Antman ja Suhonen valmiita vastuuseen

Laiturin ja hyökkääjän paikoilla viihtyvä Oliver Antman loisti A-maajoukkuedebyytissään syyskuussa. Keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen on ensimmäistä kertaa Huuhkajien matkassa.

Anssi Suhonen Huuhkajien harjoituksissa Skopjessa.

Anssi Suhonen Huuhkajien harjoituksissa Skopjessa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

15.11.2022 klo 18:50

FC Nordsjællandin Oliver Antmanin syyskuinen debyytti Huuhkajissa oli suorastaan satumainen. Maali ja maalisyöttö vierasvoitossa Montenegrosta antoi hyvät alkusävelet A-maajoukkueuralle.

– Se toi paljon itseluottamusta ja kaiken kaikkiaan hyvän fiiliksen loppuvuoteen. Tarkoitus on jatkaa siitä, mihin jäin, 21-vuotias peluri kertoi tiistaina Skopjessa, jossa Huuhkajat valmistautuu torstain Pohjois-Makedonia-otteluun.

HSV:n Anssi Suhonen on ensimmäistä kertaa Huuhkajissa. Suomen edustaminen aikuisten tasolla on ollut 21-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle iso unelma ja tavoite.

– Tätä olen koko jalkapallourani ajan tavoitellut. Huikeat fiilikset. Toivottavasti pelit menevät hyvin ja minut valitaan myös ensi kerralla mukaan, Suhonen sanoo.

Sekä Antman että Suhonen kuuluivat Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin viimeisimmissä EM-karsinnoissa. Molempien tavoitteet ovat selvät marraskuun maaotteluihin.

– Tavoitteena on tutustua enemmän joukkueeseen, pelaajiin ja taustoihin. Yritän saada myös pelisuunnitelmaa paremmin mieleen. Tarkoitus on tietenkin saada hyvät pelit alle ja pitää huoli siitä, että minut valitaan seuraaviinkin tapahtumiin, Antman toteaa.

– Haluan kehittää itseäni yksilönä, mennä joukkueena eteenpäin ja näyttää, mihin pystyn. Itsekin haluan tutustua joukkueeseen, kun olen ensimmäistä kertaa messissä, Suhonen komppaa.

Viime kaudella 2. Bundesligassa läpimurtonsa tehnyt Suhonen kolkutteli jo aiemmin A-maajoukkueen ovia, mutta pohjeluun murtuma piti sähäkän pelurin pitkään sivussa kentiltä. Loukkaantumisestaan toivuttuaan Suhonen on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua HSV:n paidassa.

– Olen juoksuvoimainen pelaaja. Jaksan juosta siinä keskikentällä. Yritän päästä viimeisessä linjassa laukomaan tai antamaan läpisyöttöjä. Tuon hyökkäykseen energiaa, Järvenpään Palloseuran ja Käpylän Pallon kasvatti sanoo pelityylistään.

Molemmat nuorukaiset haluavat olla mukana ensi vuonna, kun Suomi taistelee EM-karsinnoissa paikasta vuoden 2024 EM-lopputurnaukseen.

– Asetelmat ovat todella hyvät. Lohko on voitettavissa ja voimme päästä jatkoon. Odotan karsintoja todella innolla, Antman päättää.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian Skopjessa torstaina 17. marraskuuta. Ottelu pelataan National Arena Todor Proeskilla Suomen aikaa kello 19.00. Sunnuntaina 20. marraskuuta Huuhkajat haastaa Norjan Oslossa Ullevaal Stadionilla. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 15.00.

Marraskuun maaottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport -kanavilla.

Oliver Antman tuuletti maaliaan Montenegrossa.

Oliver Antman loisti debyytissään.Kuva: Juha Tamminen

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit