Viikkoraportti; Yllättäjä-Wilpas kärjessä Länsi-Suomen Kolmosessa

• Alueuutiset

Kolmosta on nyt pelattu kolme kierrosta ja sarjatilanne tässä vaiheessa näyttää melko odotetun kaltaiselta. Suosikit FC Åland ja Pallo-Iirot porskuttavat tappioitta, mutta… Kolmosen ystävien huomio on Länsi-Suomessa kiinnittynyt Salon Wilppaan, sarjanousijan, mahtialkuun. Wilpas johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. ÅIFK:n ja FC Inter 2:n avaus on ollut tuskainen.

Pallo-Iirot – FC Inter2   2-0
Perjantain ottelussa raumalaiset siirtyivät johtoon kotikentällään jo 10 minuutin pelin jälkeen, kun Miika Pertolan laukaus painui maaliin. Iirojen toinenkin osuma syntyi ensimmäisellä jaksolla niin ikään. Pelikellossa oli 19 minuuttia, kun Emenike lähti kokeilemaan vetoa kauempaa ja keltapaitojen iloksi se päätyi aina maaliin asti. Pallo-Iirot on aloittanut ennalta arvattavan vahvasti, mutta FC Inter 2 on jo saanut kokea sarjan kovuuden. Pistetili on edelleen avaamatta.

Wilpas – Åbo IFK 4-3
Salossa nähtiin erikoinen kahden hattutempun maali-ilottelu. Ottelu tarjosi seitsemän ”rysää”, mutta vain kolme eri maalintekijää. Wilppaan Jesse Jokiniemi vei kotijoukkueen johtoon 9. minuutilla. IFK:n Nicolas Manzo iski kuitenkin kaksi maalia ennen taukoa, joten kahville ja makkaralle mentiin vieraiden komennossa. Peliä oli jäljellä puolisen tuntia, kun Manzo iski hattutemppunsa täyteen. Hetkeä myöhemmin Jokiniemi kuittasi tilanteeksi 2-3 ja toi kotijoukkueen mukaan peliin. Tasoitus nähtiin vartti ennen loppua ja se oli Tomas Vuorirannan käsialaa. Isäntien comeback sinetöitiin 82. minuutilla, kun Jesse Jokiniemi päätti myös tehdä hattutempun. Pisteet jäivät Saloon ja Wilpas jatkaa kärjessä. Jesse Jokiniemi puolestaan on ollut alkukauden tehomies ja hän johtaa maalintekijäpörssiä.

Masku – SoVo 1-1
Taponkedon tekonurmikentälle Naantali-evakon jälkeen päässyt Masku tasasi pisteet SoVo:n kanssa. Erittäin tasaisen ottelun avausosuma nähtiin juuri ennen taukoa. Vierasjoukkueen sivuvaparin katkaisua yrittänyt Miikka Niinivirta puski pallon epäonnisesti omaan maaliin. Taukotilanne 0-1.  Toisella puoliajalla Masku haki sinnikkäästi tasoitusmaalia ja kotijoukkueen työ palkittiin tovi ennen loppua. Iki-MaPS Jari Oksasen laukaus otti pienen kimmokkeen somerolaisten puolustajasta ja pallo kaarsi verkon perukoille.

Jari Oksasen (oik.) maali toi Maskulle tasapelipisteen.

TuWe – ToVe 0-2
Toejoen Veikkojen vierailu Raunistulaan osoittautui kannattavaksi. Vieraat siirtyivät johtoon 9. minuutilla Joonas Salon maalilla. Seuraavaa osumaa odoteltiin aina viimeiselle vartille asti. Kalle Marttila sinetöi kolme sarjapistettä vieraiden mukaan pelikellon näyttäessä 74. minuuttia. Siistissä taistossa ei erotuomari Aleksi Makkosen tarvinnut kaivaa kortteja taskustaan kertaakaan.

FC Boda – SC Wolves 4-0
Kotijoukkueen vahva ensimmäinen jakso ratkaisi ottelun heidän edukseen ja nosti joukkueen pois nollakerhosta. Ahmed Al-Shekli iski kaksi ensimmäistä nuottaa. Christian Björkman osui vielä kertaalleen ennen taukoa. Toisella jaksolla Boda osui vielä kerran, kun seuraikoni Sven Ivars löi loppulukemiksi 4-0. FC Boda pelasi vielä ”evakossa” Kemiön Amospuistossa, mutta seuraava kotiottelu väännettäneen jo koti-Björkbodassa.

PIF – FC Åland 0-2
Piffen piti saarelaisia pinteessä 80 minuuttia. Vieraat siirtyivät johtoon vasta, kun viimeinen kymppi oli käynnistynyt. Rezgar Amani päästi sarjan yhden suosikeista piinasta maalillaan. Kolme minuuttia tästä ja kotijoukkueen Kristoffer Lövholm lensi ulos toisella keltaisellaan. Lövholmin ulosajosta ehti kulua vain pari minuuttia, kun Åland naulasi vieraspisteensä. Amani iski illan toisen osumansa 85. minuutilla.

TPK – Peimari United 1-3
Yläkentällä nähtiin sunnuntaina viikonlopun kierroksen päättänyt kaksijakoinen ottelu. TPK vei ensimmäistä jaksoa mielin määrin, mutta tauon jälkeen osat vaihtuivat totaalisesti. TPK siirtyi johtoon ottelun alussa. Maali oli ”luokkaa fantastinen”, kun Sakari Opoku täräytti suoraan ilmasta kovan keskityksen Peimari-maalin yläkulmaan. Ensimmäinen jakso mentiin täysin TPK:n hallinnassa. Peimari aloitti kuitenkin toisen puoliajan vahvasti ja 51. minuutilla Nico Salmiosalo tasoitti pelin. Tätä seuranneen kymmenen minuutin aikana vieraat osuivat vielä kahdesti. Maaleista vastasivat Ali Al-Take sekä läpiajoon päässyt Bruno Miguel Braz Rodriguez. Loppulukemat siis 1-3 ja pistepotti vieraiden mukana Sauvoon.

Yläkentän taisto päättyi Peimarin juhliin.
TPK:n Sakari Opoku täräytti kierroksen maalin.