Helmari-pelaajat vahvassa iskussa EM-kisojen alla

Ruotsin Damallsvenskanissa pelataan viimeisiä otteluita ennen EM-lopputurnausta. Helmareiden pelaajat ovat hyvässä iskussa.

Olga Ahtinen teki kauden toisen maalinsa.Kuva: Ⓒ SPL /Eveliina Parikka

14.6.2022 klo 13:19

Damallsvenskanissa pelattiin viikko- ja viikonvaihdekierros.

Viikolla Ria Ölingin FC Rosengård jätti Juliette Kempin Kalmarin vaille mahdollisuuksia FC Rosengårdin voittaessa 6-0 (4-0). Öling otettiin 34. minuutin kohdalla vaihtoon tilanteessa 3-0 ja Kemppi pelasi koko pelin.

Hammarbyn vahva vire sai jatkoa, kun viikolla kaatui Örebro 1-0 (1-0). Hammarbyn suomalaiskolmikko Anna Tamminen, Eva Nyström ja Adelina Engman pelasivat koko pelin kuten myös Örebron Elli Pikkujämsä ja Heidi Kollanen.

Emmi Alanen pääsi juhlimaan Linköpingin kanssa 2-0 (1-0)-voittoa Kristianstadista. Alanen pelasi voittajien rivissä koko pelin ja Vittsjön riveissä Jutta Rantala ja Linda Sällström saivat tililleen myös täyden ottelun.

Olga Ahtinen oli sivussa Linköpingin kokoonpanosta, mutta siitä huolimatta Linköping kaatoi Umeå IK:n 3-0 (2-0). Umeån suomalaisista Emma Santamäki, Anni Miettunen, Vilma Koivisto ja Katriina Kosola saivat vastuuta 90 minuuttia ja Henna Honkanen tuli reilun tunnin jälkeen vaihtoon.

Kaisa Collin taisteli koko pelin AIK:n katkaistessa pitkän tappioputkensa 1-0 (0-0)-voitolla Piteåsta.

Viikonvaihteessa nähtiin myös maaleja Helmareilta.

Ahtinen palasi Linköpingin kokoonpanoon ja teki maalin 2-1 (1-0)-voitossa AIK:sta. Collin sai AIK:n paidassa tililleen täyden pelin. Linköping on sarjassa toisena ja AIK jatkaa viimeisenä.

Hammarby otti viidennen peräkkäisen voiton kaataessaan Kalmarin 4-0 (3-0). Tamminen piti kolmannen kerran peräkkäin maalinsa puhtaana ja Engman sekä Nyström onnistuivat maalinteossa. Kaikille Hammarbyn suomalaisille sekä Kempille täydet minuutit. Hammarby on noussut sarjassa seitsemänneksi ja Kalmar on 11.

FC Rosengårdin kärkipaikka EM-tauolle lähdettäessä varmistui, kun se jätti Umeå IK:n vaille mahdollisuuksia 5-2 (2-0)-voitolla. Öling juoksi vaihtoon viisi minuuttia ennen loppua ja Umeån suomalaisista Santamäki, Miettunen, Koivisto ja Honkanen olivat jälleen kentällä täyden ajan. Rosengård on repäissyt sarjakärjessä viiden pisteen eron.

Jutta Rantala iski maalin Vittsjön napatessa makean voiton kaataessaan Häckenin vieraskentällä 3-2 (1-1). Rantala sai tililleen täyden ottelun ja Sällström tuli lisäajalla vaihtoon. Vittsjö on viidentenä tasapisteissä Häckenin kanssa.

Kristianstad vankisti asemiaan sarjakolmosena 2-1 (1-0)-voitolla Brommapojkarnasta. Alaselle taas täysi peli.

Örebro koki kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun Eskilstuna United oli kotikentällään vahvempi 2-0 (2-0). Pikkujämsä ja Kollanen pelasivat tuttuun tapaan alusta loppuun.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka urakoi viime viikolla myös kahdesti. Ensin Portland Thorns pelasi 2-2 (1-0)-tasapelin San Diego Wavea vastaan. Viikonloppuna Thorns kaatoi Houston Dashin selvästi 4-0 (2-0). Kuikka kirjautti molemmissa peleissä täydet minuutit.