Helmari-pelaajien maalijuhlat jatkuivat Damallsvenskanissa

Helmari-pelaajien loistavat otteet Ruotsin Damallsvenskanissa saivat jatkoa viime viikon ja viikonvaihteen otteluissa.

Elli Pikkujämsän maalivire sai jatkoa.Kuva: Ⓒ SPL /Eveliina Parikka

25.4.2022 klo 09:28

Damallsvenskanissa pelattiin ensin viikolla kauden neljäs kierros ja viikonvaihteessa vielä toinen.

Viikkokierroksen nimi oli Elli Pikkujämsä, joka jatkoi vahvaa maalivirettään. Pikkujämsä teki Örebron molemmat maalit 2-0 (1-0)-voitossa Umeå IK:ta vastaan. Pikkujämsä nosti kauden maalimääränsä jo neljään. Pikkujämsä pelasi koko pelin ja myös Heidi Kollanen ja Amanda Rantanen olivat avauskokoonpanossa. Rantanen tuli vaihtoon 65. minuutilla ja Heidi Kollanen 11 minuuttia myöhemmin. Umeån riveissä suomalaisnelikko Vilma Koivisto, Emma Santamäki, Anni Miettunen ja Henna Honkanen pelasi koko pelin ja Katriina Kosola tuli 70. minuutilla kentälle.

Kaisa Collin teki AIK:lle maalin FC Rosengårdin verkkoon, mutta Ria Ölingin johtama hallitseva mestari oli vahvempi voittaen 2-1 (1-0). Öling pelasi tuttuun tapaan koko pelin ja AIK:ssa Milla-Maj Majasaari ja Collin saivat niin ikään vastuuta täyden pelin. Jenny Danielsson tuli vaihtoon parikymmentä minuuttia ennen loppua.

Olga Ahtinen juoksi vaihdosta kentälle 65. minuutilla, kun Linköping ohitti Anna Tammisen kolmasti juhlien 3-1 (2-0)-voittoa Hammarbystä. Tammisen lisäksi Hammarbyn riveissä nähtiin Eva Nyström ja Adelina Engman. Engman juoksi vaihtoon tunnin kohdalla.

Juliette Kemppi jäi tällä kertaa maaleitta, kun Kalmar joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin 0-1 (0-0)-tappiolla Piteåsta. Kemppi sai tililleen täydet minuutit.

Julia Tunturi ja Jutta Rantala pääsivät juhlimaan 1-0 (0-0)-voittoa Vittsjön voittaessa kotikentällään Djurgårdenin.

Emmi Alasen Kristianstad ei kyennyt yllättämään Häckeniä, vaan taipui vieraskentällä 1-3 (0-3). Alanen taisteli koko pelin.

Jutta Rantalalle hattutemppu

Viikonvaihteen ykkösnimi oli Rantala, joka pamautti hattutempun Vittsjön kaataessa AIK:n 3-0 (1-0). Tunturi ja Rantala pelasivat koko pelin. Majasaari oli normaaliin tapaan AIK:n tolppien välissä ja Collinille kertyi 69 minuuttia.

Rantanen pääsi myös maalin makuun viikonloppuna, mutta Piteå oli vahvempi numeroin 4-1 (2-0). Maali oli Rantaselle kauden kolmas. Pikkujämsä pelasi täyden pelin, Kollanen tuli vaihtoon vartti ennen loppua ja Rantanen juoksi kentälle 69. minuutilla. Rantanen ja Pikkujämsä ovat vastanneet Örebron kaikista tämän kauden maaleista.

Hammarbyn ja Umeån välisessä ottelussa kentällä nähtiin peräti kahdeksan suomalaispelaajaa. Hammarby voitti ottelun 2-0 (1-0). Hammarbystä Tamminen ja Nyström olivat totutusti koko pelin kentällä ja Engman juoksi kentälle 73. minuutilla. Umeån suomalaisista Koivisto, Santamäki, Miettunen ja Honkanen saivat päävalmentaja Samuel Fagerholmilta luottoa koko pelin ja Katriina Kosola tuli kentälle 72. minuutilla.

Helmareita vauhdissa myös muualla

Italian Serie A:ssa saatiin hyviä ja huonoja suomalaisuutisia, kun Nora Heroumin Lazion saadessa Juventuksen vierailulle. Lazion putoaminen käytännössä varmistui 1-5 (1-1)-tappiolla. Laziolla on matkaa säilymiseen kuusi pistettä, kun kaksi kierrosta on jäljellä, mutta sen maaliero on sen verran paljon miinuksella, ettei sillä ole mahdollisuuksia enää selvittää tietään kuiville vesille. Toisaalta Hyyrysen Juventus on lähellä mestaruutta, kun sillä on viiden pisteen etumatka AS Romaan. Heroum tuli ottelussa reilun tunnin jälkeen vaihtoon eikä Hyyrynen ollut Juventuksen kokoonpanossa.

Anna Auvinen pelasi koko pelin Sampdorian taipuessa kotikentällään Empolille lukemin 1-3 (1-1).

Espanjan Segunda Divisionissa Paula Myllyoja piti maalinsa puhtaana, kun Espanyol pelasi maalittoman tasapelin Racing vastaan. Ottelu oli Espanyolille seitsemäs peräkkäinen ilman tappiota, mutta se putosi huipputasaisessa sarjassa kolmanneksi. Kärkikolmikko mahtuu pisteen sisään ja seitsemän ensimmäistä joukkuetta ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

Ranskan liigassa Katriina Talaslahdella oli epäonnekas ottelu entistä seuraansa Lyonia vastaan. Lyonin tasoitusmaali merkittiin Talaslahden omaksi maaliksi ja hän sai ottelussa iskun päähänsä ja joutui tulemaan vaihtoon. Lyon voitti ottelun 2-1 (1-1).

Atlantin tuolla puolen Natalia Kuikan Portland Thorns kärsi Challenge Cupissa kirvelevän 0-1-tappion Angel Citylle. Tulos merkitsi sitä, että Thornsin haaveet välieriin etenemisestä kuivuivat kokoon. Kuikka sai käskyn kentälle toisen jakson puolivälin jälkeen ja kuittasi tililleen varoituksen aivan loppuhetkillä.