FF Jaro ja EIF aloittavat karsinnat liiganoususta

Keskiviikon ottelu alkaa kello 18:30 ja näkyy tutusti Ruudun välityksellä. Pelin voittaja saa vastaansa TPS:n - karsinnan toisessa vaiheessa taistellaan paikasta varsinaisessa liigakarsinnassa, jossa Ykkösen karsintavoittaja kohtaa FC Lahden.

Nnaemeka Anyamele ja Joni Remesaho taistelivat pallosta toukokuun kohtaamisessa. Tänään keskiviikkona joukkueet kohtaavat Pietarsaaressa.

Nnaemeka Anyamele ja Joni Remesaho taistelivat pallosta toukokuun kohtaamisessa. Tänään keskiviikkona joukkueet kohtaavat Pietarsaaressa.Kuva: Patric Westerlund

12.10.2022 klo 11:28

FF Jarolla oli vielä Ykkösen päätöskierroksella mahdollisuus nousta sarjakakkoseksi, mutta 2-0-voitto EIF:stä ei riittänyt, kun TPS kaatoi samaan aikaan KTP:n. Viime lauantain kamppailun molemmat osumat tehtiin rangaistuspotkusta - huippuvireinen Alhaji Gero vei Jaron johtoon avausjakson lopulla ja Emile Tendeng viimeisteli päätöslukemat loppuhetkillä.

Jaro aloitti kauden heikosti, mutta keräsi lopulta mukavat 50 pistettä - eroa mestari KTP:hen oli lopulta vaivaiset viisi pistettä. Pietarsaarelaiset hävisivät viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, ja karsintoihin Jimmy Wargh'n miehistö lähtee kuuden ottelun voittoputkessa.

EIF varmisti paikkansa karsinnoissa jo hyvissä ajoin. Tammisaarelaisten kauteen mahtui heikompia hetkiä, ja Mikko Manninen joutui väistymään päävalmentajan paikalta heinäkuussa. Tilalle nimetty Pedro Filipe sai käännettyä joukkueen kurssin - viimeisestä kuudesta pelistään EIF on kuitenkin napannut vain kuusi pistettä.

Jaro ja EIF ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, ja pelit ovat olleet varsin tasaisia - kumpikin on voittanut yhden kamppailun, kun taas heinäkuun jännitysnäytelmässä päädyttiin 3-3-tasapeliin. Jaro on ollut viime vuosien keskinäisissä kohtaamisissa hieman niskan päällä, mutta EIF on onnistunut kaatamaan pietarsaarelaiset myös vieraskentällä.

Ottelun voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen TPS:aa vastaan – mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

Karsintojen aikataulu:
ke 12.10. kello 18:30 FF Jaro – EIF
ma 17.10. kello 18:30 TPS – voittaja ottelusta FF Jaro vs EIF

Jälkimmäinen ottelu siirrettiin maanantaihin sunnuntailta 16.10. Tästä syystä varsinaisen liigakarsinnan ensimmäinen osa siirtyy keskiviikolta torstaihin 20.10.

Varsinaisen liigakarsinnan pelipäivät ovat to 20. ja su 23.10. Sunnuntain peli (FC Lahden kotiottelu) siirtyy vain, mikäli kyseiseen sunnuntain peliin kohdistuu force majeure -este.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit