Helmarit saapunut Englantiin – Natalia Kuikka toistaiseksi sivussa

Suomen maajoukkueen matka EM-lopputurnauksessa saatiin virallisesti käyntiin, kun Helmarit lasketui Lutonin lentokentälle Englantiin maanantaina alkuillasta.

Natalia Kuikka pelasi Turussa Japania vastaan.

Natalia Kuikka pelasi Turussa Japania vastaan.Kuva: Juha Tamminen

5.7.2022 klo 10:55

Suomen ottelut Euroopan mestaruuskisoissa alkavat perjantaina. Noin puolen tunnin päässä Milton Keynesistä sijaitsevassa Buckinghamissa maajaansa pitävä maajoukkue harjoittelee ensimmäisen kerran tiistaina.

Englantiin matkustaneesta EM-kisaryhmästä on vielä toistaiseksi sivussa puolustaja Natalia Kuikka. Kuikka sairastui lauantaina Hollanti-ottelun alla ja on jäänyt Hengeloon odottamaan kuntonsa kohenemista yhdessä Helmareiden joukkueenjohtajan kanssa.

– Olemme varautuneet tällaisiin tilanteisiin hyvin. Natalia on käynyt hollantilaissairaalassa laboratoriotesteissä ja odottelemme lopullisia tuloksia niistä. Hänen vointinsa on kohentunut, mutta hän ei ollut maanantaina vielä matkustuskuntoinen, sanoo maajoukkueen lääkäri Pippa Laukka.

Laukan mukaan Kuikan tilannetta seurataan tiiviisti ja analysoidaan päivä kerrallaan. Muu joukkue on terve ja harjoituskuntoinen heti tiistaina.

– Meillä on selkeä suunnitelma ja seuraamme meille tuttua protokollaa siinä, miten pelaaja siirtyy vastaavanlaisen sairastamisen jälkeen takaisin harjoituksiin ja pelaamaan, Laukka sanoo.

Perjantain avausottelussa Espanjan kohtaava Helmarit pelaa koko alkulohkonsa Milton Keynesin MK Stadiumilla. Suomen otteluohjelma EM-lopputurnauksessa näyttää tältä:

Pe 8.7. klo 17.00 ESPANJA - SUOMI, Stadium MK

Ti 12.7. klo 17.00 TANSKA - SUOMI, Stadium MK

La 16.7. klo 20.00 SUOMI - SAKSA, Stadium MK

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit