FC Inter kantoi ennakkosuosikin roolinsa Suomen Cupin välierissä mallikkaasti – Olympiastadionin finaalissa 17.9. pelaavat FC Inter ja KuPS

Helsingin Bolt Arenalla Suomen Cupin finaalipaikasta taistelivat isäntä HIFK sekä vierailijat Turusta FC Inter. Ottelu oli pitkään tasainen, sisälsi runsaasti maalipaikkoja, eikä tunnepuolellakaan jäänyt vajaaksi.

FC Inter juhlii. Arkistokuva.

FC Inter juhlii. Arkistokuva.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

31.8.2022 klo 21:22

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku pelattiin Bolt Arenalla tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet prässäsivät korkealta eivätkä antaneet toisilleen yhtään ylimääräistä tilaa. Ottelun alkuminuuteilla FC Inter sai pari hyvää erikoistilannetta, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen HIFK otti peliä hienoisesti haltuunsa ja pelasi pirteää jalkapalloa. Se pystyi luomaan useampia puolittaisia maalintekopaikkoja, joista lähimpänä Savio Roberton laukaus ottelun 18. peliminuutilla, joka painui kuitenkin hieman ohi takatolpan. Hetki tämän jälkeen Interin Joel Rodriguez sai erinomaisen maalintekopaikan hienon yksilösuorituksen päätteeksi, mutta hänen harmikseen viimeistely epäonnistui ja laukaus vieri ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin 32. peliminuutilla ja se oli maittavaa silmänruokaa Bolt Arenan yleisölle. HIFK:n Emmanuel Ani Ifeanyi keräsi pallon erikoistilanteen jälkitilanteessa itselleen ja laukoi vajaasta 30 metristä kovan, kierteisen laukauksen Inter-maalin takayläkulmaan.

Inter ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan kymmenisen minuuttia myöhemmin Matias Tamminen nousi röyhkeästi vasenta laitaa ja päätti nousunsa laukaukseen. Laukaus suuntautui hieman päin HIFK-vahti Ramilson Almeidaa, mutta oli sen verran kova, että Almeidan torjunta kimposi maalin eteen Interin Aleksi Paanasen ulottuville, joka onnistui kurottamaan pallon verkon perukoille. Lukemat 1–1. Tauolle lähdettiin myös näissä lukemissa.

Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin fyysistä peliä ja väännettiin tiukasti. Erotuomari Petri Viljanen joutui puuttumaan kovaan peliin ja antamaan varoitukset Interin Rodriguezille sekä HIFK:n Sakari Mattilalle ja Ani Ifeanyille. Interin pelin keskustassa häärinyt Petteri Forsell ei saanut HIFK-pelaajilta ollenkaan ylimääräistä tilaa ja koki kovia useampaan otteeseen muun muassa Eremenkon veljesten käsittelyssä. HIFK:n pallollinen peli pyöri jatkuvasti ja odotetusti Roman Eremenkon kautta. 

Toinen puoliaika

HIFK saapui toiselle jaksolle pirteästi. Se loikin ensimmäisen maalipaikan heti ensimmäisellä minuutilla, kun Roman Eremenko lähetti ulkosyrjäsyötöllään Jusif Alin läpiajoon. Interin maalivahti Matias Riikonen kuitenkin veti tilanteesta pitemmän korren ja torjui.

Alun jälkeen Inter otti ottelua enemmän haltuunsa. Tunnin pelin kohdalla Matias Tamminen pääsi Petteri Forsellin syötöstä puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa oli HIFK-vahti Almeidan vuoro esitellä torjuntataitojaan. Suurin osa Interin hyökkäyksistä lähti Forsellin tarjoiluista ja Tammisen repivät juoksut tuottivat HIFK-puolustukselle päänvaivaa.

Ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Joel Rodriguezin tilalle Interin hyökkäyksen kärkeen tullut David Accam otti ohjat omiin käsiinsä, kun pelikellossa täyttyi 68 minuuttia. Accam vastaanotti rangaistusalueella Petteri Forsellin oikealta laidalta lähettämän keskityksen ja laukoi pallon taitavasti HIFK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Johtomaalin jälkeen ottelu oli täysin Interin hallussa ja HIFK:n pakka oli sekaisin. Heti Accamin osuman jälkeen Tommi Jyry pääsi nauttimaan Forsellin läpisyötöstä, mutta HIFK-vahti Almeida onnistui kuitenkin torjumaan Jyryn hieman puolittaisen viimeistely-yrityksen.

Kun pelikellossa täyttyi 80 peliminuuttia, pääsi Inter hyökkäämään nopeasti ja suoraviivaisesti. Matias Tamminen lähetti oikealta laidalta pitkän syötön pystyyn juosseelle David Accamille, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajalta tismalleen samaan kenkälaatikon kokoiseen sektoriin HIFK-maalin vasemmassa alakulmassa, kuin reilut 10 minuuttia aiemmin. Lukemat Interille jo 1–3 ja ottelu vaikutti ratkenneelta.

HIFK lisäsi kuitenkin hyökkäysvoimaa heti Ghanan maajoukkueessakin pelanneen Accamin toisen maalin jälkeen tuomalla Eero Markkasen sisään. Hyökkäysvoiman ja riskitason nostaminen toikin nopeasti tulosta, kun HIFK-toppari Daan Klinkenberg onnistui iskemään pallon verkkoon sivurajaheiton jälkitilanteesta ja kaventamaan tilanteeksi 2–3.

Kavennusmaalin jälkeen Inter ei kuitenkaan mennyt paniikkiin, vaan se pystyi kontrolloimaan peliä ja pelikelloa mielensä mukaan. Se pystyi pitämään HIFK:n poissa laadukkailta maalipaikoilta ja kuluttamaan aikaa omalla hyökkäysalueellaan. Ottelun viimeiset minuutit olivat melko rikkonaiset ja lisäajan täyttyessä HIFK:n Ani Ifeanyi hankkiutui vielä tilastoihin ottamalla ottelun toisen varoituksensa. Erotuomari Viljanen päätti ottelun viheltämällä pilliinsä kolmesti pian Ani Ifeanyin kentältäpoiston jälkeen.

Ottelun hahmoja olivat ehdottomasti toisella puoliajalla pelihuumorinsa ja kentältä tilaa löytänyt Petteri Forsell, pirteästi läpi ottelun hyökännyt Matias Tamminen sekä tietenkin kahden maalin David Accam. 

FC Inter kohtaa Suomen Cupin finaalissa KuPS:n

FC Inter ansaitsi voitolla paikan Olympiastadionilla 17.9. pelattavassa Suomen Cupin finaalissa. Illan toisessa välieräkamppailussa KuPS onnistui kaatamaan FC Lahden Lahdessa lukemin 0–1 ja tulee täten turkulaisten vastustajaksi finaaliin. KuPS on viime vuoden Suomen Cupin mestari, ja Inter taas pelaa Suomen Cupin finaalissa jo kolmatta kertaa viimeisen viiden vuoden sisällä. 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit