U19-tytöt päättivät EM-jatkokarsinnat hienoon voittoon

U19-tytöt voittivat EM-jatkokarsintojen päätöspelissään Azerbaidzhanin puhtaasti 4-0 (1-0). Suomen maaleista vastasivat Nea Nyrhinen, Jutta Rantala (2) ja Emma Peuhkurinen.

Suomi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin ja maalintekoyritykset kirjattiin emännille 12-1. Pelin avausosuma nähtiin kuitenkin vasta hetkeä ennen taukoa. Saara Lappalainen pelasi pallon keskeltä Nea Nyrhiselle, joka kääntyi taitavasti ja laukoi pallon maaliin. Tätä edelsi huippupaikka, kun Jutta Rantala laukoi ja Azerbaidzhanin puolustus siivosi pallon maaliviivalta. Nyrhinen pääsi jatkopalloon, mutta tulitti yli maalin.

Suomi loi hyvän paikan heti toisen puoliajan alussa. Pallo pelattiin näyttävällä syöttökombinaatiolla läpi keskeltä ja Anna Olmala laukoi, mutta ohi etukulmasta.

2-0-osuma nähtiin reilun tunnin kohdalla. Laura Kölhi nosti pallon maalille ja vastustaja yritti purkaa sitä. Rantala pääsi jatkopalloon ja tälläsi pelivälineen voimalla verkon perukoille. Pian tämän jälkeen yrittämään pääsivät Olmala ja Emma Peuhkurinen, mutta ensimmäisen maalivahti torjui ja toinen painui ohi.

Vaihdosta kentälle tullut Elli Pikkujämsä löysi oikealta linjasta Rantalan, joka jätti vartijansa ja laukoi komeasti 3-0-maalin taka-alakulmaan 79. minuutilla. Loppulukemat sinetöi Rantalan syötöstä tyylikkäällä laukauksella yläkulmaan Peuhkurinen.

Suomi voitti turnauksessa Belgian 2-0 ja Azerbaidzhanin 4-0 sekä kärsi Ranskalle 1-2-tappion. Lohkon voitti tiistaina Belgian 1-0-lukemin kaatanut Ranska, joka eteni näin heinäkuussa Sveitsissä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Suomi sijoittui lohkossa toiseksi.

Katso lohkon lopullinen tilanne UEFA:n verkkosivuilta täältä.

Azerbaidzhan-Suomi 0-4 (0-1)
45’ 0-1 Nea Nyrhinen

61’ 0-2 Jutta Rantala
79’ 0-3 Jutta Rantala
89' 0-4 Emma Peuhkurinen

14 Sanni Ojanen

15 Minea Lassas ->> 45. 7 Leila Haapea