Maajoukkueet

Etelä voitti U15-poikien minialueturnauksen - "Turnaus oli hektinen mutta antoisa"

U15-poikien (2007 ja myöhemmin syntyneet) Minialueturnaus järjestettiin Eerikkilässä 5.-6. huhtikuuta. Turnauksen voitti Etelän aluejoukkue.

2007 syntyneiden poikien Etelän aluejoukkue.

2007 syntyneiden poikien Etelän aluejoukkue.Kuva: Kai Nyyssönen

6.4.2022 klo. 18:05

Eerikkilän Minialueturnauksessa viiden alueen joukkueet (Etelä, Länsi, Itä, Pohjanmaa ja Pohjoinen) pelasivat kukin yhden tunnin mittaisen ottelun toisiaan vastaan. Näin kahdelle päivälle tuli kullekin joukkueelle yhteensä neljä ottelua, eli turnauksessa otteluita pelattiin kokonaisuudessaan kymmenen.

Turnauksen voitti yhdeksällä pisteellä Etelä. Tasapisteissä mutta heikommalla maalierolla kakkoseksi jäi Länsi. Kolmas oli Itä (6p), neljäs Pohjanmaa (3p) ja viides Pohjoinen (3p).

Alun perin ulkona Eerikkilässä pelattavaksi suunniteltu turnaus oli siirretty pelattavaksi hallissa Etelä-Suomeen iskeneen takatalven vuoksi. PU15-päävalmentaja Kai Nyyssönen oli tyytyväinen tähän ratkaisuun ja turnauksen antiin.

- Olosuhteet olivat kunnossa. Turnaus oli pelaajille hektinen, mutta siitä jäi minulle hyvät fiilikset. Jokaiselle pelaajille tuli vähintään yksi kokonainen peli, eli pelaajista saatiin kahden päivän aikana kiva otanta. Uskoisin, että tämä oli myös pelaajille antoisaa, Nyyssönen kommentoi.

Päävalmentaja kertoo, että turnauksessa tärkeintä oli nähdä pelaajia leiriolosuhteissa.

- Kentällä tehtiin niitä asioita, mitä halusimmekin. Siellä oli paljon tietynlaista aktiivisuutta ja aggressiivisuutta, minkä avulla saatiin tilaa ja aikaa vähäiseksi. Näimme, kuinka pelaajat käsittelivät palloa ja minkälaisia ratkaisuja pelaajat tekivät pallon kanssa, kun aikaa oli vähän vähemmän. Tietenkin pyrittiin saamaan pidemmäksi myös pallonhallintoja vastustajan kenttäpuoliskoilla. Meidän aluevalmentajat vastasivat kaikista näistä asioista, ja ne otettiin hienosti käytäntöön. Jokainen pelaaja, joka leirillä oli, pyrki saamaan itsestään ulos parhaansa tällä hetkellä, Nyyssönen kiittelee.

Turnauksella oli merkitystä ajatellen U15-poikien seuraavaan tapahtumaa, toukokuun 1. päivä alkavaa Puolassa pelattavaa neljän maan turnausta.

- Ennen pääsiäistä tehdään varmaan päätöksiä pelaajavalintojen osalta, ketkä lähtevät sinne mukaan. Alueleirillä oli noin sata pelaajaa, ja pelaajia oli tapahtumasta poissakin loukkaantumisten tai sairastumisten vuoksi. Vain 22 lähtee varsinaisen maajoukkueen matkaan, joten osalle pelaajista tulee varmasti pettymyksiä, Nyyssönen muistuttaa. 

- Haluan, että pelaajat ymmärtävät, että kilpailu on kovaa ja valintoja ja ratkaisuja tehdään. Pitää kertoa kaikille pelaajille, että jos ei tule valituksi tällä kertaa, ei se tarkoita, etteikö seuraavalla kerralla voisi tulla valituksi. Se tässä maajoukkuetoiminnassa on hienoa ja raskastakin: välillä joutuu tekemään päätöksiä ja valintoja. Nyt tärkeintä on, mitä pelaajat tekevät arjessa. Tällä kertaa pelaajien taso mitattiin täällä, ja pelaajat näkivät, missä he tällä hetkellä menevät omalla pelipaikallaan suhteessa muihin samanikäisiin poikiin. ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota omassa harjoittelussaan, Nyyssönen päättää.

 

Minialueturnauksen voittanut Etelän joukkue: (joukkuekuvassa, pelaajat ei järjestyksessä)
Ukko Happonen PKKU MV
Niilo Ruuskanen HJK MV
Oskari Dannbäck FC Espoo
Santeri Romppanen PKKU
Axel Sandler HJK
Jere Kari HJK
Maxim Nazari FC Honka
Antti Pastinen KäPa
Otto Minkkinen KäPa
Ronal Malik HJK 
Adam Le Goff-Conan HJK
Toivo Mero HJK
David Weiss PKKU
Martin Kirilov HJK
Reko Huhtamäki KäPa
Adam Zahedi FC Honka
Nuutti Nenonen PKKU
Ilmo Toivonen HJK
Kerkko Harjula KäPa
Adiche Sabwele FC Honka
Konsta Johansson KäPa
Taavi Koukkumäki FC Honka

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit