“Futsal on parempaa paikan päällä” – Anni-Elina Luotonen kutsuu koko futsalkansan Vantaalle kannustamaan Suomea

MuSaFutsalissa kovaa futsaluraa tekevä Anni-Elina Luotonen, 22, valmistautuu ensi viikon tärkeisiin otteluihin. Naisten futsalmaajoukkue kohtaa Vantaan EM-karsintaturnauksessa Ruotsin, Belgian ja Espanjan.

Anni-Elina Luotonen maajoukkueleirillä heinäkuussa.

Anni-Elina Luotonen maajoukkueleirillä heinäkuussa.Kuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /heinilehtipuu

16.10.2022 klo 12:26

 – Nyt on upea mahdollisuus tulla katsomaan pelejä paikan päälle, ei voi tietää milloin tämän tason pelejä pelataan taas Suomessa, sanoo Anni-Elina Luotonen, yksi naisten futsalmaajoukkueen pelaajista. 

Nuorella porilaispelaajalla on pysynyt futsaltossut jalassa jo pitkään, takana on jo yli 100 liigapeliä MuSaFutsalin väreissä. Luotonen on ollut voittamassa MuSan mestaruuksia ja viimeisin kultamitali ripustettiin kaulaan keväällä 2022. Myös alkanut kausi on saatu jo kovaan vauhtiin ja Luotonen on tehnyt jo kolmeen peliin kuusi maalia Naisten Futsal-Liigassa. Maajoukkueeseen Luotonen nousi syksyllä 2021.

– Tällä hetkellä myös maajoukkue on ollut vahvasti mielessä ja töitä on tehty isosti ajatellen näitä karsintoja. Olen kokenut, että maajoukkueessa mukana oleminen antaa paljon itselle ja auttaa kehittymään. Olen pitänyt sitä tosi tärkeänä, että olen saanut olla mukana. Leireiltä ja peleiltä lähtiessä on aina ollut sellainen fiilis, että jotain hyvää on jäänyt käteen. Ihan ajatellen omaakin seurajoukkuetta, maajoukkuetoiminta on tukenut sitä hyvin, miettii Luotonen maajoukkueen merkitystä omalle pelaamiselleen. 

Luotosen seurajoukkueesta, MuSaFutsalista, on maajoukkueessa kuusi pelaajaa. Maajoukkueessa Suomen edustaminen on hänelle kunniatehtävä. 

– Maajoukkueessa mukana oleminen merkkaa menestystä. On hienoa, että on päässyt Suomessa korkeimmalle sarjatasolle pelaamaan ja sitä kautta maajoukkueeseen. Suomen edustaminen on hienoa, ja kyllähän se fiilis on tosi upea, kun pääsee laulamaan Maamme-laulua. On vaan kunniatehtävä laittaa Suomen paita päälle ja näyttää parhaansa. Maajoukkuepelit ovat niitä hetkiä, kun tajuaa kovalla työllä saavuttaneensa niitä asioita, joista on pienenä haaveillut ja jonka eteen tekee päivittäin hommia. Omia tavoitteitani futsalpelaajana on vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa ja jatkaa kehitystä, jotta voisi olla parempi niin Suomi-paidassa kun seurajoukkueessakin. 

Anni-Elina Luotonen kuljettaa palloa.

Anni-Elina Luotonen nousi maajoukkueeseen viime vuonna.Kuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /heinilehtipuu

Aika näyttää, millaista tulosta kova työ tuottaa

Maaottelut lähestyvät, ja jännitys alkaa tiivistymään myös maajoukkueen sisällä. Luotonen odottaa tilaisuutta päästä näyttämään suomalaisyleisölle, millaista tulosta kova työ on tuottanut. 

 – Ensi viikolle on suuret odotukset. Voittoja ollaan lähdössä hakemaan. Joukkueessa on hyvä tunnelma ja tahtotila. On saatu hyvin hitsattua porukka yhteen. Odotan kovia laadukkaita pelejä ja meidän joukkueeltamme sitä, että näytetään meidän parhaat esityksemme ja sen, kuinka kova jengi ollaan. Eniten odotan Espanja-peliä, sillä se tulee olemaan varmasti haastavin, ja tietenkin koska se viimeisenä päättää karsintaturnauksen. Siinä on viimeisin Euroopan-mestari vastassa, joten on hienoa päästä mittaamaan tasoa ja tietenkin taistelemaan voitosta.

Luotonen toivoo, että Vantaalle kannustamaan saapunut yleisö elää joukkueen mukana täysillä ja kannustaa elävästi.

 – Tunnelmalta odotan joukkueen sisällä kannustavaa ja yhtenäistä ilmapiiriä ja sitä, että kisapaikasta taistellaan täysillä. Katsomoon toivoisi tottakai mahdollisimman paljon yleisöä ja uskonkin, että saadaan mukana elävää väkeä ja kannustusta. 

Luotonen toivottaa koko maajoukkueen puolesta suomalaisen futsalyleisön Vantaalle seuraamaan otteluita.

 – Nyt on loistava tilaisuus tulla katsomaan erittäin kovia maaotteluita Suomessa. Futsalin huippumaita on paikalla ja etenkin Espanja kannattaa nähdä paikan päällä. Eli nyt näkisi Vantaalla, mitä futsal on Euroopan huipulla. Ei tiedä, koska seuraavaksi saa yhtä hyvän tilaisuuden nähdä maaotteluita kotimaassa. Futsal on parempaa paikan päällä.

Suomen ottelut EM-karsinnoissa:

19.10. klo 19 Ruotsi – Suomi
20.10. klo 19 Suomi – Belgia
22.10. klo 17 Suomi – Espanja

Kaikki ottelut pelataan Energia Areenalla, Vantaalla.

Liput otteluihin myy lippu.fi. Otteluita voi seurata myös Yle Areenan välityksellä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit