Maajoukkueet

Helmareille pettymys Tanska-ottelusta – "Annoimme kaikkemme"

Suomen ja Tanskan välinen kamppailu päättyi Tanskan niukkaan voittoon lukemin 1-0.

Päävalmentaja Anna Signeul oli pettynyt tulokseen, mutta ylpeä joukkueestaan.

Päävalmentaja Anna Signeul oli pettynyt tulokseen, mutta ylpeä joukkueestaan.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen

12.7.2022 klo. 21:44

Tanska vei Milton Keynesissä tärkeät pisteet kovan kamppailun jälkeen. Päävalmentaja Anna Signeul oli tulokseen luonnollisesti pettynyt.

– Tämä on tietysti meille kaikille pettymys. Halusimme tänään kolme pistettä, se oli tavoitteemme. Tanska oli todella hyvä, kuten odotimme. Meidän pitää muistaa, että he olivat EM-finaalissa viisi vuotta sitten ja heillä on maailmanluokan pelaajia. Tämä oli meille kuitenkin kova tappio, Signeul sanoi.

Suomen pelissä oli paljon hyvää, mutta hyviä maalintekomahdollisuuksia olisi tarvittu lisää.

– Puolustimme mielestäni hyvin ja puolustusmuotomme oli erinomainen. Pelaajat tekivät paljon töitä, ja olen ylpeä siitä, kuinka he noudattavat pelisuunnitelmaa. Pääsimme hyökkäyksiin, mutta meillä ei ollut todella hyviä maalipaikkoja. Tällaista joukkuetta vastaan joutuu puolustamaan ja se voi näkyä väsymyksenä hyökkäyksissä, päävalmentaja pohti.

Tinja-Riikka Korpela otti ottelussa useita huipputorjuntoja. Kapteenin mukaan kaikki on vielä mahdollista.

– Tiukka ja tasainen peli oli, kuten odotimme. Taistelimme hyvin ja annoimme kaikkemme. Uskomme edelleen, että kaikki on mahdollista. Tiesimme jo ennen turnausta, että yksikin voitto voi viedä meidät jatkoon. Olemme pettyneitä, mutta katseet pitää siirtää seuraavaan peliin, Korpela kommentoi.

12.7. klo 23.55: Saksa voitti Espanjan B-lohkon iltapelissä, joten Suomi ei voi enää edetä jatkoon alkulohkosta.

Helmarit

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit