Takaisin
12.6.2019 klo 01.47

Vahvasti karsinnoissa debytoinut Källman yllättyi avauspaikastaan

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Liechtensteinin verkkoa kertaalleen heiluttaneella Benjamin Källmanilla oli tiistaina unohtumaton maajoukkueilta.

Kesäkuun 17. päivä 21 vuotta täyttävä hyökkääjä pääsi avauskokoonpanoon Liechtensteinia vastaan eikä pettänyt päävalmentaja Markku Kanervan luottamusta. Källman teki A-maajoukkueen EM-karsintadebyytissään Huuhkajauransa ensimmäisen maalin viimeistelemällä Suomen 2-0-osuman toisella jaksolla.

- Sehän on ollut unelma, että maali (karsinta)debyytissä. Todella loistavat fiilikset. Pelaattiin ihan hyvä peli. Oli vähän yllätys että olin avauksessa, niin oli kiva, että otin siitä hyvän maalin ja hyvän pelin, toisen A-maaottelunsa pelannut Källman iloitsi pelin jälkeen.

Avauskokoonpanopaikka tuli tammisaarelaislähtöiselle pelaajalle tosiaan asiana, jota hän ei osannut odottaa.

- Oli se pieni yllätys. Totta kai olin todella, todella iloinen ja tiesin vain, että nyt pitää sitten näyttää, että haluaa pelata täällä. Ihan hyvin meni, maali siihen vielä, niin se on loistavaa.

Källmanin maalin syötti hänelle jo alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta tuttu mies, Lassi Lappalainen, joka teki upean esityön maaliin. Lappalainen teki pallon kanssa noin 80 metrin juoksun ja tarjoili parin harhautuksen jälkeen pallon maalin edustalle, josta Källman rynni sen sisään.

Oliko kaksikon yhteistyö peruja Pikkuhuuhkajista? Niin Källman ainakin hymyillen arveli.

- Sanoin jo kiitos tuossa kentällä hänelle. Se oli loistava esityö ja siitä oli helppo laittaa pallo maaliin sen jälkeen.

Katso Källmanin haastattelu Huu-tv:stä >>

Katso Markku Kanervan haastattelu Huu-tv:stä >>