Maajoukkueet

Anna Westerlund valmiina kohtaamaan Espanjan – "Koko ajan pitää olla hereillä"

Pitkään odotettu EM-lopputurnaus käynnistyy Helmareiden osalta perjantaina Milton Keynesissä, jossa Suomi kohtaa Espanjan. Toppari Anna Westerlund odottaa ottelua innolla.

Anna Westerlund tuulettaa.

Anna Westerlund kehuu Helmareiden olosuhteita Englannissa. Kuva: Ⓒ UEFA

6.7.2022 klo. 15:33

Helmarit matkusti maanantaina Hollannista Englantiin. Joukkueen kisojen aikaisena kotikylänä toimii Buckingham, jonka läheisyydessä sijaitsee myös Helmareiden harjoituskeskus. Pelaajat saavat valmistautua kisoihin ja viettää vapaa-aikaa rauhassa – hotelli on varattu kokonaan Suomen joukkueelle.

– Nyt alkaa se, mihin olemme tähdänneet jo monta vuotta. On todella hienoa, että meillä on oma hotelli ja täällä ei ole muita ihmisiä. Niin kauan kuin hotelli on hyvä ja oma kokki Alban (Seliko) tekee ruuat niin kaikki on hyvin. Treenikenttä oli myös todella hyvässä kunnossa ja saamme olla siellä rauhassa – se oli täydellinen, keskuspuolustaja Anna Westerlund kertoo.

EM-kisojen avausottelu Englanti-Itävalta pelataan tänään keskiviikkona Manchesterissa. Suomi avaa kisataipaleensa perjantaina ottelulla Espanjaa vastaan, jonka jälkeen lohkovaiheessa kohdataan vielä Tanska ja Saksa. Suomea pidetään yleisesti lohkon altavastaajana, mutta kokenut Westerlund sanoo, että paperia ei kannata tuijottaa liikaa.

– Jos katsoo rankingeja, niin muut lohkomme jengit ovat korkeammalla. Paperilla voi lukea mitkä vaan nimet tai monta voittoa on tullut, mutta se peli pitää silti pelata. Me olemme "underdogs", mutta mitä vaan voi käydä. Totta kai meidän pelin pitää olla viimeisen päälle, että pystymme haastamaan ne muut maat. Toivon vähän, että Espanja lähtee takki ja ajattelee, että "se on vain Suomi". Pallonhallinta ei tule olemaan meille 80-20, mutta eivät he ole voittamattomia ja heitäkin vastaan pystyy tekemään maaleja.

Suomi tarvitsee kisoissa menestyäkseen tiivistä puolustuspeliä, jossa joukkue onnistui varsinkin voitokkaissa EM-karsinnoissa. Westerlundin mukaan erityisesti monipuolisesti hyökkäävää Espanjaa vastaan puolustuspäässä pitää olla valmiina kaikkeen.

– Ensimmäisessä Espanja-ottelussa pitää olla todella tiivis linja. Juoksuja voi tulla vasemmalta, oikealta, ylhäältä tai alhaalta. He liikkuvat koko ajan ja meidän pitää olla varpaillamme. Ei voi ajatella vain, että tämä on minun hyökkääjäni, vartioin häntä. Koko ajan pitää olla hereillä ja pakan tulee olla tiivis. Juoksumetrejä tulee tulemaan paljon.

Englantiin ja Milton Keynesiin matkustaa iso joukko Suomen kannattajia, ja joukkuetta seurataan tarkasti myös kotisohvilta. Westerlund haluaa, että Helmarit näyttää perjantaina parastaan suomalaisille ja koko jalkapallomaailmalle.

– Toivon, että yleisö näkee nälkäisen joukkueen. Me menemme sinne nauttimaan. Me kaikki olemme hyviä jalkapalloilijoita ja toivon, että kaikki näyttävät sen.

EM-kisoja ja Helmareiden otteita seuraa kymmenet tuhannet suomalaiset junioripelaajat. Helmarit haluaa inspiroida yhä useampia tyttöjä jalkapallon pariin.

– Haluan, että juniorit katsovat pelejämme ja lähettävät meille terveisiä somessa, jotta saamme sen kannustuksen tänne Englantiin. Kun minä olin pieni, ei ollut esikuvia, joita olisin voinut seurata. Haluan, että lapset näkevät, että hekin voivat olla joskus kisoissa Suomi-paita päällä, Westerlund päättää.

Helmarit

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit