Eteläisen alueen alueparlamentti kokoontui 22.9.
Eteläisen alueen alueparlamentin kokous 22.9. keräsi 47 seuran edustajat kasaan arvioimaan toiminta- ja taloussuunnitelmaa sekä alueen toiminnan kehittämistä.

Eteläisen alueen alueparlamentti 22.9.
Alueparlamentit kuuluvat tärkeänä osana Seurojen Palloliiton hallintomalliin. Kokoukseen voivat osallistua kaikki alueen seurat. Kutsuttuina ovat puheenjohtajat. Puheenjohtajan estyessä paikalla voi olla varapuheenjohtaja tai puheenjohtajan nimeämä hallituksen jäsen.
Eteläisen alueen alueparlamentin tärkeimpänä asiana oli toiminta- ja taloussuunnitelman arviointi sekä alueen toiminnan kehittäminen. Pohjana keskustelulle toimivat toiminta- ja taloussuunnitelma 2023 -luonnos sekä alueellisten kehitysryhmien nostot toiminnasta.
Puheenjohtaja Risto Murron ja varapuheenjohtaja Petteri Vartiaisen johtamassa kokouksessa paikalla oli 47 seuraa. Keskustelu oli vilkasta sekä laadukasta ja huomiot viedään osaksi toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua sekä alueellisten kehitysryhmien käsittelyyn. Esittelijänä toimi aluepäällikkö Taneli Haara.
"Seurashoppailu herätti keskustelua"
Kaikissa kehitysryhmissä esiin noussut teema oli pelaajien/vanhempien kiire vaihtaa seuraa jo aikaisessa vaiheessa sekä levottomuus kauden aikana pelaajien vaihtaessa seuroja. Asiaa käsiteltiin vilkkaassa keskustelussa eri näkökulmista ja tämän pohjalta kehitysryhmissä jatketaan asian käsittelyä sekä kerätään dataa haasteen ymmärtämiseksi vielä paremmin. Esiin nousseita asioita olivat mm. viestinnällinen tuki Palloliitolta, pelaajasiirtojen eettisten suositusten esiintuominen sekä seurojen oma vastuu.
Kehitysryhmien muut nostot
Urheilutoiminnan kehitysryhmän Puheenjohtaja Janne Hyppönen pohjusti kehitysryhmän työtä. Keskusteluun nousivat ennen kaikkea valmentajien määrä ja osaaminen harrastajamäärän kasvaessa. Lisäksi mm. uudistuva Palloliiton valmennuslinja ja sen käyttöönotto herätti keskustelua.
Seurapalveluissa kehitysryhmän puheenjohtaja Riikka Korhonen nosti esiin peli- ja korttelipassien osalta ohjeistuksen viestimisen seuroille. Laatujärjestelmätyötä kannattaa jatkaa seurojen tukena ja ohjaajana. Lisäksi olosuhteisiin liittyen nousi esiin tarve yhteisille tapaamisille koskien esim. energian hintaa sekä tulevaisuuden täyteaineita jalkapallonurmilla.
Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan kehitysryhmän puheenjohtaja Sebastian Söderholm kertasi oman ryhmänsä keskeiset aiheet. Keskustelussa nousivat esiin erityisesti erotuomarien määrän riittävyys ja erotuomarien rooli osana koko jalkapallo- ja futsalperhettä. Toisen isona asiana keskusteltiin lasten kilpailutoiminnasta ja sen alueellisesta ulottuvuudesta sekä erilaisten sarjojen, liigojen ja turnausten kokonaisuudesta.
Alueparlamentti sai kuulla myös katsauksen alueelliseen vaikuttamiseen. Uusi vaikuttajaryhmä on aloittanut toimintansa, ja kaupunkikumppanuudet C22-kaupunkien kanssa etenevät . Yhtä lailla seuroja kuitenkin tuetaan olosuhdeasioihin vaikuttamisessa myös pienemmillä paikkakunnilla. Lisäksi nostona seuroille otettiin esiin UEFA SROI-mallinnus mahdollisuutena vuoden 2021 luvuilla.
Seuroilta tulleet aloitteet ja kysymykset
Seuroilta etukäteen tulleista kysymyksistä keskusteltiin viestinnästä konkreettisella tasolla liittyen mm. vuosikelloihin ja sähköpostijakeluihin. Toisena aiheena keskustelussa oli alueparlamentin rooli ja kehitysryhmien valinnat tulevaisuudessa.
Kahden puolen tunnin aktiivinen keskustelu päätettiin klo 20.00 torstai-iltana. Keskustelu jatkuu vielä tämän vuoden puolella puheenjohtaja-forumissa joulukuussa.
Lisätietoa
Taneli Haara, aluepäällikkö
Lisää aiheesta
Etkö löytänyt etsimääsi?
Seuraa meitä
Liity postituslistalle
Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.
Postituslistalle liittyminen