Futsal-Liigat: Tiia Juntikka ja Enderson Suarez maaliskuun kuukauden pelaajat

Miesten ja Naisten Futsal-Liigojen kuukaudet pelaajat on jälleen valittu. Maaliskuun kuukauden pelaajiksi äänestettiin naisista FTK-Tornion Tiia Juntikka, miehistä FC Kemiä edustava Enderson Suarez.

Tiia Juntikka on ollut tehokas viime aikoina. Kuva: Jani Virolainen

Tiia Juntikka on ollut tehokas viime aikoina. Kuva: Jani VirolainenKuva: Jani Virolainen

8.4.2022 klo 11:02

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

JUNTIKKA PISTEPÖRSSIN VOITTOON

Naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaajaksi valittiin FTK-Tornion Tiia Juntikka. Maaliskuun tehopisteet kolmessa pelatussa ottelussa olivat hurjat 8+3, joiden myötä Juntikka varmisti myös koko sarjan pistepörssin ylivoimaisen voiton. Pistepörssin voitto tuli tehopistein 30+18=48, jotka syntyivät 22 ottelussa.

- Kyllä tietyllä tavalla maaleista ja pisteistä elän, ja niitä minulta odotetaankin. Mahtavahan se on auttaa joukkuetta pärjäämään ja kyllä se pistepörssin voitto tietenkin hyvältä tuntuu. Vaikka silti täytyy myös sanoa, nykyään ei ole enää niin väliä kuka sen maalin tekee, riittää että joku meidän joukkueesta tekee, Juntikka kertoo.

FTK-Tornio sijoittui runkosarjassa lopulta kolmanneksi vahvan kevätkauden ansiosta.

- Kausi on ollu noususuhdanteinen koko joukkueelta. Syyskierros oli rikkonainen ja hankala, mutta tiedettiin kyllä, kun saadaan porukka terveeksi ja jatketaan hyvää tekemistä harjoituksissa, niin ennemmin tai myöhemmin se näkyy myös tuloksissa ja pelikentällä. Saatiin kyllä hyvä vire joulun jälkeen päälle. 

Nousukunnon takana on tervehtyneitä pelaajia, mutta myös työnteon kautta tullutta joukkuepelin parantumista. Koko joukkueen onnistumista tarvitaan, mikäli runkosarjan kolmostila halutaan kääntää vielä kovemmaksi menestykseksi kevään ratkaisupeleissä. Ja myös niitä Juntikan tehopisteitä.

- Myös itsellä parani peliesitykset loppukautta kohti, kun hitsaannuttiin vieläkin tiiviimmin joukkueena yhteen. Alkoi itsekin tajuamaan pelikavereitten pelityylejä ja ajatuksia paremmin. Vaikka olikin vanhojaki pelikavereita, niin silti myös useita uusia, joiden kanssa aiempaa kokemusta ei ollut.  Tehopisteitä tuli melko tasaisesti itsellä, mutta ehkä tämä runkosarjan päätöskuukausi oli niistä se paras. Pitäisi ainakin olla huippukunto pudotuspeleihin. Sitä tarvitaankin, sillä kevään peleissä vastassa on todella kovia joukkueita ja moni tavoittelee mestaruutta ihan tosissaan, Juntikka päättää.

SUAREZ VIIMEISTELI 23 KERTAA RUNKOSARJASSA

Enderson Suarez ja FC Kemi aloiittavat puolivälierät Mad Maxin kanssa. (Kuva FC Kemi - TPK -ottelusta: Ari Vuorela)

Enderson Suarez ja FC Kemi aloiittavat puolivälierät Mad Maxin kanssa. (Kuva FC Kemi - TPK -ottelusta: Ari Vuorela)Kuva: Ari Vuorela

Vahvaa kautta jälleen pelaava Enderson Suarez sijoittui runkosarjan pistepörssin kuudennelle sijalle tehopisteillä 36 (23 + 13). Hän oli kolmanneksi tehokkain viimeistelijä. 

Enderson Suarez kommentoi valintaa:

- Olen todella iloinen valinnastani kuukauden parhaaksi pelaajaksi pelikaverieni valitsemana. Liigassa on kovia pelaajia, joita vastaan olen pelannut ja siitä joukosta on ilo tulla valituksi voittajaksi. Yritän jokaisessa pelissä parhaani ja jos rakennat uraasi määrätietoisesti, syntyy myös tuloksia saavutettavaksi.

Venezuelalainen Suarez on ollut Suomessa jo kolme kautta, nyt valmistaudutaan toisen kerran pudotuspeleihin. Debyyttikausi jäi kesken koronapandemian takia ilman pudotuspelivaiheen ratkaisua ja keväältä 2021 kemiläisen taiturin palkintokaapista löytyy hopeamitali, jota on tarkoitus nyt kirkastaa. Kuluneelle kaudelle mahtuu myös edustustehtäviä oman maajoukkueen paidassa, yksi Suomen kovimmista futsalpelaajista edusti omaa kotimaataan MM-kisoissa syksyllä 2021.

- Suomalainen futsal on kasvanut paljon sinä aikana, kun olen pelannut Suomessa. Nyt minulla on jo kolmas kausi täällä. Jokainen kausi on ollut edellistä parempi, taso on noussut joukkueiden kesken. Suomi pelasi upean EM-kisaturnauksen ja varmasti käänsi katseet Suomeen ja Futsal-Liigaan. Uskon että liigaamme seurataan ympäri maailmaa yhä enemmän.

- Tulin aikanaan Suomeen ja FC Kemiin voittamaan mestaruutta ja toki se on myös tämän kevään ja kauden tavoite. Suomen mestaruudella saisi mahdollisuuden myös pelata UEFA Futsal Champions Leaguen pelejä, joten totta kai nekin jo ovat mielessä. Kauden tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vielä edessä, pudotuspelien aikana ratkaistaan kaikki. Pelaamme jokaisen pelin kuin finaalin, tavoitteenamme vain voitto.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit