”Haluamme olla aggressiivisia myös ylöspäin” – Aleksi Kylmälä haluaa nähdä kentällä aggressiivisen Suomen

Miesten futsalmaajoukkue pelaa MM-karsintaottelun Tanskan Århusissa tiistaina 8. marraskuuta klo 19:00 alkaen. Aleksi Kylmälä haluaa nähdä kentällä aggressiivisen Suomen.

Aleksi Kylmälä seurajoukkueensa Vieska Futsalin paidassa.Kuva: Ari Vuorela

4.11.2022 klo 23:52

Miesten futsalmaajoukkue matkusti tänään Århusiin, jossa Suomi kohtaa tiistai-iltana klo 19:00 alkavassa MM-karsintaottelussa Tanskan. Matkalle mukaan on tällä kertaa päässyt myös Aleksi Kylmälä.

– Matka sujui Århusiin aivan hyvin: aamulla lähdettiin lentokentälle ja Köpiksessä oli välilasku. Sitten saavuttiinkin jo tänne. Muutama tunti ollaan nyt ehditty olla täällä hotellilla, Kylmälä kertoo. 

Ensimmäinen ilta joukkueella kuluu pääosin asettumisessa hotellille. Harjoitukset Suomi pääsee käynnistämään Tanskassa huomenna. 

– Aivan hirveästi ei olla vielä ehditty pyöriä täällä. Huomenna päästään sitten treenaamaan ja katsomaan minkälainen meininki täällä on tuolla salien puolella. Tuskinpa siellä kuitenkaan kovin erillaista on kuin Suomessakaan.

Suomi ehti jo ennen Tanskaan lähtöä harjoitella pari kertaa Suomessa. Kylmälän mukaan harjoituksissa on ollut selkeä teema, ja joukkueelle on selvää mitä heiltä odotetaan tulevassa karsintaottelussa.

– Pari päivää ehdittiin treenata Suomessa. Tavallaan oli aika samankaltaisia treenejä. Keskityttiin vahvasti tiettyihin asioihin, mihin halutaan keskittyä pelissäkin ja mitä halutaan parantaa edellisistä peleistä. Näihin varmasti tullaan myös näinä parina päivänä kun ehdimme treenata täällä, Kylmälä sanoo.

Vain voitto kelpaa

Kylmälä odottaa erityisen innolla tulevaa karsintaottelua, sillä edellisestä kilpailullisesta maaottelusta on miehellä ehtinyt kulua tovi. Kylmälä kärsi ennen EM-kisoja loukkaantumisista ja on vasta murtautunut takaisin maajoukkueen rinkiin. Otteet lokakuisessa ystävyysottelussa Espanjaa vastaan olivat lupaavia, mutta MM-karsintaottelu Romaniaa vastaan jäi väliin sairastumisen vuoksi. 

– Tosi odottavaiset fiilikset tietenkin. Kilpailullisia maaotteluita en ole hetkeen päässyt pelaamaan, niin mukavaa nyt olla täällä. Kuukausi takaperin ehdin pelata Espanjaa vastaan ennen kun sairastuin, niin kyllä siinäkin huomasi, että kansainvälisten pelien vauhti on kova. Näitä pelejä on kiva pelata.

Koska ensimmäinen karsintaottelu Romaniaa vastaan päättyi tappioon, Suomella on hieman paineita tulevassa ottelussa. Jotta MM-kisaunelma säilyy elossa, voitto on otettava.

– Niin kuin Iiro (Vanha) tuossa haastattelussa eilen sanoikin, eihän tästä mikään muu kuin voitto kelpaa. Meidän on tarkoitus mennä lohkosta jatkoon, ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että loput pelit tulisi kaikki hoitaa. Voittoa me lähdemme hakemaan, Kylmälä toteaa.

Suomi lähtee hakemaan voittoa perinteisesti tuttujen vahvuuksien, puolustuksen ja prässipelaamisen, kautta, mutta samalla Suomen pitää löytää hyökkäyspelaamiseensa uusia ulottuvuuksia. 

– Ehkä se on kliseistä sanoa, mutta vahvuuksiamme ovat kaikki ne mistä viime vuosina on paljon puhuttu. Puolustamme ja prässäämme hyvin. Nyt kuitenkin uskon, että peleissä nähdään hyökkäyspäähän aggressiivisempi Suomi. 

– Toivon, että meiltä löytyy enemmän tahtoa, emmekä tyydy vain sellaiseen riskittömään pelaamiseen, vaan haluamme olla aggressiivisia myös ylöspäin, Kylmälä päättää.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit