Helmarit loistoiskussa maaotteluihin

Helmarit ovat aloittaneet valmistautumisen kohti tulevia MM-karsintaotteluita. Suomalaispelaajat olivat hyvässä iskussa ja maaleja syntyi peräti kuuden pelaajan toimesta.

HelmaritKuva: Loic Baratoux

28.4.2022 klo 10:16

Tuija Hyyrysen Juventus taipui Lyonille Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa 1-3 (0-2). Näin ollen Lyon eteni välieriin yhteismaalein 4-3. Hyyrynen ei pelannut ottelussa.

Serie A:ssa Hyyrynen pelasi koko pelin Sampdoriaa vastaan, mutta suomalaiskohtaamista ei nähty, kun Anna Auvinen oli penkillä. Juventus vei ottelun nimiinsä 3-1 (2-0).

Nora Heroumin Lazio on äitynyt hyvään iskuun, kun se pelasi jo neljännen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa voitettuaan Napolin 1-0 (1-0). Lazion loppukiristä huolimatta sen asema sarjassa on tukala, sillä sarjapaikkaan on matkaa seitsemän pistettä, kun sillä on vielä neljä ottelua pelaamatta.

Espanjan liigassa Sanni Franssi ja Iina Salmi olivat kahdesti tositoimissa viime viikolla.

Franssi teki kauden yhdeksännen maalinsa, kun Real Sociedad aloitti viikon 2-1 (1-1)-voitolla Huelvasta. Franssi tuli vaihtoon vartti ennen loppua.

Viikonloppuna Real Sociedad hävisi kuitenkin kotikentällään Madridille 0-1 (0-1). Franssi kirjautti täydet minuutit. Real Sociedad on sarjassa toisena kuusi pistettä.

Salmen Valencia vietti hyvää viikkoa, kun se keräsi kahdesta ottelusta kolme pistettä. Ensin viikolla Valencia nousi 2-1 (0-1)-voittoon Villarrealista. Salmi pelasi 72 minuuttia.

Viikonloppuna Salmi syötti Valencian 2-2-tasoitusmaalin samoihin numeroihin päättyneessä ottelussa. Salmi sai vastuuta koko ottelun. Valencia paranteli asemiaan taistelussa sarjapaikasta ja eroa putoamisviivaan on nyt kuusi pistettä.

Paula Myllyojan Espanyol nousi Segunda Divisionin kärkeen voittamalla Real Sportingin 2-1 (0-0). Myllyoja oli tuttuun tapaan joukkueen maalilla.

USA:ssa Natalia Kuikka jatkoi NWSL Challenge cupia kahdella alkulohkon ottelulla. Portland Thorns voitti Angel Cityn selvästi 3-0 (1-0) Kuikan kirjauttaessa 72 minuuttia.

Thorns hävisi kuitenkin OL Reignille 0-1 (0-0) kärsien näin avaustappionsa. Kuikka pelasi 81 minuuttia.

Englannin Superliigassa suomalaisten joukkueet kokivat niukat tappiot.

Eveliina Summasen ja Tinja-Riikka Korpelan Tottenham hävisi Aston Villalle 0-1 (0-0). Summanen pelasi 68 minuuttia ja Korpela seurasi peliä penkiltä.

Emma Koiviston Brighton & Hove Albion hävisi samoin numeroin Manchester Unitedin vieraana. Koivisto oli kentällä alusta loppuun.

Katriina Talaslahti oli Fleury 91:n tolppien välissä ja piti maalinsa puhtaana 1-0 (0-0)-voitossa Soyauxia vastaan. Fleury 91 on neljäntenä.

Ruotsissa nähtiin taas suomalaisonnistumisia. Yhteensä viisi Helmaria sai nimensä maalitilastoihin.

Jutta Rantala oli Vittsjön sankari, kun hän teki tasoitusmaalin FC Rosengårdia vastaan neljännellä lisäaikaminuutilla 1-1 (0-0)-päättyneessä ottelussa. Rantala, Julia Tunturi ja Rosengårdissa pelaava Ria Öling pelasivat koko pelin. Linda Sällström pelasi Vittsjön paidassa 66 minuuttia.

Amanda Rantanen ja Elli Pikkujämsä tekivät Örebron maalit 2-0 (1-0)-voitossa Djurgårdenia vastaan. Rantanen tuli vaihtoon 68. minuutilla ja Heidi Kollanen parikymmentä minuuttia myöhemmin.

Eva Nyströmin maali oli laiha lohtu, kun Hammarby taipui Häckenille 1-4 (0-2). Nyström pelasi tuttuun tapaan koko pelin, kuten teki myös Anna Tamminen. Adelina Engman oli niin ikään avauskokoonpanossa ja tuli vaihtoon 65. minuutilla.

Juliette Kemppi teki kaksi maalia AIK:n Milla-Maj Majasaaren selän taakse, kun Kalmari nappasi avausvoittonsa lukemin 3-1 (2-0). AIK:n paidassa nähtiin myös Jenny Danielsson ja Kaisa Collin, jotka pelasivat koko ottelun.

Olga Ahtinen pääsi juhlimaan Linköpingin 2-0 (1-0)-voittoa Eskilstuna Unitedista. Ahtinen pelasi 83 minuuttia.

Umeå joutui pettymään, kun se hävisi Brommapojkarnan vieraana 0-3 (0-1). Vilma Koivisto, Katariina Kosola, Anni Miettunen sekä Henna-Riikka Honkanen olivat avauskokoonpanossa. Kosola tuli 64. minuutilla vaihtoon.

Emmi Alanen juoksi 84. minuutilla vaihtoon, kun Kristianstad pelasi 2-2 (1-1)-tasapelin Piteån vieraana.

Helmarit kohtaa Slovakian Trnavassa perjantaina 8. huhtikuuta Suomen aikaa kello 21.30. Suomi emännöi Georgiaa tiistaina 12. huhtikuuta Helsingissä Bolt Arenalla. Liput Georgia-otteluun ovat nyt myynnissä >>