EM-kisat lähestyvät – Ohjeita Englantiin matkustaville

EM-lopputurnaus pelataan Englannissa 6.-31.7. Helmareita on lähdössä tukemaan iso joukko suomalaisia kannattajia – kokosimme heille tärkeimmät ohjeet onnistuneeseen kisamatkaan.

Helmarit liitää heinäkuussa Englannissa.

Helmarit liitää heinäkuussa Englannissa.Kuva: Ⓒ SPL

1.7.2022 klo 16:30

Suomi pelaa B-lohkon ottelunsa Milton Keynesissä Stadium MK:lla. Helmareiden kisataival käynnistyy perjantaina 8. heinäkuuta, kun Suomi ja Espanja kohtaavat toisensa paikallista aikaa kello 17.00.

Suomen otteluohjelma alkulohkossa (ajat paikallista aikaa):

 • Pe 8.7. klo 17.00 ESPANJA - SUOMI, Stadium MK

 • Ti 12.7. klo 17.00 TANSKA - SUOMI, Stadium MK

 • La 16.7. klo 20.00 SUOMI - SAKSA, Stadium MK

Koko turnauksen otteluohjelma (PDF) >>

Matkustaminen

Suomen Lontoon suurlähetystö on koonnut kattavat matkustusohjeet suomalaisille kannattajille >>

Suurlähetystö suosittelee muistamaan neljä M-kirjainta ennen matkaa:

 1. Matkustustiedotteet

 2. Matkustusilmoitus

 3. Matkavakuutus

 4. Matkustusasiakirjat

Lue Ison-Britannian matkustustiedote ulkoministeriön verkkosivuilta. Ulkoministeriön matkustustiedotteet ovat suosituksia ja matkustaja vastaa matkustuspäätöksestään aina itse.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä. Kun ilmoitat henkilö- ja yhteystietosi ja muut matkaa koskevat tiedot, ulkoministeriö voi matkan aikana tavoittaa sinut mahdollisessa poikkeustilanteessa.

Varmista, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus. Vakuutus on tärkeä ja tarpeellinen.

Tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Henkilökortilla ei voi enää matkustaa Britanniaan, vaan matkustamiseen tarvitaan passi. Passin on oltava voimassa koko matkan ajan.

Yksin tai muun henkilön kuin huoltajan kanssa matkustavalla alaikäisellä on lisäksi oltava mukana huoltajien allekirjoittama lupa matkustamiseen sekä huoltajien yhteystiedot.

Kriisitilanteissa vastuu Britanniassa olevien henkilöiden turvallisuudesta on maan omilla viranomaisilla, joiden antamaa ohjeistusta tulee noudattaa. Seuraa paikallisia tiedotusvälineitä, Suomen suurlähetystön ja ulkoministeriön verkkosivuja sekä suurlähetystön sosiaalisen median kanavia.

Milton Keynes ja Stadium MK

Löydät UEFA:n sivuilta tärkeimmät tiedot Milton Keynesistä ja Stadium MK:sta >>

Suosittelemme lataamaan UEFA:n Event Companion -sovelluksen. Sovelluksesta löydät uusimmat tiedot turnausjärjestelyistä.

Milton Keynes on yksi Iso-Britannian nopeimmin kasvavista kaupungeista. Vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Lontoosta olevassa kaupungissa asuu yli 250 000 ihmistä. Kaupunki tunnetaan viheralueistaan ja puistoistaan.

Stadium MK

Helmareiden alkulohkovaiheen kotistadionin kapasiteetti on 29 200 katsojaa. Stadion on avattiin vuonna 2007. Suomen kannattajat on sijoitettu Espanja-ottelussa katsomolohkoihin 6/7, Tanska-ottelussa lohkoihin 5/6 ja Saksa-ottelussa lohkoihin 38/1.

Stadium MK:n ovet aukeavat yleisölle kaksi tuntia ennen ottelua ottelupäivinä. Katso kulku stadionille UEFA:n sivuilta.

Katsojien on hyvä muistaa, että stadionin sisään ei saa tuoda A4-kokoa suurempia laukkuja. Stadium MK:lla ei ole mahdollista käyttää käteistä.

Stadium MK:n kartta.

Stadium MK:n kartta.

Fan Party ja Fan Walk

Sinivalkoiset värit valtaavat myös Milton Keynesin Fan Party -alueen. Paikalla myös kisatunnelmaa nostattamassa Bubi ja Helmi!

UEFA:n järjestämä Fan Party -alue sijaitsee Milton Keynesin päärautatieaseman viereisellä torilla. Suomen fanipisteellä luvassa muun muassa seuraavia aktiviteetteja:

 • Sinivalkoista kasvomaalausta, sekä jaettavia Suomen lippu -siirtotatuointeja

 • Paikalla lakana, johon voi kirjoittaa tai piirtää terveisiä Helmareille!

 • #WEURO2022 -kuvausseinä, jossa pääset ottamaan itsestäsi/kavereistasi kuvan Helmareiden pelaajien kanssa!

 • Tehdään Milton Keynesin stadionista sinivalkoinen - jaossa Suomen lippuja katsomoon!

 • "The happiest country in the world" Suomi-seinä tutustuttaa kisakävijät Suomen jatkuvaan työhön yhdenvertaisuuden ja naisten oikeuksien puolesta sekä jalkapallon kehitykseen Suomessa naisten lajina

Helmareiden ensimmäisen ottelun yhteyteen järjestetään Fan Walk -kannattajamarssi. Marssi lähtee klo 15.00 Milton Keynesin stadionin viereiseltä ravintolalta (The Inn on the Lake). Pue päälle sinivalkoista väriä ja tule paikalle ajoissa, marssitaan yhdessä stadionille!

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit