U20-maajoukkue kärsi selvän tappion USA:lle

U20-maajoukkue kärsi Floridan kansainvälisessä turnauksessa 1-10 (1-8)-tappion emäntämaa USA:lle.

Kotijoukkue pääsi johtoon jo 13. peliminuutilla. Abigail Kim murtautui oikealta ja syötti maalin eteen. Taryn Torres jatkoi pallon verkon perukoille yhdellä kosketuksella. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Samantha Coffey keskitti matalana maalille ja Savannah DeMelo laukoi 2-0-lukemat.

Kotijoukkueen vire ensimmäisellä puoliajalla oli hurja, sillä tilanne oli 20. minuutilla jo 4-0. Suomi pääsi kaventamaan 24. minuutilla. Emilia Ukkonen sai pallon vasemmalla sivurajaheitosta, murtautui kohti maalia ja keskitti. Tessa Rinkinen voitti taistelupallon ja kavensi tilanteeksi 4-1.

USA kuitenkin jatkoi maalitehtailuaan ja tauolle mentiin 8-1-tilanteessa. Toisella 45-minuuttisella nähtiin vielä kaksi osumaa, joten loppulukemiksi kirjattiin 10-1.

- Maailman rankingin ykkösmaa antoi meille todella kovan opetuksen. Pelaajamme olivat ottelun jälkeen todella pettyneitä, tämä on kova paikka meille kaikille, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä totesi.

- En voi kuitenkaan sanoa, että olisin pelaajiin erityisen pettynyt. Teimme kaiken niin hyvin kuin pystyimme. Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa, emmekä lopettaneet missään vaiheessa, vaikka USA sai heti alkuun ladottua todella tylyt lukemat. Tämä ei kaatunut työmoraaliimme. Tietysti tuntuu hullulta sanoa numeroihin nähden, mutta saimme korjattua asioita Brasilia-pelistä. Oma hyökkäyspelimme kulki paremmin.

Lappi-Seppälä ei selitellyt lukemia, mutta haluaa katsoa ennen kaikkea eteenpäin.

- Tietyt realiteetit on vain pakko myöntää. Emme päässeet missään vaiheessa kunnolla mittaamaan tasoamme muilla osa-alueilla. Olemme etenkin fyysisesti vastustajaa selkeästi jäljessä. Se vain korostuu entisestään tällaisessa turnauksessa, jossa kovia pelejä pelataan joka toinen päivä.

- Mielestäni ei ole mitään syytä jäädä tuleen makaamaan. Otamme kaiken opin irti ja viemme näitä asioita pitkäjänteisesti suomalaiseen pelaajakehitykseen ja näiden pelaajien arkeen.

Suomi kohtasi turnauksen avausottelussa Brasilian ja kärsi 0-4-tappion. USA pelasi tuolloin Englannin kanssa 3-3-tasapelin. Suomi kohtaa Englannin maanantaina.

USA-Suomi 10-1 (8-1)
13' 1-0
15 2-0
17' 3-0
20' 4-0
24' 4-1 Tessa Rinkinen