”Helmariturnaus on ainutlaatuinen tapahtuma kansainväliselläkin mittapuulla”

Tärkeänä pelaaja-, valmentaja, videoanalyytikko- ja erotuomarikoulutustapahtumana toimiva Helmariturnaus on käynnissä 19.-22.6. Eerikkilässä. Turnaukseen osallistuu tänä vuonna 12 joukkuetta, jotka ovat muodostettu alueellisesti vuonna 2008 syntyneistä tytöistä. Yhteensä turnaukseen osallistuu noin 220 aluevalmentajien valitsemaa pelaajaa.

Helmariturnaus pelitilanne

Helmariturnaukseen osallistuu noin 220 aluevalmentajien valitsemaa pelaajaa. Kuva: Pinja Akkanen

20.6.2022 klo 11:31

- On hienoa saada näin paljon pelaajia yhdestä ikäluokasta samaan aikaan koolle. Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma kansainväliselläkin mittapuulla, kehuu alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuevalmentaja Pekko Söderström, joka vastaa turnauksen urheilullisesta puolesta. 

Helmariturnauksessa tärkeässä osassa on pelaajatarkkailu, mutta myös yksilön kehittäminen ja tukeminen korostuu. 

- Turnauksessa keskiössä on pelaaja. Tavoitteena on, että pelaajat pääsevät täällä mittaamaan omaa tasoaan, mutta myös kehittyvät ja oppivat neljän päivän aikana. Toivottavasti pelaajat saavat turnauksesta virtaa omaan harjoitteluunsa, sillä seura-arki on kuitenkin tärkeintä, Söderström kertoo. 

Turnauksesta alkaa alueellinen maajoukkuetoiminta eli aluetoiminta, jossa syksystä lähtien 1,5 vuoden ajan pelaajille järjestetään leirejä. Aluetoiminnassa tutustutaan maajoukkuetoiminnan arvoihin ja pelitapaan. Helmariturnauksen pelaajat ovat pitkälti aluetoiminnassa mukana, mutta myös turnauksen ulkopuoliset pelaajat voivat päästä mukaan. 

Vuonna 2008 syntynyt tyttöjen ikäluokka on onnekas, sillä UEFA järjestää marraskuussa alle 15-vuotiaiden Development-turnauksen Portugalissa. Suomen ja isäntämaan lisäksi turnaukseen osallistuvat Espanja ja Belgia. Ikäluokka pääseekin pelaamaan pian siis Euroopan huippuja vastaan.  

YHDESSÄ TEKEMINEN ON SUOMALAISEN JALKAPALLON KILPAILUETU

Nykymuotoisessa Helmariturnauksessa pelaajatarkkailun ja -kehityksen lisäksi keskiössä on myös erotuomari- ja valmentajakoulutus. Jokaisella kahdellatoista joukkueella on kaksi valmentajaa. Lisäksi valmennustiimiin kuuluvat maalivahtivalmentaja, talenttivalmentaja, videoanalyytikko ja valmentajien tuutori. 

- Täällä on todella monesta eri seurasta mukana valmentajia. Meidän toimintatapamme on yhdessä tekeminen. Olemme asettaneet pelillisiä ja koulutuksellisia tavoitteita, joiden eteen kaikki tekevät töitä. Yhdessä tekeminen onkin yksi suomalaisen jalkapallon kilpailueduista, Söderström kertoo. 

- Turnaukseen osallistuvat pelaajat ovat vasta 14-vuotiaita, joten korostamme enemmän yksilön ominaisuuksia. Myöhemmin aluetapahtumissa pyrimme tuomaan vähitellen mukaan maajoukkueen pelitapaa, Söderström jatkaa. 

Helmariturnaus pelataan kahdessa eri kuuden joukkueen sarjassa. Turnauksen otteluohjelman ja tulokset näet täältä.

Turnaus huipentuu keskiviikkona 22.6. pelattaviin finaaliotteluihin. B-sarjan finaali pelataan klo 11.00 ja A-sarjan finaali klo 12.40. Molemmat finaaliottelut näytetään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit