Helmarit valmistautuu Tanskan kohtaamiseen – "Jännittävä ottelu isoilla panoksilla, mikäs sen parempaa"

Tiistaina pelattavasta Suomen ja Tanskan välisestä B-lohkon kamppailusta ei puutu panoksia.

Ria Öling, Olga Ahtinen ja Sanni Franssi vastailivat median kysymyksiin sunnuntaina Stowe Schoolissa.

Ria Öling, Olga Ahtinen ja Sanni Franssi vastailivat median kysymyksiin sunnuntaina Stowe Schoolissa.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

10.7.2022 klo 20:25

Helmareiden perjantaisen EM-avauksen tappio on käsitelty joukkueessa huolellisesti ja Suomen katse on tiukasti tiistain Tanska-ottelussa. Helmareiden jo ennakkoon vahvuudeksi tiedetyt vaaralliset vastahyökkäykset olivat hyvin esillä Espanjaa vastaan, mutta pidemmille pallonhallintajaksoille on tarvetta tulevissa otteluissa.

– Näytimme ensimmäisessä ottelussa, että pystymme tekemään maaleja ja luomaan vaarallisia vastahyökkäyksiä huippujoukkueita vastaan. Meidän pitää kuitenkin pystyä myös hallitsemaan palloa korkealla. Espanja piti palloa, mutta kun saimme pallon ja pääsimme ensimmäisestä prässistä läpi, olisimme voineet pitää palloa pidempään ja hallita korkeammalla. Sillä tavalla pystyy myös lepäämään ja odottamaan oikeaa hetkeä, Ria Öling sanoo Helmareiden pallollisesta pelistä turnauksen avausottelussa.

Tanska on Helmareille tuttu vastustaja, sillä useat Suomen pelaajista ovat pelanneet tanskalaisseuroissa. Tiistain vastustajalta löytyy paljon laatua ja muun muassa Nadia Nadimin ja Pernille Harderin kaltaisia tähtipelaajia.

– Tunnemme monia Tanskan pelaajia ja siellä on paljon taitavia yksilöitä. Se on kuitenkin aika erityylinen joukkue kuin Espanja. Olemme katsoneet heidän pelejään ja he ovat monilla osa-alueilla aika luovia eivätkä ehkä niin organisoituja. Se on ehdottomasti yksi asia, johon voimme iskeä. Yksittäisistä pelaajista pitää mainita Harder, hän on pelaaja, joka pystyy yksin muuttamaan peliä. Hänet meidän täytyy pysäyttää, Olga Ahtinen kertoo.

Tiistaina pelataan isoista pisteistä. Tanska hävisi avausottelunsa Saksalle lukemin 4-0.

– Molemmilla joukkueilla on avausottelusta alla tappio. Sekä meille että Tanskalle olisi erittäin tärkeä saada kolme pistettä tästä pelistä. Luvassa on jännittävä ottelu isoilla panoksilla, mikäs sen parempaa, hyökkääjä Sanni Franssi tiivisti.

Suomi kohtaa Tanskan Milton Keynesissä Stadium MK:lla tiistaina Suomen aikaa kello 19.00. Yle näyttää kaikki EM-kisaottelut kanavilla.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit