Euroopan ykköset Helsingissä elokuussa – oletko mukana toteuttamassa huipputapahtumaa?

Tulevan kesän ehdottomia kohokohtia Suomessa on elokuussa Olympiastadionilla pelattava UEFA Super Cup. Vielä pääsiäisen aikana ehdit hakea mukaan tekemään ikimuistoista tapahtumaa vapaaehtoisena.

UEFA Super Cup pelataan Helsingissä elokuussa

UEFA Super Cup pelataan Helsingissä elokuussa

16.4.2022 klo 17:35

UEFA Super Cupissa kohtaavat kauden 2021-22 Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat ja tapahtuma on suurin koskaan Suomessa järjestetty seurajoukkueiden välinen ottelu kaikki lajit huomioiden. Tapahtuma vaatii onnistuakseen täydellisesti melkoisen määrän työtä ja myös laajan joukon vapaaehtoisia eri tehtäviin.

Haku vapaaehtoiseksi on avoinna vielä pääsiäisen ajan. Vapaaehtoisia haetaan lukuisille eri osa-alueille ja suurtapahtumaa toteuttamaan voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Lisätietoja vapaaehtoishausta löydät täältä.

MIKÄ SUPER CUP?

Nykyisen UEFA Super Cupin juuret ulottuvat aina vuoteen 1972 saakka eli Olympiastadionilla juhlitaan myös Super Cupin 50-vuotista taivalta. Alun perin Super Cupissa kohtasivat silloisen Euroopan Cupin ja Cup-voittajien Cupin mestarit. Super Cup pelattiin kaksiosaisena molempien joukkueitten kotikentällä aina vuoteen 1997 saakka.

Vuonna 1998 Super Cupiin tehtiin merkittävä uudistus, kun ottelu pelattiin vain yksiosaisena ja Monacon Stade Louis II valikoitui Super Cupin pysyväksi pelipaikaksi.

UEFA:n seurajoukkuekilpailujen uudistusten myötä nykyisellään Super Cupissa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat ja ajankohta on vakiintunut elokuun alkupuolelle. Hiukan sivuroolissa olleen Super Cupin arvostus nousi kertaheitolla UEFA:n päätettyä kierrättää isännyyttä vuodesta 2013 lähtien. 

Tämän jälkeen Super Cupia on pelattu ympäri Euroopan suurilla stadioneilla, jotka eivät kuitenkaan täytä kriteereitä, jotta niillä voitaisiin pelata esimerkiksi Mestarien liigan loppuottelu. Super Cupista onkin viimeisen vuosikymmenen aikana kasvanut isäntäkaupungille todella ainutlaatuinen huippujoukkueitten kohtaaminen. Helsingin Olympiastadionista tulee kesällä 2022 kymmenes ”kiertävää” Super Cupia isännöivä areena.

NÄHDÄÄNKÖ GLEN KAMARA JA RANGERS ”STADIKALLA”?

Super Cupin myötä kiinnostus UEFA:n seurajoukkuekilpailuihin on ollut Suomessa varmasti jopa poikkeuksellisen suurta. Super Cupissa kohtaavat joukkueet ratkeavat vasta toukokuussa, mutta mahdollisten joukkueitten määrä on Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan puolivälierien pelaamisen jälkeen enää 4+4.

Mestarien liigan puolella välierät ovat espanjalaisten ja englantilaisten jäsentenvälisiä. Manchester City kohtaa Real Madridin ja Liverpool Villarrealin eli yksi näistä joukkueista juhlii Mestarien liigan voittoa Torinossa toukokuussa ja varmistaa samalla paikkansa Super Cupiin Helsinkiin.

Eurooppa-liigan puolella mestaruudesta taistelevat vielä West Ham, ennakkosuosikki Barcelonan puolivälierissä pudottanut Eintracht Frankfurt, niin ikään saksalainen RB Leipzig sekä suomalaisittain mielenkiintoinen Rangers, jonka riveissä pelaa Huuhkajien Glen Kamara.

Miltä maistuisi vaikka Liverpoolin ja Rangersin kohtaaminen? Tai Real Madridin tai Manchester Cityn saapuminen Helsinkiin? Kävi miten kävi, vastakkain on taatusti kaksi eurooppalaista huippujoukkuetta ja tapahtuma Olympiastadionilla vertaansa vailla.

Vielä ehdit siis mukaan osaksi tapahtumaorganisaatiota. Lisää vapaaehtoishausta voit lukea myös täältä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit