Antman innoissaan kutsusta Huuhkajiin – "Tämä on ollut unelma pienestä pojasta lähtien"

Pikkuhuuhkajissa viime vuosina loistanut FC Nordsjaellandin Oliver Antman valittiin ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukaan, kun Huuhkajat kohtaa Romanian kotona 23.9. ja Montenegron vieraissa 26.9.

Oliver Antman Huuhkajien harjoituksissa.Kuva: Jyri Sulander

21.9.2022 klo 13:48

Tanskalaisen FC Nordsjaellandin Oliver Antman sai ensimmäisen kutsunsa A-maajoukkueeseen, kun Robin Lod joutui jäämään Nations Leaguen otteluista sivuun loukkaantumisen takia.

– Tuntuu aivan huikealta olla Huuhkajien mukana. Tämä on ollut unelmani pienestä pojasta lähtien. Mielettömän hyvä fiilis, Antman iloitsee.

Korson Palloseurasta lähtöisin olevaa Antmania pidettiin lupauksena jo nuorena poikana. Aikuisten tasolla Antman ehti jo debytoida TiPS:ssä ja Gnistanissa ennen vuonna 2018 koittanutta ulkomaansiirtoa Nordsjaellandiin. Siirtopäivänä mittarissa oli hädin tuskin 17 ikävuotta.

Nordsjaellandissa debyytti tuli kesällä 2019, ja sittemmin vastuu Tanskan pääsarjassa on kasvanut tasaisesti: tänä vuonna Antman on pelannut kaikissa Nordsjaellandin liigaotteluissa. Vastuuta on ollut tarjolla myös Pikkuhuuhkajissa, sillä kesällä päättyneissä ikäluokkansa EM-karsinnoissa Antman avasi itseoikeutetusti kaikki pelit ja teki kaksi maalia.

Antman kertoo, että viime vuosien aikana lapsuudentavoite Huuhkajiin pääsemisestä on alkanut tuntua realistiselta.

– Viimeiset puoli vuotta on tuntunut, että kutsu on ollut melko lähellä, Antman paljastaa.

Huuhkajien useimmiten käyttämässä 5-3-2 -järjestelmässä ei ole Antmanille parhaiten sopivaa laitahyökkääjän paikkaa, mutta monikäyttöinen hyökkäyspään pelaaja on vakuuttunut siitä, että paikka Huuhkajien pelisysteemistä löytyy kyllä.

– Ajattelen pystyväni pelaamaan hyökkääjänä: olen seurajoukkueessa pelannut siellä paljon, ja se on aivan loistava paikka minulle. Pystyn pelaamaan myös ylempänä keskikentällä, ja sekin sopii minulle, Antman kertoo.

Vantaalaisen tärkeimpänä tavoitteena syksyn otteluissa on tehdä debyytti.

– Peliminuuttien saaminen olisi tietenkin ihanteellinen asia. Toivon saavani syksyn peleistä irti ja auttavani joukkuetta mahdollisimman paljon, Antman summaa.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit