HJK:lle avauspiste ja -maali Eurooppa-liigassa

HJK nousi tappioasemasta tasoihin torstaisessa Eurooppa-liigan kotiottelussaan Ludogoretsia vastaan ja avasi pistetilinsä lohkovaiheessa.

Perparim Hetemaj iski HJK:n tasoitusmaalin.

Perparim Hetemaj iski HJK:n tasoitusmaalin.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

6.10.2022 klo 22:50

HJK aloitti ottelun vahvasti ja Lucas Lingmanilla oli komean hyökkäyksen päätteeksi mainio paikka, mutta laukaus painui yli maalin. Pian tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun Ludogorets pääsi HJK:n painostaessa iskemään nopeasti vastaan ja Matias Tissera päätti hyökkäyksen vieraiden johtomaaliin.

HJK:n hyvä ote piti takaiskusta huolimatta ja paikkoja syntyi Ludogoretsin maalille. 28. minuutilla kotiyleisö oli jo tuulettamassa maalin merkiksi, kun Perparim Hetemaj pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Ludogoretsin puolustus ja maalivahti Sergio Padt olivat jo auttamatta myöhässä, mutta laukaus osui epäonnisesti HJK-hyökkääjä Malik Abubakariinj a tasoitus jäi syntymättä.

HJK oli hallitsevampi osapuoli avausjaksolla, mutta tauolle Bolt Arenalla mentiin kuitenkin lukemissa 0-1.

Myös toisen jakson HJK aloitti vahvasti ja nyt tuli myös palkinto. 55. minuutilla Santeri Hostikka pääsi antamaan vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta ja löysi Hetemajn, joka jatkoi päällään pallon ohi Padtin ja maalin takanurkkaan.

Kumpikin joukkue haki tämän jälkeen voittomaalia ja paikkoja oli molemmissa päissä kenttää. HJK:n voittomaali roikkui ilmassa, kun Bojan Radulovic pelattiin läpiajoon 84. minuutilla, mutta Padt torjui jaloillaan Radulovicin laukauksen.

Pisteet jaettiin lopulta lukemin 1-1. Piste – kuten maalikin – oli HJK:lle ensimmäinen lohkovaiheessa. Ludogorets ja HJK kohtaavat toistamiseen ensi viikon torstaina Razgradissa.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit