Ennakkosuosikki piti pintansa – SexyPöxyt juhlii Regions' Cupin voittoa

Regions’ Cupin Finaalissa kohtasivat Miesten Kolmosen etelälohkoa pelaava, Espoosta lähtöisin oleva SexyPöxyt ja juuri sarjanousun Kolmoseen varmistanut Hyvinkään Palloseura. Puitteet ottelulle olivat poikkeukselliset. Helsingin olympiastadionille oli ottelua saapunut seuraamaan yli 1200 silmäparia, ja tunnelma varmasti sai jokaisen pelaajan tuntemaan futishuumaa ja ottelun erityisyyden.

SexyPöxyt juhlii Regions' Cupin voittoa

SexyPöxyt juhlii Regions' Cupin voittoa

1.10.2022 klo 22:57

SexyPöxyt vei tasaisen ensimmäisen puoliajan

Ottelu alkoi odotetulla tavalla, kun parrasvaloissa, suurella stadionilla ja suuren yleisön edessä pelaavat joukkueet pelasivat hiukan varovaista ja rikkonaista peliä. Ottelun ensimmäiset minuutit kuljettiin rauhallisissa merkeissä, ja joukkueet selkeästi tunnustelivat toistensa pelitapoja. Molempien joukkueiden kannattajajoukkojen laulut kaikuivat Stadikan illassa, ja pelistä nautittiin huipputunnelmissa. 

Ensimmäisen puoliajan kuluessa joukkueet alkoivat hiljalleen päästä rytmiin kiinni, ja pallokontrolli vaihtui tiuhaan joukkueelta toiselle. Toisinaan peliä rytmitti HyPSin Said Elkass keskikentän vasemmassa laidassa, kun taas toisinaan peräti Huuhkajat-kokemusta kentälle tuonut Markus Halsti toimi Pöxyjen kapellimestarina. Ottelun edetessä Pöxyt ottivat pelin hiuksen hienosti hallintaansa, mutta HyPS puolusti ansiokkaasti. HyPS:n oma poika Waltteri Vuorio kamppaili omalla laidallaan Pöxyjen Valtteri kuusiston kanssa, ja toisella laidalla Toni Oittinen teki hyvää työtä sekä puolustus, että hyökkäyssuuntaan.

Maalipaikat olivat olivat suhteellisen vähissä, kunnes 28 peliminuutilla. pienen painostusjakson jälkeen Pöxyjen Zanjar Abubakir vastaanotti lävistävän syötön Manu Hietaselta. Tästä paikasta Abubakirin yritys kilpistyi HyPS-vahti Elmeri Palanderiin, mutta Pöxyjen painostus jatkui, ja vain sekunteja edellisestä Abubakir vastaanotti pitkän syötön linjan taakse. Palander sai ensimmäisen yrityksen torjuttua, mutta pallo putosi takaisin Abubakirin haltuun. Enää hyvinkääläiset eivät ehtineet vetoa peittämään, ja Abubakir sijoitti pallon kylmästi etunurkasta maaliverkon perukoille. 

Maalin jälkeen kontrolli ottelusta siirtyi pääasiallisesti SexyPöxyille, ja etenkin Abubakir esiintyi edukseen tullen repivien linjan taakse suuntaavien juoksujen lisäksi hyvin hakemaan palloa alempaa osallistuen myös pelinrakenteluun. Ensimmäisen jakson loppua kohden HyPS pääsi hieman mukaan peliin, mutta suuremmat maalipaikat jäivät joukkueelta uupumaan.

Puoliajalla HyPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Arttu Huovila korvasi Waltteri Vuorion. Toisen jakson HyPS aloitti aktiivisesti, ja ensimmäiselläkin puoliskolla nähtyä prässipeliä päästiin todistamaan toden teolla. Lassi Hurskainen pääsi ensimmäisen kerran kunnolla tositoimiin, kun Oittiselle syntyi paikka oikealta laidalta, mutta hänen kova vetonsa päätyi liian suoraan kohti Pöxyt-vahtia. 

HyPS:n hyvä prässipelaaminen ei tuottanut toivottua tulosta

Toisella jaksolla pelin intensiteetti kohosi selvästi. Keskikentän vääntö oli kovaa, kakkospalloista taisteltiin antaumuksella ja molempien joukkueiden otteista näkyi selvästi voitontahto. Myös rikkeitä tapahtui molemmin puolin enemmän, ja HyPSin Saku Eerola otti peräti varoituksen, kun kovan yhteentörmäyksen jälkeen hänelle näytettiin keltaista korttia protestoinnista.

61 peliminuutilla kentällä nähtiin muutoksia HyPS:n suorittaessa triplavaihdon, jossa kentälle asteli Tomi Kohonen, Christian Heyno, sekä Janne Eskola korvaamaan kentältä poistuneet pelurit Roope Elorannan, Santtu Eerolan ja Said Elkassin. Myös Pöxyt suorittivat pelaajavaihdon. Kentälle asteli Veeti Virta, Veeti Väätäisen tilalle. Virta siirtyi kärkeen ja Abubakir omaksui roolin hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Erityisesti Korhonen aloitti HyPS:n vaihtomiehistä vaarallisen näköisesti, tehden heti itselleen hyvillä harhautuksilla maalipaikan, mutta hänen laukauksensa meni niukasti ohi maalista.

Pöxyjen puolustus onnistui pitämään HyPSin talismaanin Esa Palomäen hyvin aisoissa. Oliver Kulp toimi tärkessä roolissa topparin tontilla, ja Pöxyjen puolustuksen organisointi vaikutti vankalta. Ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä, toisinaan HyPS sai paikan ansiokkaan prässipelaamisen kautta, kun taas Pöxyt pääsivät paikoille hyvillä läpisyötöillä ja keskityksillä. 

78 peliminuutilla HyPS vaihtoi kentälle Oittisen tilalle Konsta Laakolin. Vaihto vei joukkuetta selvästi hyökkäävämpään suuntaan HyPSin metsästäessä tasoitusmaalia. HyPSin toisen jakson paras maalipaikka syntyi, kun Palomäki otti pitkän pallon hienosti haltuun, harhautti Kulpin Pöxyjen puolustuksesta ja laukoi rangaistusalueen rajalta terävän laukauksen kohti vasenta alakulmaa. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman liikaan vasemmalle ja pallo lipui ohi maalista. 

Ottelun loppumetreillä SexyPöxyt sai lahjapaikan HyPSiltä, kun 86 peliminuutilla Abubakir tarrasi puolustuspään pelinrakennusvaihessa Leinosen antamaan harhasyöttöön, ja upotti pallon varmasti maaliin boksin sisältä. Pöxyt varmistivat lukemia vielä hetkeä myöhemmin 90 minuutilla, kun Virta jakoi huippusyötön Teemu Koskelle, joka vei pallon maalivahdin ohi, ja sijoitti kylmän viileästi pallon pienestä kulmasta verkon perukoille. Tämän jälkeen HyPS ei saanut enää loppukiriä aikaan, vaan Kosken osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja täten lukemiksi jäi 3-0.

Mestaruus oli iso voitto SexyPöxyille

Voittajajoukkueen valmentaja Jama Mohamed tunnelmoi ottelun jälkeen, kuinka iso juttu Cup-voitto on joukkueelle. 

– Tietenkin hyvät fiiliksen, kiva voittaa jotain tällaista. Peli meni vähän vaikeaksi. Jengi ehkä vähän jännitti yleisön edessä, mutta ihan mahtava juttu koko seuralle.

Jama kertoi joukkueensa peliesityksestä realistisesti.

– Pelissä oli jonkin verran haasteita, mutta tehtiin se, mitä oltiin puhuttu aikaisemmin. Ei mikään täydellinen peli, mutta tulosurheiluahan tää on.

Myös joukkueen kapteenilla, maalivahti Lassi Hurskaisella oli tunteet pinnassa ottelun jälkeen

– Aivan käsittämätön tunnelma, ei näitä pokaaleita joka päivä nostella. Huuhkajien koppi niin ei viitsitty sotkea skumpalla.

– Meillä oli peliin kunnon valmistautuminen, vietettiin koko päivä yhdessä, tultiin bussilla ja meillä oli hotelli. Oltiin tehty oikeen hyvät olosuhteet. Toisaalta se kenties stressasi myös vähän, alussa selkeesti pallo pomppi ja jännitti. Johtajat kentällä rauhoittivat  peliä. Tehtiin peli itellemme aika vaikeeksi, vastustaja tuli peliin ehkä jopa hieman kovemmalla asenteella. Kokonaisuudessa huikee tunnelma, molempien fanit laulo, ei tätä pääse kokemaan muualla, Hurskainen analysoi peliä.

Hurskainen kiitti myös paikallaolleita faneja ja ottelujärjestäjiä.

– On se aika älytöntä, että suomessa voit kolmosessa tai nelosessa päästä pelaamaan tollaseen tunnelmaan. Harvemmin pääsen 1200 katsojan eteen pelaamaan. Erityismaininta pitää antaa upeasta Pöxy-turnoutista. Jätkät, ketkä oli tänään pelaamassa, ei tuu koskaan unohtamaan tai kokemaan mitään tällaista. Tää antaa toivoa kaikille, että meidän jengi voi päästä tänne. Hatunnosto myös Palloliitolle Cup-järjestelystä. Se on tulos tai ulos niinku pitääkin. Onhan toi homma hyvään suuntaan menossa, Hurskainen päätti ja riensi jatkamaan juhlintaa.

Cup-kilpailuiden finaalitunnelma saa jatkoa sunnuntaina 2.10. kun Suomen Cupin mestaruudesta Olympiastadionilla taistelevat Åland United ja HJK. Ottelu alkaa klo 13.00. Liput finaaliin myy lippu.fi. Ottelu on katsottavissa myös Ruudusta ja Jimiltä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit