Maajoukkueet

Elli Pikkujämsä ei ole katunut lajivalintaansa

Helmareiden EM-ryhmään valittu Elli Pikkujämsä omaa jo arvokisakokemusta lumilautailun puolelta. Tänä kesänä hän pääsee kokemaan arvokisahuumaa myös jalkapallossa.

Elli Pikkujämsä potkaisemassa palloa.

Elli Pikkujämsä valittiin mukaan Helmareiden EM-joukkueeseen. Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

19.6.2022 klo. 12:23

Damallsvenksanin Örebrossa pelaava Pikkujämsä on pelannut vahvaa kautta, mutta Örebron kurssi on kääntynyt alas hyvän startin jälkeen, kun seitsemän edellisottelun saldo on yksi voitto ja kuusi tappiota. Joukkue onkin tällä hetkellä alemmassa keskikastissa.

- Kausi lähti hyvin käyntiin, mutta kevään loppupuolella alkoivat vaikeudet. Maalinteko on ollut meille vaikeaa ja sen takia meiltä on jäänyt pisteitä saamatta. Siinä on ehdottomasti parantamisen varaa. Olemme pelanneet välillä tosi hyvin ja luoneet tilanteita, mutta maalit ovat jääneet uupumaan, Pikkujämsä kertaa joukkueen alkukautta.

Pikkujämsä on ollut joukkueensa paras maalintekijä neljällä osumalla ja viime pelit loukkaantumisen takia missannut Amanda Rantanen on samassa maalimäärässä. Örebron maalinteko on levännyt paljon suomalaisten harteilla, sillä joukkue on tehnyt vain 12 maalia.

- Suurin osa maaleistani on tullut kulmatilanteista ja on tullut hyviä kulmia. Olen nauttinut jalkapallon pelaamisesta ja siten on tullut onnistumisia, Pikkujämsä avaa maalivireensä taustoja.

EM-kisat yksi unelmista

Pikkujämsä valittiin mukaan myös Helmareiden EM-ryhmään. Hän myöntää valinnan olleen yksi haave uralla.

- Se on todella iso juttu ja yksi unelmistani. On ollut siistiä olla tässä matkassa mukana ja viimeinen niitti oli päästä kisajoukkueeseen mukaan.

Arvokisat ovat Pikkujämsälle jo ennestään tuttu kokemus, sillä nuorempana hän kilpaili lumilautailussa. Hänellä on tilillään muun muassa kolme nuorten MM-mitalia sekä yksi nuorten olympiamitali.

- Uskon, että aiemmasta arvokisakokemuksesta on jotain hyötyä, mutta silloin olin yksilöurheilija ja nyt olen joukkueurheilija. Siitä on varmasti hyötyä isoissa peleissä, kun on joutunut aiemminkin käsittelemään paineita.

Kun junioriura lumilautailussa loppui, alkoi Pikkujämsä laittaa entistä enemmän panoksia jalkapalloon, joka vei lopulta pidemmän korren lajivalinnassa. Hän ei ole valintaa joutunut katumaan.

- Katumaan en lähde. Siinä oli pientä identiteettikriisiä, mutta on hienoa, että on saanut tehdä myös toista lajia.

EM-kisoissa Helmarit pääsee testaamaan itseään huippumaita vastaan, kun lohkossa pelaavat lisäksi Saksa, Espanja ja Tanska.

- Meillä on kuolemanlohko. Olemme varmaan lähtökohtaisesti altavastaajia jokaisessa ottelussa, mutta kaikkia vastaan lähdemme taistelemaan eikä heidän voittamisensa ole mahdotonta. Olisi siistiä, jos kisojen aikana saisi jonkin verran vastuuta, Pikkujämsä fiilistelee.

 

Helmarit

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit