Maajoukkueet

Helmarit odottaa perjantaita innolla – "Se ei muuta mitään valmistautumisessamme"

Kisatunnelma on nousussa Buckinghamissa, jossa Helmarit valmistautuu perjantaina Suomen osalta käynnistyviin EM-kisoihin.

Nora Heroum Helmareiden harjoituksissa Stowe Schoolin harjoituskentällä.

Nora Heroum Helmareiden harjoituksissa Stowe Schoolin harjoituskentällä.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

7.7.2022 klo. 00:07

Helmarit on viihtynyt hyvin uudessa majapaikassaan Englannissa.

– Kiva oli vihdoin päästä mestoille. Odotamme perjantaita todella innolla, kapteeni Tinja-Riikka Korpela kertoi keskiviikkona Helmareiden mediatilaisuudessa Englannissa.

Suomi on joutunut odottamaan EM-kisoja pitkään – lopputurnaus siirtyi vuodella koronaviruspandemian johdosta.

– Tätä odotettiin ja jouduttiin odottamaan vielä vuosi lisää. Meillä on hyvä fiilis joukkueessa ja olemme valmiita perjantaihin, laitapuolustaja Nora Heroum sanoi.

Helmarit on päässyt valmistautumaan turnaukseen erinomaisissa olosuhteissa. Joukkueen keskittyminen on luonnollisesti ollut oman pelin lisäksi Espanjassa, jonka Suomi kohtaa EM-avauksessaan perjantaina Suomen aikaa kello 19.00.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme käyneet läpi Espanjaa sekä meidän hyökkäys- ja puolustuspeliämme. Olemme yrittäneet löytää ne avaimet siihen, miten heitä vastaan heitä pitää pelata, keskikenttäpelaaja Emmi Alanen kommentoi.

Perjantain vastus on yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Helmareiden luotto Suomen iskukykyyn on kuitenkin vahva.

– Espanja on ollut parikin kertaa meidän karsintalohkossa. Meillä ei ole heistä kovin hyviä muistoja, mutta nyt on eri tilanne. Heillä on eri joukkue ja niin on meilläkin. Maailmanluokan pelaajiahan siellä on, mutta me uskomme itseemme ja se on tärkeintä, kapteeni Korpela sanoi vastustajasta.

– Siellä on todella paljon yksilötaitoa ja halua pitää palloa. He pystyvät pelaamaan pienissä tiloissa prässin alla. Se tulee olemaan kova haaste, mutta otamme sen haasteen vastaan, Alanen totesi.

– Vuosien mittaan he ovat ottaneet askelia todella paljon eteenpäin seura- ja maajoukkuetasolla. Meidän pitää käyttää omia vahvuuksiamme ja hyökätä vastaan. Valmennustiimimme on scoutannut heidät erittäin tarkasti, Heroum kertoi.

Espanja koki kovan takaiskun, kun maan jalkapalloliitto tiedotti tiistai-iltana, että viime vuonna FIFA:n äänestyksessä maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Alexia Putellas ei pysty osallistumaan turnaukseen polvivamman takia.

– Totta kai hän on yksi maailman parhaimmista pelaajista, ja pelaajana harmittaa hänen puolestaan. Heillä on kova joukkue ja eiköhän sinne korvaajat löydy. Se ei muuta mitään valmistautumisessamme, Korpela painotti.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit