Albin Granlund valmiina kohti uusia haasteita – ”Olisi kiva kokea jotain uutta”

Edelliset 1,5 kautta Puolan liigassa Stal Mielecissä pelannut Albin Granlund ei jatka seurassa enää tulevalla kaudella. Tällä hetkellä Granlund etsiikin uutta seuraa.

Albin Granlund pelitilanne.

Albin Granlund etsii uutta seuraa.Kuva: Ⓒ SPL /Juha Tamminen

9.7.2022 klo 15:01

Granlundin sopimus Stal Mielecin kanssa päättyi kesällä ja edessä ovat uudet haasteet.

- Sopimukseni loppui eikä optiota käytetty, joten olen nyt vapaa pelaaja ja etsin uutta seuraa. Nyt treenaan itsekseni tällä hetkellä, Granlund kertoo tilanteestaan.

Granlund siirtyi Stal Mieleciin tammikuussa 2021 ja nousi nopeasti joukkueen luottopelaajaksi. Mennyt kausi oli kuitenkin vaikeampi ja vastuu väheni otteluissa.

- Alkuaikana näytti hyvältä. Peliaikaa tuli paljon ja olin avauskokoonpanossa. Oli hienoa päästä pelaamaan uuteen ja kovaan sarjaan. Sitten meillä valmentaja vaihtui eikä peliaikaa enää tullut niin paljon kuin olisin mielestäni ehkä ansainnut, Granlund miettii.

Vaikka loppuaikana vastuu jäi vähemmälle, niin kokonaisuudessaan 1,5 vuotta Puolassa oli opettavainen.

- Mukaan mahtui paljon hyviä kokemuksia. Viihdyimme perheen kanssa tosi hyvin kentän ulkopuolella ja Puola on hieno maa. Hyvä, että tuli tämä reissu tehtyä eikä siinä mielessä ole mitään valittamista. Kokonaisuudessaan positiivinen kokemus.

Ennen siirtoaan Puolaan Granlund pelasi Suomessa ja kolme kautta Ruotsissa Örebrossa. Pelaaminen aiempaa erilaisessa ympäristössä ja maassa kasvatti erityisesti kentän ulkopuolella.

- Tämä oli kokemuksena uusi ja pääsi vähän mukavuusalueen ulkopuolelle, kun olin aiemmin pelannut Suomessa ja Ruotsissa, joissa kieli oli tuttua ja kulttuuri aika samanlaista. Nyt oli uusi kieli ja uusi kulttuuri ja sellaiset asiat kehittävät aina. Futis on monella tapaa samanlaista oli se sitten Puolassa tai jossain muualla.

Tällä hetkellä Granlund etsii itselleen uutta työnantajaa. Verkot on vesillä ulkomaiden suhteen, mutta mitään konkreettista ei vielä ole.

- Agentin kanssa katselemme vaihtoehtoja ja olisi mukava jatkaa ulkomailla ja kokea jotain uutta. Mitään en sulje pois, mutta ei kuitenkaan ehkä pohjoismaihin. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään tosi kiinnostavaa vaihtoehtoa.

- Olisi kiva kokea joku eteläeurooppalainen maa, mutta sen tarkemmin on vaikea sanoa mitään. Joku paikka vielä vähän kauempana kuin Puola, Granlund mietiskelee.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit