 1-2 lukemin. Ottelu jäi myös HyPS:n kauden ainoaksi tappioksi, jos Regions’ Cupin semifinaalia Atlantista vastaan ei oteta huomioon, mikä on testamentti seuran huikeasta tasosta.

Sarjatasoa korkeammalla pelaava vastustaja ei pelota

HyPS:n valmentajan Timo Lehtihalmeksen mukaan kauden suurin tavoite, sarjanousu on saavutettu, eli nyt keskittyminen on mahdollista siirtää täysin Regions’ Cupin suuntaan. Lehtihalmes sanoo paineiden ottelussa olevan vastustajajoukkueella.

– Tavallaan meillä on aika helppo tilanne. Alempisarjalaisina meillä ei ole hirveitä paineita. Oikeestaan kaikki mitä saadaan on plussaa. 

Lehtihalmes mainitsee myös, että joukkue on tottunut pelaamaan kaudella korkeamman sarjatason joukkueita vastaan. 

– Regions’ Cupissa oli Inter ja Atlantis, hyvät matsit molempia vastaan. Suomen Cupissa sitten muutama Kolmosen jengi ja JäPS Ykkösestä. Ollaan pelattu hyviä matseja, kun on ollut korkeemmalta tuleva vastustaja.

Lehtihalmes sanoo Cupin olevan merkityksellinen seuralle. Tästä kertoo se, että joukkueen otteita finaalissa on tulossa seuraamaan noin 350 Hyvinkään omaa junioria. Myös Stadikalla pelaaminen kiehtoo joukkuetta 

– Onhan jokainen siellä varmaan jonkun maaottelun käynyt katsomassa, onhan se siisti kohde. Veikkaan että monelle pelaajalle viimeinen visiitti Stadikalle ainakin pelaajan roolissa, eli varmasti joukkue muistaa ottelun pitkään. 

Lehtihalmes kertoo, että HyPS lähtee finaaliin pelaamaan omaa peliä. 

– Semmonen ajatus ollut koko ajan, että kauden vika peli olisi kauden paras peli. Siitä tietää, että ollaan päästy tavoitteisiin, kun koko ajan pystyy parantamaan. 

Lehtihalmes kertoo joukkueensa hyökkäyspelistä itsevarmaan sävyyn. 

– Varmasti joka ikistä joukkuetta vastaan pystytään luomaan maalipaikkoja, se on satavarma juttu ja niin tulee olemaan lauantainakin. Kysymys on vaan, miten ne käytetään, hän tiivistää.

Lehtihalmeksen mukaan oman tekemisen painottaminen on myös pelaajia kohtaan reilua. 

– Mennään sillä, mitä ollaan harjoiteltukin.

Näytönpaikka Pöxyille

SexyPöxyt lähtee otteluun ennakkosuosikin asemasta. Kausi on ollut Pöxyille antoisa ja nousu Kakkoseen on edelleen mahdollinen. Sarjassa SexyPöxyt on lohkonsa kakkospaikalla, ja tekeminen on ollut vakuuttavaa niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta. Suomen Cupissa joukkueen taival päättyi ansiokkaan turnauksen jälkeen lukemin 0-7 liigajoukkue HIFK:n käsittelyssä. 

Regions’ Cupissa HaPK kaatui vakuuttavasti 6-2, ja finaalipaikan joukkue lunasti KJP:n vieraana tiukoin 1-2 lukemin. Molemmissa otteluissa maalannut Teemu Koski on ollut Pöxyjen Regions’ Cupin maalitykki, ja hän tulee varmasti tuottamaan päänvaivaa hyvinkääläisille myös finaalissa. 

Pöxyjen vauhti on Cup-menestyksestä huolimatta sarjassa hieman hidastunut loppukaudesta, ja joukkueen peliesitykset ovat olleet vaihtelevia. Pöxyt hävisi viikolla lohkon kärkikamppailussa EPS/Reserville niukasti 1-0, menettäen lohkon kärkipaikan. Lauantain ottelua ajatellen Pöxyjen kauden maalikuningasta Abubakir Zanjaria on syytä pitää silmällä. Regions’ Cupissa Zanjar ei ole vielä maalannut, mutta sarjassa 18:ssa ottelussa on syntynyt 15 maalia. 

Vahvuuksien kautta voittoon

Pöxyjen valmentaja Jama Mohamed kommentoi, että viikonlopun ottelussa vastaan asettuu pelaava joukkue, jonka pelitapaan täytyy ottelussa reagoida. Otteluun Pöxyt valmistautuu keskittymällä pelilliseen harjoitteluun ja pelaamisesta nauttimiseen. Pelin merkityksestä kertoo hyvin se, että Pöxyjä kannattamaan on tulossa toista sataa ex-Pöxyä. 

– Voitto olisi ensimmäinen Regions’ Cupin voitto seuralle. Ollaan suunniteltu koko päivä ohjelmaa, tulossa on kunnon Pöxypäivä. 

Ottelupaikka nostatti myös Jamalla tunteita pintaan: 

– Huuhkajat pelaa siellä, ja juuri vähän aikaa sitten Real Madrid. Pojille unohtumaton kokemus päästä pelaamaan samalle kentälle. 

Jama kertoo joukkueen luottavan omiin vahvuuksiinsa aseina voittoon.

– Nopeus, vastaiskut ja tiivis puolustaminen. Ollaan aika nuori joukkue, käytetään sitä hyödyksi.

Kokonaisuudessaan ottelun lähtöasetelma on kutkuttava. Molemmilla joukkueilla on näyttöhaluja vielä menestyksekkään kauden lopussa ja peliesitykset ovat olleet vakuuttavia. Luvassa on tiukka vääntö, eikä kumpaakaan joukkuetta sovi ylenkatsoa tässä tärkeän turnauksen loppuhuipennuksessa.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit