U19-tytöt murskavoittoon Sveitsissä

Suomen U19-tytöt (2001) voittivat Sveitsin lauantaina hurjin 8-0 (5-0) -lukemin.

Suomi voitti Sveitsin torstaina lukemin 3-2, mutta nyt Sveitsi putosi Suomen kyydistä heti kättelyssä.

Maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen kiitteli Arttu Pitkäkankaan sekä Eemeli Reponen vahvaa taustatyötä torstain ottelun jälkeen.

- Eilen emme harjoitelleet kovaa vaan kävimme asioita läpi. Prässipelimme toimi nyt heti alusta lähtien, Miettinen sanoi.

Suomi sai otteluun huikean alun, sillä pallo oli Sveitsin verkossa jo 39 sekunnin pelin jälkeen. Vilma Koivisto pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin, kun Sveitsin puolustus haparoi omassa pelaamisessaan. Syötön Suomen avausmaaliin tarjoili vasemmalta laidalta Jenni Kantanen.

- Pelaajat olivat ammattimaisella asenteella ottelun alusta lähtien. Meillä oli tekemisessä korkea intensiteetti, Miettinen muistutti.

Kantanen tuplasi Suomen johdon vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Aino Vuorinen taisteli pallon Kantaselle, tämä harhautti Sveitsin puolustajat ja pisti pallon kylmän viileästi verkkoihin.

Seuraava maali tuli juuri ennen 14 minuutin täyttymistä. Dana Leskinen haistoi Sveitsin puolustajan huonon syötön taakse päin eikä erehtynyt viimeistelyssä.

Suomen neljäs onnistuminen tuli alle minuutissa edellisestä. Sveitsin puolustus pelasi taas varomattomasti ja Kantanen vapautti Leskisen maalintekoon.

Leskinen viimeisteli hattutempun jo ennen 40 minuutin täyttymistä. Vuorinen pisti korkean kaaripallon Sveitsin puolustuksen selustaan ja Leskinen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Suomen kuudes osuma syntyi toisen puoliajan alussa komealla vapapotkulla. Ella Pesonen tykitti pallon paristakymmenestä metristä alakulmaan.

Suomen seitsemäs maali näki päivänvalon 68. minuutilla, kun Vuorinen ajoi vasemmalta röyhkeästi läpi. Hyvä syöttö takaviistoon ja vaihdosta kentälle tullut Katariina Kosola pääsi viimeistelemään.

Eevi Sutela tykitti ottelun loppulukemat painavalla laukauksellaan juuri ennen loppuvihellystä.

Suomi suoritti ottelussa lukuisia vaihtoja, mutta pysyi kuskin paikalla koko ajan. Yksi maajoukkuedebytanttikin nähtiin, kun Jenni Holappa juoksi vaihdosta kentälle.

- Tulevia karsintoja ajatellen on tärkeää, että mahdollisimman moni pelaaja omaksuu meidän pelitapamme, Miettinen sanoi.

- Ja on syytä myös muistaa, että vastassa ei ollut mikään huono joukkue. Sveitsi on tämä ikäluokan rankingissa meidän yläpuolellamme. Harvemmin on mikään Suomen maajoukkue voittanut Sveitsiä 8-0, Miettinen painotti.

Sveitsi-Suomi 0-8 (0-5)
1. min 0-1 Vilma Koivisto
9. min 0-2 Jenni Kantanen
14. min 0-3 Dana Leskinen
15. min 0-4 Dana Leskinen
40. min 0-5 Dana Leskinen
51. min 0-6 Ella Pesonen
68. min 0-7 Katariina Kosola
90.+2. min 0-8 Eevi Sutela