Benjamin Källman otti uuden askeleen urallaan – ”Tämä oli pidemmän päälle paras vaihtoehto”

Benjamin Källman otti uuden haasteen urallaan vastaan tehdessään heinäkuussa sopimuksen puolalaisseura Cracovian kanssa. Källman pitää valintaa hyvänä askeleena urallaan.

Benjamin Källman tuulettaa maaliaan.

Benjamin Källman teki sopimuksen Cracovian kanssa.Kuva: Ⓒ SPL/Juha Tamminen /Juha Tamminen

22.7.2022 klo 14:31

Källmanin sopimus FC Interin kanssa päättyi kesäkuun lopussa ja muutamaa päivää myöhemmin vanttera hyökkääjä allekirjoitti krakovalaisjoukkueen kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Källman pääsi tekemään debyyttinsä Puolan sarjassa heti avauskierroksella viime viikonloppuna, kun hän juoksi 59. minuutilla vaihdosta kentälle Cracovian voittaessa Gornik Zabrzen vieraskentällä 2-0.

- Jalkapalloilullisesti ja muutenkin on alkanut ihan hyvin. Olen päässyt ihan hyvin joukkueeseen mukaan ja pääsin pelaamaan jo ensimmäisessä pelissä. Hyvin on lähtenyt rullaamaan. Asun vielä hotellissa, mutta toivottavasti saan kohta kämpän ja sitä kautta arki lähtee myös paremmin liikkeelle, Källman kertoo kuulumisistaan Krakovasta.

Veikkausliigan hallitsevalla maalikuninkaalla oli kysyntää, mutta Cracovia täytti kaikki Källmanin vaatimukset.

- Tämä oli pidemmän päälle paras vaihtoehto, jossa minulla on mahdollista saada peliaikaa ja sarjassa on hyvä taso missä kehittyä. Tämä täytti kaikki ne kriteerit paikan suhteen ja pääsen täällä ainakin lähtökohtaisesti näyttämään ja pelaamaan.

Ainakin alkuun Källman on ollut tyytyväinen.

- Kaikki vaikuttaa tosi hyvältä. Peleissä on korkea tempo ja katsojia on peleissä mukavasti. Pääsin viime pelissä pelaamaan reilut puoli tuntia ja se tuntui ihan hyvältä. Vaikea sanoa vielä koko sarjan osalta mitään, mutta pelasimme hyvän pelin ja kokonaisuudessaan meillä on mielestäni hyvä joukkue. Toivottavasti pystymme tällä kaudella pärjäämään. Tämä on juuri sellainen haaste, jonka halusinkin.

24-vuotias Källman on ehtinyt jo käydä ulkomaan kentillä, sillä 2018-2020 hän pelasi muun muassa skotlantilaisessa Dundee FC:ssä, tanskalaisessa Vendsysselissä sekä norjalaisissa Vikingissä ja Haugesundissa. Tällä kertaa Källman lähtee ulkomaan kenttien valloitukseen aiempaa valmiimpana.

- Kaikki kokemukset, mitä olen saanut aiemmilta kerroilta, on otettu mukaan, niin hyvät kuin huonotkin. Nyt olen paljon määrätietoisempi ja tiedän miten haluan eteenpäin. Koen olevani nyt erilainen pelaaja ja ihminen. Tunnen itseni paljon paremmin kuin silloin viimeksi.

- Ehkä siitä on se hyöty, että on tehnyt tämän aikaisemmin eikä ulkomaille lähteminen ole niin pelottavaa kuin ensimmäisellä kerralla. Pystyy vähän ennakoimaan mitä saattaa olla odotettavissa. On se kuitenkin aina erityislaatuista silti lähteä jonnekin uuteen paikkaan.

Maaotteluista itseluottamusta seurajoukkueeseen

Källman oli Huuhkajien mukana kesän maaotteluikkunassa ja esitti erityisesti Bosniaa vastaan pelatussa vieraspelissä parastaan tehden maalin ja syöttäen toisen. Hyvät esitykset maajoukkueessa antavat uskoa myös seurajoukkuepuolelle.

- Pelaaminen ja onnistuminen Huuhkajissa antaa todella paljon itseluottamusta. Jo se, että pääsee joukkueeseen mukaan, kertoo että jotain on tullut tehtyä oikein. Sitten, kun kentällä saa vielä onnistumisia, niin se auttaa entistä enemmän. Enkä tarkoita vain maaleja tai syöttöjä, mutta se tunne, että pystyy olemaan pelissä mukana ja on fiilis, että pärjää. Se antaa aina uskoa omaan tekemiseen ja pelaamiseen.

Källmanilla on edessään todellinen maratonkausi, sillä hän aloitti jo vuoden alussa Interissä ja Cracovian kanssa kausi loppuu vasta ensi kesänä. Hän ei kuitenkaan usko väsymyksen iskevän jossain vastaan.

- En ole siitä huolissani. Loppuvuodesta on MM-kilpailut ja silloin on varmaan pieni tauko. Olen tehnyt tämän ennenkin, että olen pelannut 1,5 vuotta putkeen ilman taukoa ja tiedän pystyväni siihen.

Omien tavoitteidensa osalta Källman etenee maltillisesti.

- En tykkää tehdä konkreettisia tavoitteita, vaan ensin haluan päästä kunnolla joukkueen mukaan ja ottaa avauskokoonpanon paikan. Totta kai pyrin tekemään mahdollisimman paljon maaleja ja eiköhän niitä jossain vaiheessa myös tule, Källman heittää.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit