75-vuotisjuhlavuottaan viettävä HyPS odottaa neljännen kierroksen arvontaa mielenkiinnolla

Kaudesta 2020 alkaen Eteläisen alueen Nelosessa pelannut Hyvinkään Palloseura odottaa tänään järjestettävää Suomen Cupin neljännen kierroksen arvontaa mielenkiinnolla. Kahdella edellisellä kierroksella HyPS onnistui kaatamaan yhtä sarjatasoa ylempänä pelaavat joukkueet.

Suomen Cup -pokaali

Suomen Cup -pokaali

21.4.2022 klo 10:00

HyPS:n miesten edustusjoukkueen sarjapelit Nelosessa alkavat tänä lauantaina kotiottelulla FC Loviisaa vastaan. Pelituntumaa tosipeleistä joukkueelle on kuitenkin jo kertynyt Suomen Cupissa, jossa hyvinkääläiset ovat voittaneet kolme ensimmäistä otteluaan. Neljännen kierroksen arvonta on vuorossa torstaina 21.4. ja arvontalähetys on katsottavissa VeikkausTV:stä klo 13 alkaen.

Vuonna 1993 Suomen Cupin pikkufinaalin voittanut HyPS nähtiin kauteen 2012 asti pitkään Kakkosessa ja seuraavat seitsemän kautta Kolmosessa. Uutta nousua tekevien hyvinkääläisten miesten edustusjoukkueen uutena vastuuvalmentajana aloitti joulukuussa Tommi Wilenius, joka on aiemmin valmentanut myös Riihimäellä, Jokelassa ja Hämeenlinnassa.

- Valmennusryhmäämme kuuluvat myös seuran valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmes ja Petri Virtanen. Jaamme paljon ajatuksiamme, juttelemme yhdessä ja viemme toimintaa eteenpäin. Viime vuosien aikana valmennuspäällikkö on tehnyt todella hyvää työtä ja saanut seuraan uutta nostetta, jota olemme nyt saaneet edustuksenkin toimintaan. Itse liityin ryhmään mukaan joulukuussa ja toin toki vähän uuttakin mukanani, kertoo Wilenius.

Seuran toiminnassa on nykyään mukana yhteensä yli 1000 harrastajaa.

- HyPS on suhteellisen iso seura, jossa korttelitoiminta on hyvinkin laajaa. Vanhemmissa ikäluokissa pelaajia on luonnollisesti hieman vähemmän, mutta elinvoimainen seura on kyseessä. Sekä seurassa että edustusjoukkueessa on tällä hetkellä hyvää tekemisen meininkiä.

HyPS:n valmennusryhmän tavoitteena on luoda edustusjoukkueelle seuran mukainen pelitapa. Nousulla Kolmoseen ei vielä ole kiirettä, vaan toimintaa ja valmiuksia nousuun rakennetaan askel kerrallaan.

- Nousutavoitetta ei vielä ole, mutta ei sitä vastaankaan tietysti mitään ole, että nousisimme ja nyt. Uskon meillä olevan täydet mahdollisuudet Nelosen kärkipäähän ja nousuunkin. Tällä hetkellä suurin tavoitteemme on kuitenkin luoda joukkueelle seuran mukainen pelitapa. Junioreissa sama on jo tehtykin. Pelitavallisen kehittymisen myötä haluamme samalla kasvattaa pelaajien henkilökohtaista taitoa. Nousu tulee sitten kun aika on sille kypsä, toteaa Wilenius.

SUOMEN CUPIN OTTELUT VETÄNEET YLEISÖÄ PAIKAN PÄÄLLE

Hyvinkääläiset aloittivat Suomen Cupin ottelunsa I-HK:ta vastaan helmikuun lopulla. Avausottelusta irtosi 2–5-voitto, joka sai kuukauden päästä jatkoa 4–0-voitolla RiPS:stä. Ruudusta katsottavissa ollut Radanvarren derby keräsi myös katsomon täyteen paikan päälle. Kolmannen kierroksen ottelussa HyPS kaatoi PK-37:n lukemin 2–0.

- Kolme ensimmäistä Cupin peliämme ovat olleet hyvinkin vaihtelevia. Ensimmäisessä olimme 2–0 häviölläkin ja pelimme oli vielä sekaisin, vaikka voitimmekin. Sen jälkeen pelasimme pari harjoitusottelua, ja toisella kierroksella pelimme näyttikin jo aivan erilaiselta. Ei vielä pallonhallinnallisesti siltä, miltä haluamme sen tulevaisuudessa näyttävän, mutta puolustus alkoi olla jo hyvällä mallilla. Samantyyppinen oli myös kolmannen kierroksen ottelu, mutta maalintekomme oli siinä pelissä heikompaa, kertoo Wilenius.

- RiPSiä vastaan katsomo oli aivan täynnä ja vastakkaisella kummullakin oli lisää yleisöä katsomassa peliä. Myös kolmannen kierroksen ottelussamme katsomo oli täynnä, eli kyllä kiinnostusta on yleisön puolesta ja Hyvinkäällä on sen suhteen nouseva trendi. Olemme matkalla sinne, missä tämän kokoisen seuran tuleekin olla.

Wilenius on tyytyväinen Suomen Cupin nykyisestä pelimuodosta sekä otteluiden näkymisestä Ruutu-palvelussa.

- Nyt kun Suomen Cup palasi vanhaan malliin, on tosi kivaa, että on mahdollisuus päästä pelaamaan vähän uusiakin joukkueita vastaan ja mittaamaan tasoaan korkeammallakin pelaavia vastaan. Kaksi Kolmosen joukkuetta olemme jo tiputtaneet jatkosta. Katsotaan, kuka sieltä seuraavaksi tulee vastaan…

- On ollut myös todella hieno juttu, että alempien sarjatasojen joukkueidenkin pelejä on ollut katsottavissa Ruudusta. Meidänkin derby-pelissämme RiPS:iä vastaan oli katsomo täynnä Hyvinkäällä ja uskon, että Ruudunkin välitykselläkin oli aika hyvin katsojia. Oli ihan myös valmennuksen kannalta hyvä asia nähdä peli uudestaan ja analysoida sitä jälkikäteen, toteaa Wilenius.

HyPS:n parhaat maalintekijät Suomen Cupissa ovat kolme osumaa iskeneet Jonne-Petteri Elmgren ja Otso Järvimaa. Pelaajilta löytyy ikäeroa 24 vuotta.

- Joukkueessamme on mukana kolme vuotta sitten Kolmosessa pelanneita nuoria pelaajia ja mukaan on tullut vähän vanhempia, aiemminkin HyPSissä pelanneita. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä 28 pelaajaa. Koko joukkue ei ole pelannut erityisen pitkään yhdessä, mutta osa siitä on. Suurin osa pelaajistamme on täältä Hyvinkään alueelta, kertoo Wilenius.

- Nuorimmat joukkueessamme ovat 2004-syntyneitä eli tänä vuonna 18 täyttäviä. Vanhin pelaajamme täytti juuri 42 vuotta. Ikähaarukkamme on siis aika iso, mutta näkisin meidän silti olevan varsin nuorekas joukkue. Vanhempia pelaajia on jokunen mukana, mutta suurin osa pelaajistamme on vuosien 2000–2004 välillä syntyneitä.

Wilenius sanoo edustusjoukkueen toiminnassa olevan hyvää nostetta, jonka myötä sen suurimpina vahvuuksina nousevat esiin yhteishenki ja kaverin auttaminen. 

- Olemme harjoitelleet talven hyvin ja lisänneet harjoitusmääriämme. Pyrkimyksenä on, että meistä tulisi korkealta ja kovaa prässäävä joukkue, joka riistojen kautta ottaa ensin pallonhallinnan ja iskee sitten nopeasti vastaan. Taitotaso joukkueessamme on hyvä ja riittää lähitulevaisuudessa Kolmosenkin tasolle.

- Joukkueessamme on ollut hyvä tekemisen meininki. Tietysti korona edelleen vähän sotkee harjoittelua, kun on poissaoloja ja otteluiden kokoonpanotkin vaihtelevat sen myötä. Kokoonpanosta riippumatta olemme kuitenkin pystyneet jo melko hyvin noudattamaan pelitapaamme näissä Suomen Cupin peleissämme.

NÄLKÄ KASVANUT SYÖDESSÄ – JATKOPELIT TAVOITTEENA

Päävalmentaja Tommi Wilenius odottaa mielenkiinnolla tänään klo 13 käynnistyvää neljännen kierroksen arvontatilaisuutta, jota voi jo totuttuun tapaan seurata suorana VeikkausTV:n kautta. Katselijoille tarjotaan arvonnan yhteydessä myös HyPS:n päävalmentajan Wileniuksen sekä SexyPöxyjen päävalmentajan Vesa Nuoralan haastattelut.

HyPS kuuluu arvonnassa koriin 4, jossa se on mukana ainoana Nelosen joukkueena. Korin muut joukkueet pelaavat Veikkausliigan ja Kolmosen välillä. On siis jo varmaa, että hyvinkääläiset pääsevät pelaamaan neljännen kierroksen ottelunsakin kotikentällään.

- FC Lahti olisi ollut ehkä se ykköstoive arvonnasta, mutta sääntöjen mukaan se ei tässä vaiheessa voi toteutua. Yhtä päätähän se olisi ollut, mutta olisi ollut hienoa kokeilla heitä vastaan, ja pelaajille se olisi varmasti hieno kokemus pelata Veikkausliiga-joukkuetta vastaan, toteaa Wilenius.

- Sen myötä toivoisin vastustajaksi Kolmosen joukkueen ja mielellään sellaisen, jota vastaan emme ole aiemmin pelanneet. Esimerkiksi Haminan tai Kouvolan porukka olisi ehkä toivevastustajamme neljännelle kierrokselle. Jos pääsisimme vielä siitä jatkoon, niin sitten olisi taas mahdollisuus kohdata vaikka liigajoukkuekin seuraavalla kierroksella.

Alun perin HyPS:llä ei ollut varsinaista tulostavoitetta Suomen Cupiin. Wilenius kertoo nälän kuitenkin kasvaneen syödessä, ja nyt mielessä on myös paikka Regions Cupiin. Kilpailuun pääsevät mukaan kahdeksan parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä Kolmosen ja Nelosen joukkuetta. 

- Nelosen ja Vitosen tasolta viimeisten joukossa Suomen Cupissa mukana oleminen herättää tietynlaista ylpeyttä, mutta kun tulevaisuudessa tavoitteenamme on pelata ylempänä, niin siinä mielessä katsommekin jo sinne Kolmosen joukkueiden joukkoon, että siinäkin joukossa pitää pärjätä. Jos pääsemme Kolmosen joukkueiden mukana Regions Cupiin, eli kahdeksan parhaan joukkoon, niin voimme jo olla tyytyväisiä.

Katso Suomen Cupin 4. kierroksen arvonta VeikkausTV:stä

HyPS viettää 75-vuotisjuhlavuottaan

Yhdistyneitten Villatehtaitten Palloilijoitten (1934–47) toiminnan jatkajaksi ja hyvinkääläisen jalkapalloharrastuksen tarjoajaksi Hyvinkäälle perustettiin 21. tammikuuta 1947 Hyvinkään Palloseura, joka viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhliaan. Seuran toiminnassa on nykyään mukana yli 1000 harrastajaa.

Juhlavuoden päätapahtuma on tällä viikolla vietettävä HyPS-viikko, jonka aikana seura kiertää päiväkodeissa ja kouluissa sekä järjestää avoimia ovia joukkueidensa harjoituksiin. Tulevana lauantaina HyPS järjestää myös torijuhlan, jossa on mukana useiden lajien lajikokeiluja ja -esittelyjä.

Lue lisää: www.hyps.fi

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit