Futsal-Liiga: Arber Istrefi ja Tiia Juntikka pistepörssien voittajiksi

Someron Voiman Arber Istrefi voitti Miesten Futsal-Liigan pistepörssin. FTK-Torniota edustava Tiia Juntikka taas oli Naisten Futsal-Liigan runkosarjan tehokkain pelaaja.

Arber Istrefi on ollut jälleen tehokas. Kuva: Ville KoskiniemiKuva: Ville Koskiniemi

8.4.2022 klo 09:09

"PIENPELIT OVAT OLLEET AINA SE JUTTU"

Miesten Futsal-Liigan pistepörssin kärkeen kiilasi jälleen kerran Arber Istrefi, joka edustaa SoVoa. Istrefin nimi on tuttu tilastonikkareille -  runkosarjan pistepörssin voitot ovat vuosilta 2022, 2021, 2020 (liiga keskeytettiin yksi peli ennen runkosarjan loppua pandemian takia), 2018, 2017 ja 2016. Tämän kevään pudotuspeleihin SoVo on lähdössä vahvasta asemasta ja kovat pelit alla, joten pistetaiturin maalitili kasvaa varmasti vielä kauden jatkuessa.

- Tällä kaudella joukkueemme on pelannut erinomaisesti, minkä ansiosta minun oma pelaaminen on myös ollut helpompaa. Vahva kokonaispelaaminen on vapauttanut minut pelaamaan vahvasti yläalueella ja tekemään pisteitä, toteaa Istrefi kauden kovasta tuloksesta.

Tällä kaudella saldoksi kertyi runkosarjasta 29 maalia ja 18 syöttöä 20 pelistä. Voitokkaan ja pisterikkaan uran salaisuutena ovat pienpelit.

– Pienpelit ovat olleet itsellä aina henkilökohtaisesti se juttu, ihan pienestä alkaen. Olen viettänyt todella paljon aikaa pelaillen kaverien kanssa. Maalinnälkä kasvaa pelatessa ja halu tehdä maaleja on todella korkealla. Minulla on palava halu auttaa tehtyjen maalien kautta joukkuetta voittamaan. Yleensä minun pelipaikalla voiton rakentaa parhaiten syöttämällä tai tekemällä maalin.

– Terveiseni nuorille pelaajille on, että pitäkää itseluottamus korkealla ja uskaltakaa toteuttaa itseänne kentällä. Toistojen määrä pitää olla maksimaalinen, sekä pyrkimys saada treenaaminen mahdollisimman lähelle pelikentällä toteutuvia tilanteita. Muistakaa että futsalia voi pelata monella eri tavalla.

Futsal-Liigan pistetähdellä on jo tilastomerkintöjä 254 maalin verran Someron Voiman paidassa, lisäksi 157 maalisyöttöä. Kova rajapyykki 300 liigamaalia alkaa jo lähestyä.

FTK-Tornion Tiia Juntikka voitti Naisten Futsal-Liigan pistepörssin tehoilla 30+18=48.

Tiia Juntikka voitti Naisten Futsal-Liigan pistepörssin. Kuva: Jani VirolainenKuva: Jani Virolainen

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit