Heidi Kollanen: “Haluamme näyttää, että pystymme pelaamaan hyvin ja haastamaan Ruotsin”

Ilves-kasvatti Heidi Kollanen odottaa innolla pääsevänsä kohtaamaan Ruotsin kotoisella Ratinan viheriöllä.

Heidi Kollanen oli Helmareiden avauskokoonpanossa Irlanti-ottelussa.

Heidi Kollanen oli Helmareiden avauskokoonpanossa Irlanti-ottelussa.Kuva: Juha Tamminen

3.9.2022 klo 21:06

MM-karsinnat päättyvät Helmareiden osalta tulevana tiistaina (6.9.) Tampereella. Torstain Irlanti-tappion myötä jatkokarsintapaikka karkasi Suomen ulottumattomiin, mutta karsinnat päättävästä Ruotsi-ottelusta on siitä huolimatta luvassa upea jalkapallojuhla.

Helmareiden Heidi Kollaselle kyseessä on erityinen ottelu, sillä tamperelaislähtöinen laituri pääsee tiistaina astelemaan ensimmäistä kertaa urallaan maajoukkuepaita päällään Ratinan stadionille.

- On todella hienoa, että pääsee oikeasti minun kotiyleisön edessä pelaamaan. Ja varmasti on vielä enemmän kuin normaalisti katsojia vähän niin kuin minulle. Odotan todella innolla, että pääsen pelaamaan Ratinassa.

Haastava Irlanti-ottelu

Suomi hallitsi ennakko-odotusten mukaisesti palloa torstain Tallaght Stadiumilla, Dublinissa, pelatussa ottelussa. Helmarit ei kuitenkaan onnistunut murtamaan Irlannin tiivistä puolustusta, vaikka joukkue sai luotua varsinkin ensimmäisellä puoliajalla lupaavia hyökkäyksiä kohti Courtney Brosnanin vartioimaa maalia.

- Ensimmäinen puoliaika sujui mielestäni ihan hyvin. Sain itsekin pari ihan vaarallista paikkaa niin, että pystyin haastamaan ylöspäin. Tietenkin aina tulee virheitä, mutta pallollisesti se oli ihan ok, vasemmalla laidalla 67. minuuttia Irlantia vastaan operoinut Kollanen kertaa.

Toisella puoliajalla Irlanti pääsi otteluun paremmin mukaan ja onnistui luomaan vaarallisia paikkoja. Kapteeni Tinja-Riikka Korpela selvitti ensimmäiset tilanteet, mutta Lily Aggin puskuun Tottenhamin maalivahti ei enää yltänyt. Maalin jälkeen ottelu eteni emäntien käsikirjoituksen mukaan, ja Irlanti onnistuikin jäädyttämään pelin tehokkaasti.

- Toinen puoliaika oli ehkä vähän hidasta peliä, enkä päässyt niin hyvin peliin mukaan, Kollanen analysoi toista jaksoa omasta näkökulmastaan.

Heidi Kollanen Helmareiden harjoituksissa.

Heidi Kollanen pääsee pelaamaan tiistaina kotikaupungissaan.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

Matkustamista ja energian keräämistä

Helmareiden osalta torstai-ilta sujui ottelun jälkeen pakkaamisen merkeissä, sillä joukkue aloitti matkansa Dublinin lentokenttähotellista jo aamuseitsemältä kohti koti-Suomea. Linnuntietä 1981 kilometrin matka taitettiin ensin lentämällä Helsinkiin, josta matka jatkui bussin kyydissä kohti Tamperetta. Pitkä ja raskas matkustuspäivä näkyi myös Helmareiden lauantain ohjelmassa.

- Tänään ollaan enemmänkin palauteltu, koska pelin ja matkustamisen jälkeen tarvitsee vielä palautua, Kollanen sanoo.

Lauantaina joukkueella oli ohjelmassa eriytetty harjoitus, jossa torstaina vähemmän pelanneet pelaajat osallistuivat jalkapalloharjoitukseen, enemmän pelanneiden tehdessä palauttavan kuntosaliharjoituksen. Sunnuntaina koko joukkue harjoittelee jälleen yhdessä ja katseet kohdistetaan tiukasti tiistaihin.

- Sunnuntaina aletaan kunnolla treenaamaan Ruotsia varten, Kollanen toteaa.

Asenne kohdillaan ennätysyleisön eteen

Rakkaat naapurimaat Suomi ja Ruotsi lähtevät tiistain otteluun lähtökohdista, joissa molempien joukkueiden kohtalo karsinnoissa on sinetöity: Ruotsi on jo varmistanut paikkansa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kesällä 2023 pelattaviin MM-kisoihin, kun taas Suomen urakka tulee päättymään karsintoihin. Ennakkoasetelmasta huolimatta Suomen pelaajien ei ole vaikeaa kaivaa motivaatiota Ruotsin kohtaamiseen.

- En ole itse koskaan pelannut Ruotsia vastaan. Ruotsi on kuitenkin ihan kärkimaa, niin kyllä me löydetään motivaatiota siihen, että haluamme näyttää, että pystymme pelaamaan hyvin ja haastamaan Ruotsin, Kollanen sanoo.

Lisäsytykettä Helmareille antaa myös runsaslukuinen kotiyleisö. Tiistain otteluun on toistaiseksi myyty jo yli 6000 lippua, joka tarkoittaa varmuudella Helmareiden osalta uutta arvokisakarsintojen yleisöennätystä. Edellinen ennätys (5890 katsojaa) tehtiin vuoden 2005 MM-karsintaottelussa Espanjaa vastaan.

Huippuluokan vastustaja

MM-karsinnat päättyvät Suomen osalta todelliseen huippuotteluun. Tampereella vastaan asettuva länsinaapuri Ruotsi majailee maailmanrankingin kolmannella tilalla, ja kesän EM-kisoissakin Blågult eteni aina välieriin saakka, jossa se kärsi tappion lopulta Euroopan mestaruuteen jyränneelle Englannille.

- Ruotsi on todella organisoitu joukkue ja he ovat aina olleet todella hyviä puolustamaan, jonka lisäksi heillä on myös ihan maailmanluokan hyökkäysvoimaa, Kollanen sanoo.

- Heillä on myös laaja pelaajisto, eli aina ei välttämättä täysin tiedä, ketä sieltä tulee. Mutta joka tapauksessa tulee todella hyviä pelaajia vastaan, Kollanen jatkaa.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu käynnistyy Ratinan stadionilla tiistaina (6.9.) klo 19.00. Liput otteluun voit hankkia tästä >>

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit