”Asetelmat unohtuu, kun peli alkaa” – Lassi Lintula ei halua aliarvioida Tanskaa

Miesten futsalmaajoukkue lähtee seuraavaan MM-karsintaotteluun Tanskaa vastaan ennakkosuosikkina. Lassi Lintula ei kuitenkaan halua aliarvioida vastustajaa.

Lassi Lintula kamppailee espanjalaispelaajan kanssa.

Lassi Lintula kamppailee espanjalaispelaajan kanssa.Kuva: Ⓒ Eidan Rubio RFEF /Eidan Rubio

6.11.2022 klo 19:19

Miesten futsalmaajoukkue saapui kaksi päivää sitten Tanskan Århusiin, jossa joukkue on valmistautunut tiistaina pelattavaan MM-karsintaotteluun. Maajoukkueen pitkäaikaisiin runkopelaajiin kuuluva Lassi Lintula on hyvillä mielin ottelun alla, vaikka joukkueen peli-illoissa on tullut tappiota toivottua enemmän. 

– Kaikki hyvin. Peliluolassa on korttipeleissä tullut pari tappiota, mutta ne kuuluvat asiaan. Otetaan tappiot mieluummin siellä, Lintula vitsailee. 

Valmistautuminen MM-karsintaotteluun on onneksi sujunut korttipelejä paremmin. Suomi on harjoitellut Tanskassa kahdesti, ja edessä ennen ottelua on vielä kahdet harjoitukset. Painopisteet harjoittelussa ovat olleet hyökkäyspelaamisessa. 

– Ollaan tällä leirillä keskitytty aika paljon pallolliseen pelaamiseen, jotta pystyisimme hallitsemaan palloa paremmin ja sitä kautta luomaan enemmän maalintekopaikkoja. Tätä kautta lähdetään myös peliä voittamaan. Tottakai pitää myös muistaa puolustus, joka on aina ollut meille vahvuus, Lintula kertoo. 

Suomi ennakkosuosikkina otteluun

Tiistain ottelussa vastaan asettuu Suomen lohkossa heikoimmin sijoitettu Tanska, joka Suomen tavoin hävisi avausottelussaan Romanialle. Ottelu pelataan Suomen aikaan klo 19:00 alkaen Århusin Ceres Areenalla. 

– Tiistaina varmaan ennakkosuosikin asema on meillä, mutta emme todellakaan voi aliarvioida vastustajaa, Lintula pohtii.

Kuten aikaisemmin haastattelussa olleet Tuukka Pikkarainen ja Iiro Vanha, Lintulakin painottaa hyökkäyspelaamisen tärkeyttä tulevassa ottelussa. Silti Suomi ei saa unohtaa niitä asioita, joissa se on vuosien varrella kehittynyt vahvaksi. 

– Vahvuuksiamme tulevat olemaan ne perusjutut, jotka on vuosien varrella todettu hyväksi; vahva prässi ja hyvät erikoistilanteet, mutta kuten todettua, pyritään myös keskittymään siihen pallolliseen pelaamiseen. 

Suomen on ottelussa tietyllä tapaa selkä seinää vasten, sillä oikeastaan kaikki loput MM-karsintaottelut tulee Main Roundilla voittaa, jotta Suomi pääsisi etenemään karsintojen Elite Roundille. Tämän ei pitäisi olla mikään mahdottomuus, mutta väkisin puristamiseksi pelaaminen ei saa mennä. Lintula kuitenkin uskoo, että mahdolliset paineet unohtuvat kun pilli soi. 

– No, eiköhän ne asetelmat unohdu, kun peli alkaa. Sitten mennään vaan tekemään sitä omaa juttua, ja haetaan voitto himaan, Lintula päättää. 


MM-karsintaottelu Tanska – Suomi pelataan Århusin Ceres Areenalla tiistaina 8. marraskuuta klo 19:00 alkaen. Ottelua voi seurata livenä Yle Areenassa ja jälkilähetyksenä Yle TV2 -kanavalta.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit