U19-tytöille voitto tapahtumarikkaan maaottelun jälkeen

U19-tytöt (2001) voittivat Sveitsin torstai-iltana 3-2 (1-0)-lukemin. Suomen maaleista vastasivat Aino Vuorinen, Nora Lehto ja Katariina Kosonen.

Kotijoukkue tuli otteluun hieman terävämmin, mutta Suomi oli täysin mukana jo kymmenennellä minuutilla. Emmi Siren syötti oikealta, mutta Katariina Kosolan jatko huippupaikasta viuhui ohi. Avausmaali nähtiin heti tämän jälkeen. Aino Vuorinen sai pallon vasemmalta ja nosti sen komeasti yli maalivahdin.

Toinen osuma oli enemmän kuin lähellä vartin pelin kohdalla. Dana Leskinen purjehti läpi vasemmalta ja ohitti harhauttamalla maalivahdin. Sveitsiläispuolustaja putsasi pelivälineen maaliviivan tuntumasta. Seuraavaksi Jenna Topra nousi oikealta ja syötti keskelle. Maalivahti ehti palloon juuri ennen Annika Huhtaa. Sveitsi oli suurissa vaikeuksissa vieraidensa kanssa. Leskinen karkasi jo toistamiseen 20. minuutilla, mutta tällä kertaa pallo helähti sivuverkkoon.

Yllka Kadriu laukoi kuusi minuuttia myöhemmin toisella päässä, mutta ohi maalista. Seuraavan tilanteen loi jälleen Suomi, kun Kosola murtautui oikealta. Hyvä syöttö keskelle ei kuitenkaan tavoittanut omia. Sveitsi sai sivuvapaapotkun oikealta. Emma Immonen joutui torjuntatöihin jälkitilanteesta lähteneestä laukauksesta, mutta pelasti tilanteen kulmapotkuksi.

Suomi loi tyylikkään hyökkäyksen Nana Yangin sivurajaheitosta. Topra ohjasi yhdellä kosketuksella takaviistoon ja Huhta laukoi. Maalivahti Livia Peng venyi torjuntaan.  Suomi loi painetta ja haki lisäosumia myös ottelun viimeiset minuutit, mutta tauolle mentiin 0-1-tilanteessa.

Sveitsi sai huikean alun toiseen puoliaikaan. Pallo pelattiin vasemmalta keskelle ja Kadriu laukoi 1-1-lukemat heti 48. minuutilla. Suomi kuittasi lukemat heti seuraavasta hyökkäyksestä. Vaihdosta sisään tullut, maajoukkuedebynttari Nora Lehto riisti pallon, kuljetti ja laukoi 2-1-lukemat.

Sveitsin aikainen ilo oli pian vielä enemmän murrettu. Kosola nappasi pallon oikealla ja laukoi sen aivan taka-alakulmaan. Leskisellä oli heti tämän jälkeen mahdollisuus lisätä johtoa, mutta Peng torjui. Ella Ljustina laukoi vajaan tunnin kohdalla hieman yli Immosen maalin.

Sveitsi pääsi kaventamaan 72. minuutilla. Suomi ei onnistunut purkamaan kulmapotkun jälkitilannetta, vaan Ardita Iseni käytti maalinedushässäkän hyväkseen ja tuikkasi 2-3-lukemat. Suomi rakensi hyvän hyökkäyksen 81. minuutilla, mutta Lehto ei aivan ehtinyt palloon. Suomi onnistui pelin jäädyttämisessään, vaikka kotijoukkue hakikin tasoitusta. Sveitsi sai muun muassa vapaapotkun hyvästä paikasta 90. minuutilla. Pallon otti kuitenkin Immonen.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen lauantaina. Päävalmentaja Marianne Miettisen kommentit tulossa..

Sveitsi-Suomi 2-3 (0-1)

12’ 0-1 Aino Vuorinen

48’ 1-1 Yllka Kadriu

50’ 1-2 Nora Lehto

53’ 1-3 Katariina Kosola

72’ 2-3 Ardita Iseni